Los Angeles, 5 Sept. 2023 – Bulan September menandakan pemerhatian Bulan Kesedaran PCOS. Memberi kesan kepada 1 daripada 10 wanita usia subur, Sindrom Ovari Polisistik (PCOS) ialah gangguan hormon yang memanifestasikan pelbagai isu termasuk tetapi tidak terhad kepada komplikasi reproduktif dan hirsutisme – pertumbuhan berlebihan rambut muka dan badan. Sebagai tanda solidariti dengan komuniti PCOS, Ulike, nama yang sudah lama terkenal dalam teknologi penyingkiran rambut di rumah, komited pada bulan ini untuk menawarkan penyelesaian penyingkiran rambut yang disesuaikan dan meningkatkan kesedaran untuk mereka yang terjejas oleh sindrom itu.

Berikutan percubaan pesakit PCOS yang berjaya diadakan pada bulan Jun dan Julai, Ulike memperdalam komitmennya kepada komuniti PCOS. Pada bulan September, syarikat itu memperluaskan misinya untuk berkhidmat sebagai sumber sokongan yang konsisten untuk mereka yang menghidap PCOS dengan merekrut pesakit untuk mengalami kelebihan peranti penyingkiran rambut IPL Sapphire Air 3 – sebagai alternatif tanpa kos dan mudah kepada rawatan penyingkiran rambut institusi kecantikan tradisional. Sebagai maklum balas kepada maklum balas dan keperluan yang ikhlas yang disuarakan oleh komuniti, selain pengambilan, Ulike juga menawarkan diskaun eksklusif yang berterusan kepada wanita yang didiagnosis dengan PCOS (tertakluk kepada pengesahan). Selanjutnya, Ulike telah memasuki kerjasama dengan PCOS Awareness Association (PCOSAA), dan akan menjadi penaja Konvensyen PCOS 2023 pada 23 September. Kerjasama ini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran dan memberikan sokongan jangka panjang kepada mereka yang bergelut dengan keadaan ini.

Kesan negatif PCOS terhadap kehidupan orang adalah luas. Keadaan ini boleh memanifestasikan melalui tempoh yang tidak teratur, pertumbuhan berlebihan rambut, peningkatan berat badan dan sista ovari. Tetapi implikasi PCOS melangkaui gejala permukaan ini. Ramai wanita dengan PCOS mungkin menghadapi kekecewaan kemandulan, menjadikan perjalanan ke ibu bapa yang mencabar dan tidak pasti. Lebih membimbangkan, PCOS boleh menyebabkan peningkatan risiko keadaan seperti diabetes jenis 2 dan sindrom metabolik. Memandangkan kesannya dan prevalensinya, kesedaran dan sokongan yang lebih besar diperlukan untuk mereka yang menderita sindrom itu.

Pada bulan Jun, percubaan perintis Ulike yang menyediakan pesakit PCOS dengan peranti penyingkiran rambutnya mendapat maklum balas yang sangat positif. “Maklum balas positif daripada pengguna yang menguruskan hirsutisme adalah menggalakkan.” disebut wakil Ulike. “Walaupun menangani PCOS melibatkan cabaran yang lebih luas, kami gembira sekurang-kurangnya dapat melakukan bahagian kami dalam membantu mereka yang menderitanya berasa lebih berdaya, yakin dan terkawal. Ini adalah pengesahan semula misi kami, dan kami berharap dapat terus menyokong komuniti PCOS bukan sahaja bulan ini tetapi dalam jangka panjang.”

PCOSAA, organisasi PCOS non-profit terbesar, adalah cahaya harapan dan sokongan untuk ramai. “PCOS Awareness Association mempunyai misi untuk memberi sokongan, maklumat dan sumber kepada komuniti PCOS,” kata Megan Stewart, Pengasas dan Pengarah Eksekutif PCOSAA. “Sementara PCOS Awareness Association menawarkan sokongan, Ulike menawarkan maklumat dan merupakan sumber,” katanya, bercakap tentang sokongan Ulike di Konvensyen PCOS. “Hirsutisme sering memberi makan kepada kebimbangan dan kemurungan penderita PCOS; produk yang ditawarkan Ulike membolehkan wanita merasa mereka mempunyai kawalan atas penampilan dan perasaan mereka.”

Ulike menjemput ahli komuniti PCOS untuk memohon menguji peranti penyingkiran rambutnya dan mendesak semua orang untuk menyertai kempen sokongannya di media sosial. Untuk butiran, lawati https://ulike.com/ atau saluran sosial Ulike.

Untuk maklumat lanjut mengenai 2023 PCOS CON, sila lawati http://www.pcoscon.org/.

Mengenai Ulike
Ulike ialah nama yang dihormati dalam sektor penyingkiran rambut di rumah, yang menawarkan peranti IPL inovatif. Sepanjang dekad lalu, Ulike telah membina reputasi untuk komitmennya kepada inovasi berpusatkan pengguna dan kemajuan teknologi. Syarikat ini digerakkan untuk memberdayakan individu dengan menyediakan penyelesaian kecantikan yang berkesan dan mudah. Dengan fokus yang kuat untuk meningkatkan keyakinan diri, Ulike dengan bangganya telah melayani lebih 4 juta pelanggan di seluruh dunia.

Untuk maklumat lanjut, lawati https://ulike.com/ atau jelajahi produk di Amazon

Media Contact:

pr@ulikeglobal.com

CONTACT: TIm Brown
tim198515@gmail.com