(SeaPRwire) –   HONG KONG, Nov. 14, 2023 — NASDAQ-listed, AGBA Group Holding Limited (“AGBA” atau “Syarikat”) penjaja kewangan segala-galanya terkemuka di Hong Kong telah mengeluarkan keputusan kewangannya untuk suku ketiga berakhir 30 September 2023.

Syarikat telah menjana USD 41 juta pendapatan untuk sembilan bulan pertama 2023, yang lebih daripada dua kali ganda berbanding sembilan bulan pertama 2022 (naik 115%). Pendapatan untuk suku ketiga 2023 adalah kira-kira rata berbanding pendapatan untuk suku ketiga 2022. Semasa suku ketiga 2023, syarikat telah memperluaskan platformnya dengan memperkenalkan produk dan perkhidmatan sokongan baru untuk penasihat kewangannya dan pelanggan akhir.

Walaupun cabaran ekonomi makro global dan di China terus memberi kesan kepada ekonomi Hong Kong, suku ketiga 2023 juga menyaksikan pengumuman beberapa inisiatif kerajaan Hong Kong yang dijangka memberi dorongan yang besar kepada ekonomi tempatan, termasuk skim pemasukan pelabur modal.

Satu tonggak sejarah utama dalam sejarah syarikat telah diumumkan selepas akhir suku ketiga. Pada November 8, 2023, AGBA mengumumkan bahawa ia telah memasuki kertas terma untuk tawaran pelaburan swasta dengan pelabur institusi, Presiden Kumpulan AGBA, Encik Wing-Fai Ng, dan pasukan pengurusan AGBA, berjumlah USD 6.2 juta (“Penempatan Saham”). Penempatan Saham yang dirancang akan memberi dorongan kepada perluasan berterusan AGBA, memesatkan laluannya kepada keuntungan, meningkatkan fleksibiliti kewangan, dan membolehkan pengambilalihan strategik untuk mengukuhkan kedudukannya di pasaran.

Encik Wing-Fai Ng, Presiden Kumpulan AGBA Group Holding Limited berkata, “Kami optimis bahawa usaha kami akan terus memberi momentum untuk menutup 2023 dengan berjaya dan meneruskan trajektori naik kami pada 2024. Fokus utama kami sentiasa akan meningkatkan nilai pemegang saham melalui pertumbuhan pesat bahagian pasaran, inovasi dan inisiatif strategik.”

Untuk melihat analisis terperinci ke atas keputusan kewangan kami suku ketiga dan pandangan masa depan, sila lawati . Untuk butiran lanjut, sila rujuk laporan syarikat pada Borang 10-Q yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada November 14, 2023.

# # #

Kenyataan Selamat

Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Liabiliti Sekuriti Sivil 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “seharusnya”, “yakin”, “menjangka”, “meramalkan”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukanlah jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif tersebut.

Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, yang berikut: sasaran dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan Syarikat pada masa hadapan; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; hasil sebarang tindakan undang-undang yang mungkin dimulakan terhadap kami berikutan penyelesaian perniagaan; jangkaan mengenai strategi dan prestasi kewangan masa depan kami, termasuk rancangan perniagaan masa hadapan atau objektif, prestasi prospektif dan peluang dan pesaing, hasil, produk, penentuan harga, perbelanjaan operasi, trend pasaran, likuiditi, aliran tunai dan penggunaan tunai, belanjawan modal, dan keupayaan kami untuk melabur dalam inisiatif pertumbuhan dan peluang pengambilalihan; reputasi dan jenama; kesan persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; perubahan umum dan perniagaan di Hong Kong dan pasaran antarabangsa yang dirancang untuk diservi serta andaian di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas dan risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang difailkan oleh Syarikat dengan SEC, tempoh dan keparahan wabak coronavirus terkini, termasuk kesannya di seluruh perniagaan dan operasi kami.

Tentang AGBA Group:
Ditubuhkan pada 1993, AGBA Group Holding Limited (NASDAQ: “AGBA”) ialah penjaja kewangan segala-galanya terkemuka berpusat di Hong Kong menawarkan set paling lengkap perkhidmatan kewangan dan produk kesihatan di Wilayah Teluk Guangdong-Hong Kong-Macao (GBA) melalui ekosistem terkehadapan teknologi, membolehkan pelanggan memanfaatkan pilihan yang terbaik mengikut keperluan mereka. Dipercayai oleh lebih 400,000 pelanggan peribadi dan korporat, Kumpulan ini dibahagikan kepada empat perniagaan terkemuka: Perniagaan Platform, Perniagaan Pengedaran, Perniagaan Kesihatan, dan Perniagaan Fintech.

Untuk maklumat lanjut mengenai AGBA, sila lawati

Hubungan Pelabur dan Media:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow ) 

Cik Bethany Lai

+852 5529 4500

Saluran Media Sosial:
agbagroup
| | | |