MERMEC “Syarikat Multinasional Itali Terbaik di Singapura” dalam sektor teknologi

SINGAPURA, 26 Sept. 2023 – Kini dalam tahun ke-14, Anugerah Perniagaan ICCS setiap tahun memilih kecemerlangan Itali dalam pelaburan dan inovasi di bandar raya Asia dan kawasan ASEAN (Persatuan Negara-Negara Asia Tenggara).

Kumpulan MERMEC, peneraju Itali dalam teknologi untuk keselamatan dan penyelenggaraan rangkaian kereta api, sebagai sebahagian daripada Angel (sebuah syarikat pegangan yang membangunkan penyelesaian untuk kereta api, mekatronik digital dan aeroangkasa), memenangi Anugerah Perniagaan ICCS 2023 yang berprestij sebagai “MNC Itali Terbaik di Singapura” dalam sektor teknologi, dianugerahkan oleh Dewan Perniagaan Itali di Singapura dengan kehadiran Duta Besar Itali, Dante Brandi dan Pengarah Dewan Perniagaan Itali di Singapura, Giacomo Marabiso.

MERMEC, yang mempunyai perkongsian jangka panjang dengan LTA (Penguasa Pengangkutan Darat) serta dengan operator metro Singapura Singapore’s Mass rapid transit (SMRT) dan SBS Transit – yang dikenali sebagai antara sistem pengangkutan bandar yang paling selamat dan canggih di dunia – dianugerahkan atas “keupayaannya memindahkan teknologi dan kepakaran ke sektor logistik dan infrastruktur strategik”.

“Pada tahun 2013, MERMEC dianugerahkan kontrak pertamanya di Singapura. Sepuluh tahun kemudian, selepas banyak projek dibangunkan dan banyak komitmen, pengiktirafan ini diberikan dan ia memuaskan kami serta memberi kami keyakinan dan tekad yang lebih. Kami hadir di 72 negara dan bangga mengeksport teknologi tinggi untuk Keselamatan – Buatan Itali – yang telah dibangunkan berkat piawaian kereta api Itali yang ketat dan dihargai di seluruh dunia,” kata Angelo Petrosillo, Naib Presiden Hal Ehwal Institusi MERMEC.

Duta Besar-calon Dante Brandi mengulas, “Anugerah Perniagaan yang diberikan kepada MERMEC oleh Dewan Perniagaan Itali di Singapura sebagai syarikat terbaik dalam sektor teknologi adalah pengiktirafan berprestij bagi kumpulan yang sentiasa menjadikan pembangunan teknologi berterusan sebagai ciri syarikatnya. Dalam pasaran yang sangat kompetitif seperti Singapura, MERMEC mewakili kecemerlangan Itali dan, bersama-sama dengan banyak syarikat kebangsaan lain yang hadir di Bandar Raya-Negeri dalam sektor pengeluaran yang berbeza, ia menyumbang kepada menjaga hubungan dwihala yang saling menguntungkan, yang melihat nilai tambah yang paling relevan dalam inovasi, pembangunan teknologi, dan kelayakan sumber manusia.”

Dalam majlis anugerah, MERMEC juga mengumumkan pembukaan pejabat tambahan yang akan datang di Singapura, di mana juruteknik dan jurutera Singapura dan Itali yang sangat mahir akan beroperasi dalam koordinasi rapat dengan rakan kongsi LTA dan SMRT.

Untuk maklumat lanjut:
Pejabat Akhbar LaPresseufficio.stampa@lapresse.it