Pulau Hong Kong, Hong Kong, Nov. 06, 2023 —

Nomad Caviar menukar persepsi kaviar sebagai makanan mewah dengan membuatnya tersedia secara meluas pada harga terjangkau untuk pelanggannya di Asia dan seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, lawati https://www.nomadcaviar.com/collections/all

Jason Cohen memulakan perjalanannya dengan kaviar semasa wabak COVID-19 apabila beliau menjemput ramai kawan dan keluarga untuk makan malam di rumah. Apabila menyedari berapa banyak beliau membayar untuk kemewahan itu, Jason bertujuan memotong perantaraan dan pergi terus kepada pengedar. Kemudian, keperluannya berubah menjadi peluang perniagaan apabila beliau memutuskan untuk memulakan Nomad Caviar bagi membuat kaviar lebih mampu milik untuk orang ramai.

caviar shop HK

Hari ini, Nomad Caviar membawa telur ikan sturgeon berkualiti tertinggi dan dibesarkan secara lestari secara langsung dari ladang ke meja pelanggan. Di bawah kepimpinan Jason, Nomad Caviar telah menubuhkan pengedar makanan mewah secara langsung kepada pengguna secara atas talian yang menukar kaviar daripada kemewahan sekali-sekala kepada kemewahan setiap hari. Syarikat itu mempunyai kehadiran di Hong Kong serta Singapura, dan menghantar terus ke pintu pelanggan untuk pengalaman makan kaviar yang licin.

Berkenaan misi syarikat itu, Jason berkata, “Kami cuba mengetahui persepsi kaviar sebagai sesuatu yang dimakan dengan sudu kecil atau sebagai perhiasan. Kami melihat di luar pandangan terhad ini terhadap kaviar dan kembali ke zaman apabila ia dihidangkan dengan dermawan, lebih daripada sekadar mulut penuh. Jadi, di Nomad Caviar, kami menghantar kaviar supaya ia boleh dinikmati seperti yang sepatutnya, dengan berlimpah dan tanpa ragu-ragu.”

Kaviar hibrid Kaluga syarikat itu mempunyai telur berukuran besar daripada ikan sturgeon dewasa. Warnanya bercorak coklat dan mempunyai tekstur yang kukuh, dengan rasa mentega dan aroma krim. Kaluga Hibrid adalah sepupu kepada Beluga yang dibesarkan dan menawarkan rasa penuh dengan mineraliti yang ketara. Ia diperoleh daripada ikan yang dilahirkan melalui pengawinan dua spesies ikan sturgeon asli lembangan Sungai Amur, Huso dauricus, sepupu kepada Beluga dan dianggap ikan air tawar terbesar di dunia, dan ikan sturgeon Acipenser schrenckii (Amur).

Kaviar hibrid Kaluga Nomad Caviar tersedia dalam ikat dua tin 250g dan pakej tunggal 500g, 1kg, dan 1.7kg untuk HK$5,000, HK$4,688, HK$8,188, dan HK$11,188 masing-masing.

Seperti yang diumumkan sebelumnya, kaviar syarikat itu mempunyai telur berukuran besar dan berasal daripada ikan sturgeon dewasa Acipenser gueldenstaedtii. Warnanya bercorak coklat dan mempunyai tekstur yang kukuh yang meletup di mulut. Terdapat juga petunjuk kacang dalam aromanya. Asalnya berasal dari Laut Kaspia, Ossetra mempunyai sejarah kaya sebagai kaviar yang sangat dicari. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pengeluaran telah beralih kepada ladang akuakultur lestari memandangkan permintaan telah meningkat. Ossetra dicintai oleh para peminat kaviar di seluruh dunia kerana rasanya yang kompleks, berani dan fleksibilitinya yang telah menjadikannya salah satu jenis kaviar paling popular.

Kaviar Ossetra Nomad Caviar tersedia dalam ikat dua tin 250g dan pakej tunggal 500g, 1kg, dan 1.7kg untuk HK$5,776, HK$5,188, HK$8,988, dan HK$12,388 masing-masing.

Nomad Caviar baru-baru ini melancarkan tart kaviar mereka, yang dicipta melalui kerjasama dengan institusi makan Le Bec Fin dan Toto Private Chef. Setiap pakej tart, yang dijual pada harga HK$3,888, mengandungi 125g kaviar terbaik NOMAD, 125g Uni Hokkaido, daging ketam salji lembut dan krim kubis, kerak almond kaya dan dihias dengan bunga shiso yang cerah.

Berkongsi visinya untuk masa depan Nomad Caviar, Jason Cohen tidak puas hati dengan kejayaan yang dicapai di Hong Kong dan Singapura. Beliau mendedahkan perkembangan menarik, “Kami memberi tumpuan untuk menyediakan pelanggan kami dengan telur ikan sturgeon lestari berkualiti tertinggi secara langsung dari ladang ke meja mereka. Bermula sebagai operasi seorang, kami kini telah berkembang menjadi pasukan penuh profesional hospitaliti dengan latar belakang restoran, bar, kelab malam dan hotel di seluruh Asia, bekerjasama untuk membawa kaviar terbaik namun mampu milik ke dapur-dapur di rantau ini.”

Dan kini, perjalanan Nomad mengambil satu lompatan penting lagi. Jason gembira mengumumkan, “Komitmen kami terhadap kualiti dan kemampuan milik tidak kenal sempadan. Kami gembira untuk meluaskan jangkauan ke Manila, membawa koleksi kaviar terkemuka kami ke Filipina pada November 2023. Bab baru mewah, kualiti dan kemampuan milik menanti rakan-rakan Filipina kami.”

Pembaca yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai tawaran Nomad Caviar dan mengemaskini pelancaran Manila diminta melawat laman webnya di https://www.nomadcaviar.com/.

###

Untuk maklumat lanjut mengenai Nomad Caviar, hubungi syarikat di sini:

Nomad Caviar
Jason Cohen
+852 9773 2233
hello@nomadcaviar.com
8/F, 8 On Wo Lane, Central, Hong Kong

HUBUNGI: Jason Cohen