ZIBO, China, 18 Sept. 2023 – Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise New Energy”, “Syarikat”, “kami” atau “kita”) (NASDAQ: EPOW), hari ini mengumumkan bahawa Sunrise (Guizhou) New Energy Material Co., Ltd. telah menerima kredit sebanyak RMB 50 juta, atau kira-kira AS$6.85 juta berdasarkan nilai penilaian 7 paten miliknya.

Pinjaman itu dikeluarkan oleh Shanghai Pudong Development Bank Co., Ltd. Cawangan Guiyang. Menurut laporan penilaian aset yang dikeluarkan oleh agensi penilaian yang dilantik oleh bank tersebut, nilai penilaian 7 paten dalam lampiran ialah RMB 117 juta, atau kira-kira AS$16 juta.

Encik Haiping Hu, Pengerusi Sunrise New Energy telah dijemput untuk menghadiri Forum “Inovasi Hijau dan Sokongan Kewangan kepada Pembangunan Ekonomi Berkualiti Tinggi di Wilayah Guizhou” sebagai wakil syarikat tenaga hijau yang terkenal dan menandatangani kontrak dengan bank pada 14 September. “Pinjaman paten ini menunjukkan pengiktirafan nilai paten kami daripada pasaran dan institusi kewangan. Paten-paten ini berharga kerana ia memberi kelebihan daya saing dan meletakkan Syarikat sebagai pemimpin dalam industri bateri lithium. Apabila barisan paten kami terus berkembang, lebih banyak paten boleh digunakan untuk pembiayaan. Ini akan terus menyuntik tunai ke dalam Syarikat, “kata Encik Haiping Hu. “Pinjaman ini datang pada masa yang tepat kerana pesanan kami telah berkembang dengan pesat. Oleh itu, mempunyai kredit untuk membantu membiayai pertumbuhan pesat kami tanpa pencairan kepada pemegang saham adalah perkembangan yang sangat positif.”

Lampiran Paten:
2017215525393-A system for intermittent coking to produce anode coke
2018216838031-A production device for multi-stage series continuous heating, coating and granulation of anode materials

2022104007964-A high energy density fast charging graphite composite material and its preparation method
202210400788X-A long-life fast-charging lithium-ion battery anode material and its preparation method
2022104007748-A sulfur-containing fast-ion conductor-coated graphite composite material and its preparation method
2022104007752-A method for preparing anode materials for lithium-ion batteries
2022108796377-A method for preparing high energy density fast charging graphite anode material

Mengenai Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usaha sama, terlibat dalam pembuatan dan penjualan bahan anod grafit untuk bateri lithium-ion. Usaha sama Syarikat sedang membina sebuah kilang pembuatan seluas 260,543 m2 di Wilayah Guizhou, China. Kilang itu beroperasi dengan tenaga elektrik murah daripada sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anod grafit kos rendah dan kesan alam sekitar yang rendah. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, adalah perintis utama industri anod grafit di China bermula pada tahun 1999. Pasukan pengurusan Syarikat juga terdiri daripada pakar-pakar dengan bertahun-tahun pengalaman dan rekod kejayaan yang kukuh dalam industri anod grafit. Di samping itu, Syarikat juga mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat di www.sunrisenewenergy.com. Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk memastikan pelabur sentiasa dikemas kini tentang perkembangan terkini Syarikat.

Pernyataan prospektif

Kenyataan tertentu dalam siaran akhbar ini mengenai jangkaan masa depan, rancangan dan prospek Syarikat merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, objektif, strategi, peristiwa masa depan, hasil yang dijangka, andaian dan apa-apa kenyataan fakta lain yang belum berlaku. Sebarang perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “mahu”, “sepatutnya”, “percaya”, “jangka”, “anggar” atau perkataan seumpamanya yang bukan fakta, hendaklah dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza dengan hasil sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemas kini teknologi, tren ekonomi, reputasi dan jenama syarikat, kesan persaingan dan bidaan industri, dasar dan peraturan yang berkaitan, naik turun makroekonomi China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan, dan risiko dan andaian lain yang didedahkan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F. Memandangkan perkara di atas dan sebab-sebab lain yang berkaitan, kami menasihati pelabur agar tidak bergantung secara membuta tuli kepada kenyataan prospektif ini, dan kami menggesa pelabur untuk melawat laman web SEC untuk merujuk dokumen syarikat yang berkaitan bagi faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan operasi masa depan syarikat. Syarikat tidak berkewajipan untuk membuat pindaan awam kepada perubahan dalam kenyataan prospektif ini disebabkan peristiwa atau sebab-sebab tertentu kecuali dikehendaki oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan IR
E-mel: IR@sunrisenewenergy.com
Telefon: +86 4009919228