– Ketua Pegawai Eksekutif Adagene, Dr. Peter Luo, mengambil bahagian dalam webinar SITC pada 22 September yang memberi tumpuan kepada peranan penting penyingkiran Treg untuk terapi anti-CTLA-4 –

SAN DIEGO dan SUZHOU, China, 7 Sept. 2023 – Adagene Inc. (“Adagene”) (Nasdaq: ADAG), syarikat bioteknologi berasaskan platform, peringkat klinikal yang mengubah penemuan dan pembangunan terapi antibodi novel, hari ini mengumumkan penyertaan syarikat dalam beberapa persidangan pelabur dan saintifik yang akan datang.

Pengurusan Adagene akan mengkaji data klinikal terbaru yang menunjukkan profil keselamatan dan keberkesanan kelas terbaik untuk calon anti-CTLA-4 bertopeng mereka, ADG126. Butiran termasuk:

Persidangan Pelaburan Global Morgan Stanley ke-21

Tarikh: Isnin, 11 September 2023
Masa Sesi Perbualan Api: 4:15 PM-4:45 PM ET
Pengurusan akan mengambil bahagian dalam mesyuarat pelabur dan Sesi Perbualan Api, di mana siaran web audio langsung dan ulangan boleh diakses di bahagian Pelabur laman web syarikat di sini.

Persidangan Pelaburan Global H.C. Wainwright ke-25

Tarikh: Rabu, 13 September 2023
Masa Sesi Perbualan Api: 12:00 tengah hari-12:30 tengah hari ET
Pengurusan akan mengambil bahagian dalam mesyuarat pelabur dan Sesi Perbualan Api semasa persidangan.

Webinar Persatuan Imunoterapi Kanser (SITC) “Modulasi Tregs dalam Percubaan Klinikal”

Tarikh: Jumaat, 22 September 2023
Masa Pembentangan: 12:00 tengah hari-2:00 petang ET
Mengandungi kumpulan penceramah terkemuka, webinar ini akan memberi tumpuan kepada sel T pengawal (Tregs) dimediasi CTLA-4 dan peranan penting mereka dalam terapi anti-kanser. Sebahagian daripada siri “Sasaran untuk IO Kanser: Penyelaman Mendalam,” agenda penuh dan butiran pendaftaran boleh didapati di sini.

Mengenai Adagene
Adagene Inc. (Nasdaq: ADAG) adalah syarikat bioteknologi berasaskan platform, peringkat klinikal yang komited untuk mengubah penemuan dan pembangunan imunoterapi kanser antibodi novel. Adagene menggabungkan biologi komputasi dan kecerdasan buatan untuk mereka antibodi novel yang menangani keperluan pesakit yang tidak dipenuhi. Dikuasakan oleh platform Dynamic Precision Library (DPL) miliknya, yang terdiri daripada teknologi NEObodyTM, SAFEbody®, dan POWERbodyTM, laluan Adagene yang sangat berbeza menampilkan program imunoterapi novel.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: https://investor.adagene.com. Ikuti Adagene di WeChat, LinkedIn dan Twitter.

SAFEbody® adalah tanda dagangan berdaftar di Amerika Syarikat, China, Australia, Jepun, Singapura, dan Kesatuan Eropah.

Hubungi Pelabur & MediaAmi KnoeflerAdagene650-739-9952ir@adagene.com