SINGAPURA, 15 Sept. 2023 — Genius Group Limited (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan edtech dan pendidikan usahawan terkemuka, mengumumkan bahawa anak syarikatnya Entrepreneur Resorts Ltd (“ERL”) telah diluluskan untuk menukar penyenaraian daripada papan utama MERJ Exchange ke Upstream, pasaran MERJ Exchange yang baru. ERL akan memulakan dagangan di Upstream pada 25 September 2023.

Mengenai Genius Group

Genius Group adalah kumpulan edtech dan pendidikan usahawan terkemuka, dengan misi untuk berusaha mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran seumur hidup berpusatkan pelajar yang mempersiapkan pelajar dengan kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran hidup untuk berjaya dalam pasaran semasa. Kumpulan ini mempunyai 4.5 juta pengguna di 200 negara, dari usia muda hingga 100 tahun.

Mengenai Entrepreneur Resorts Ltd

Entrepreneur Resorts adalah syarikat awam yang tersenarai di Papan Utama MERJ Exchange (ticker: ERL) yang merupakan kumpulan resort, retreat dan kafe bekerja usahawan terkemuka. Syarikat ini memiliki resort usahawan di Bali dan Afrika Selatan yang mengendalikan retreat dan bengkel usahawan. Ia juga memiliki Genius Café, kelab pantai usahawan di Bali, dan Genius Central, hab usahawan kerjasama di Singapura.

Notis Pelabur

Melabur dalam sekuriti kami melibatkan risiko yang tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan pernyataan pandangan ke hadapan yang diterangkan dalam Laporan Tahunan kami yang paling baru pada Borang 20-F, seperti yang dipinda bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Jika mana-mana risiko ini berlaku, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami berkemungkinan akan terjejas teruk. Dalam peristiwa itu, nilai sekuriti kami mungkin menurun, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau kesemua pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami terangkan bukan satu-satunya yang kami hadapi. Risiko tambahan yang kami tidak jangka pada masa ini atau yang kami anggap tidak material pada masa ini juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Di samping itu, prestasi kewangan kami yang lalu mungkin bukan petunjuk yang boleh dipercayai untuk prestasi masa depan, dan tren historikal tidak boleh digunakan untuk menjangkakan keputusan pada masa depan. Lihat “Pernyataan Pandangan Ke Hadapan” di bawah.

Pernyataan Pandangan Ke Hadapan

Pernyataan yang dibuat dalam siaran akhbar ini termasuk pernyataan pandangan ke hadapan dalam lingkungan Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Pernyataan pandangan ke hadapan boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “rancangan,” “sepatutnya,” “menjangkakan,” “menganggarkan,” “meneruskan,” atau terminologi yang setara. Pernyataan sedemikian secara semula jadi tertakluk kepada risiko, tren dan ketidakpastian tertentu, yang kebanyakannya tidak dapat diramalkan dengan tepat oleh Syarikat dan sesetengah mungkin tidak dijangka langsung oleh Syarikat dan melibatkan faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang diunjurkan atau dicadangkan. Pembaca dinasihatkan untuk tidak meletakkan kebergantungan yang tidak wajar kepada pernyataan pandangan ke hadapan ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor yang disenaraikan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F, seperti yang mungkin ditambah atau dipinda oleh Laporan Syarikat sebagai Penerbit Asing Swasta pada Borang 6-K. Syarikat menganggap tiada kewajipan untuk mengemas kini atau menyemak semula pernyataan pandangan ke hadapan akibat peristiwa seterusnya, maklumat baharu atau sebaliknya.

Kontak

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Perhubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
E-mel: investor@geniusgroup.net

Kontak Media:
Adia PR
E-mel: gns@adiapr.co.uk

Pelabur AS:
Dave Gentry, RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP
GNS@redchip.com