SINGAPURA, Nov. 07, 2023 — Bitdeer Technologies Group (NASDAQ: BTDR) (“Bitdeer” atau “Syarikat”) mengumumkan kemaskini operasi dan penambangan tidak diaudit bagi bulan Oktober 2023.

Linghui Kong, Ketua Pegawai Eksekutif Bitdeer, berkata: “Kami terus mengekalkan kadar hash dan kapasiti elektrik agregat yang stabil semasa bulan Oktober, dan sekali lagi menunjukkan keputusan yang kukuh. Pada peringkat strategik, pasukan kami komited untuk mengenal pasti dan mengejar inisiatif yang boleh memanfaatkan kepakaran dan keupayaan teknologi kami. Berkenaan infrastruktur, sejak memulakan operasi penuh pada September, Gedu Datacenter kami di Bhutan terus berfungsi dengan lancar, meningkatkan keupayaan sedia ada dan menyumbang kepada prestasi kami yang kukuh. Semasa Oktober, Gedu Datacenter menyediakan kami dengan 3.3EH/s kadar hash, dan 211 Bitcoin ditambang di situ, mewakili kira-kira 46% daripada jumlah Bitcoin kami tambang pada bulan itu. Sementara itu, dalam aspek pengembangan, kami maju pembinaan datacenter penyejukan penyelaman 175MW di kemudahan penambangan Tydal, Norway kami, yang dijangka siap pada 2025. Masa depan, kami akan terus komited untuk mengejar pembangunan strategik yang akan meningkatkan kejayaan jangka panjang kami, dan kami yakin akan membina nilai yang berkekalan dan mampan bagi pemegang saham kami.”

Syarikat terutamanya mengendalikan tiga barisan perniagaan yang berbeza:

  • Penambangan sendiri merujuk kepada penambangan mata wang kripto untuk akaun Syarikat sendiri, yang membolehkannya menangkap potensi penghargaan tinggi mata wang kripto secara langsung.
  • Perkongsian Kadar Hash kini terutamanya termasuk Awan Kadar Hash, di mana Syarikat menawarkan pelan langganan kadar hash dan berkongsi pendapatan penambangan dengan pelanggan di bawah pengaturan tertentu.
  • Menjadi tuan rumah merangkumi penyelesaian menjadi tuan rumah mesin penambangan lengkap termasuk pelaksanaan, penyelenggaraan, dan perkhidmatan pengurusan untuk penambangan mata wang kripto yang cekap.

Kemaskini Operasi

Metrik Oktober 2023 September 2023 Oktober 2022
Jumlah kadar hash dikendalikan1 (EH/s) 21.2 21.2 14.1
– Kadar hash milik sendiri2 8.7 8.7 4.3
– Penambangan sendiri 7.2 7.2 2.6
– Awan Kadar Hash 1.5 1.5 1.7
– Menjadi tuan rumah 12.5 12.5 9.8
Jumlah mesin penambangan dikendalikan 221,000 221,000