SINGAPURA, 03 November 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), sebuah kumpulan pendidikan Edtech dan keusahawanan terkemuka, mengumumkan hari ini bahawa ia telah bekerjasama dengan Daily.ai untuk menyampaikan Surat Berita Email yang dikuasakan AI kepada pelajar, rakan kongsi dan pelanggan GeniusU.

Daily.ai mengkhususkan diri dalam berita yang dikuratkan secara automatik oleh AI dan diadaptasikan ke dalam surat berita email harian, mingguan atau bulanan. Walaupun surat berita massa yang dihantar secara umum menunjukkan kadar pembukaan yang menurun, Daily.ai melaporkan kadar pembukaan purata harian antara 40-60%.

Daily.ai membolehkan pendidik, podcaster, pengaruh, pemikir utama, dan jenama menyesuaikan surat berita email AI mereka kepada audiens sasaran, dengan pemilihan reka bentuk, kandungan, pengarang, dan sumber berita. AI kemudiannya digunakan untuk menganalisis kadar pembukaan individu dan kandungan paling popular setiap kali penghantaran, sentiasa meningkatkan dan mengoptimumkan untuk pembaca, dengan peningkatan yang sepadan dalam penglibatan dan kadar pembukaan sepanjang masa.

Kumpulan Genius, melalui platform Edtechnya GeniusU Ltd, telah bersetuju untuk bekerjasama dengan Daily.ai di mana mereka akan mengubah Genius News mingguan mereka yang menyampaikan berita terkini tentang pendidikan keusahawanan, masa depan pekerjaan, dan perkembangan dalam teknologi eksponensial ke dalam surat berita email yang dijana oleh AI yang dikuasakan oleh Daily.ai. Ini akan disatukan dengan Genie AI GeniusU, yang menyesuaikan rekomendasi kepada bakat dan kepintaran individu setiap pelajar dan pelanggan berdasarkan ‘Genius Test’ GeniusU.

Berdasarkan ujian awal, GeniusU merancang untuk melancarkan Surat Berita Email AI Daily.ai kepada 12,500 rakan kongsi dan tenaga pengajarnya, dan untuk mengintegrasikan penawaran Daily.ai ke dalam penyelesaian AI Pendidik GeniusU SAAS dalam perkongsian dengan Groove Digital, Genius Groove Inc. Penyelesaian AI Pendidik Genius Groove SAAS juga akan terbuka kepada pendidik di seluruh dunia, dari sekolah dan universiti kepada jurulatih korporat, penceramah, pengarang dan pengaruh yang menyampaikan kursus dalam talian.

CEO Kumpulan Genius, Roger Hamilton, berkata “Daily.ai memimpin dalam berita yang dikuasakan AI, dan Surat Berita Email AI mereka telah menarik pelanggan asas pemikir dan pemimpin fikiran kelas dunia. Kami gembira bekerjasama dengan mereka untuk menyampaikan alat mereka kepada pendidik kami, dan ini akan menjadi pelengkap yang cemerlang untuk penyelesaian pendidik AI yang kami sampaikan melalui GeniusU.”

CEO dan pengasas Daily.ai, Joe Stolte, berkata “Kami gembira bekerja sama dengan Kumpulan Genius dan GeniusU. Surat berita email yang dijana AI mencapai jenis kadar pembukaan yang belum pernah dilihat sejak hari-hari awal emel. AI membolehkan setiap pendidik atau jenama membina kaitan yang lebih peribadi dan menarik dengan setiap pelanggan. GeniusU berkongsi pendekatan ini dengan Genie AI mereka, dan bekerja sama membolehkan kami menjangkau ribuan pendidik dan jutaan pelajar di seluruh dunia yang sedang mencari tahap pengindividuan yang lebih tinggi.”

Ujian Genius News dalam perkongsian dengan Daily.ai akan bermula dalam masa beberapa minggu dan pelancaran kepada komuniti rakan kongsi GeniusU dijangka pada suku pertama 2024.

Mengenai Kumpulan Genius

Kumpulan Genius adalah kumpulan pendidikan Edtech dan keusahawanan terkemuka di peringkat global, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran sepanjang hayat yang berpusatkan pelajar, yang mempersiapkan pelajar dengan kemahiran keusahawanan, kepimpinan dan hidup untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai asas ahli sebanyak 5.4 juta pengguna di 200 buah negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://www.geniusgroup.net/

Mengenai Daily.ai

Daily.ai, diketuai oleh CEO Joe Stolte, adalah syarikat pemasaran dan teknologi yang menggunakan AI dan pembelajaran mesin untuk menyampaikan surat berita email yang dijana secara automatik secara harian, mingguan atau bulanan. Berfokus kepada pendidik, podcaster, pengaruh, pemikir utama, jenama, dan mana-mana pemilik perniagaan yang ingin membina audiens yang terlibat dengan berita peribadi, Surat Berita AI mengkurat sumber berita dan kandungan yang dioptimumkan untuk setiap klien berdasarkan analisis kandungan popular, kadar pembukaan dan klik melalui.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati https://daily.ai/

Notis Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami membabitkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan kenyataan prospektif yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Formulir 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, yang diajukan ke SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Sekiranya berlaku mana-mana risiko tersebut, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin mengalami kesan buruk. Dalam hal itu, nilai sekuriti kami mungkin akan merosot, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami huraikan bukanlah satu-satunya yang dihadapi oleh kami. Risiko tambahan yang belum diketahui atau dianggap tidak material oleh kami juga mungkin menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan terdahulu mungkin tidak menjadi petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan corak sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan keputusan di masa hadapan. Lihat “Kenyataan Prospektif” di bawah.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam maklumat ini termasuk kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “harus”, “dijangka”, “menganggarkan”, “terus”, atau ungkapan berbanding. Walau bagaimanapun, risiko, trend dan ketidakpastian sedemikian, kebanyakannya yang tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan sebahagian daripadanya yang mungkin tidak dapat diramalkan oleh Syarikat, dan melibatkan faktor-faktor yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dirancang atau disarankan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak mengambil bahagian undian yang berlebihan terhadap kenyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang disenaraikan di atas bersama-sama dengan faktor-faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Formulir 20-F, yang mungkin disupplement atau dipinda oleh Laporan Syarikat Pihak Ketiga Asing pada Formulir 6-K. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini atau melengkapkan kenyataan prospektif yang menjadi tidak benar kerana kejadian, maklumat baru atau sebaliknya.

Hubungan

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
Emel: investor@geniusgroup.net

Pelabur AS:
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP
GNS@redchip.com