Shanghai, China, 19 Sept. 2023 – U Power Limited (Nasdaq: UCAR) (“Syarikat” atau “U Power”), sebuah penyedia perkhidmatan pemerolehan kenderaan dengan visi untuk menjadi penyedia penyelesaian kuasa bateri EV yang komprehensif di China, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah memeterai perjanjian kerjasama strategik (“Perjanjian”) dengan Magnify Capital Partners, sebuah syarikat penasihat kewangan/pelaburan dan pengurusan dana, untuk menubuhkan dana pelaburan. Dana ini akan ditubuhkan untuk memberi sokongan kewangan, dan Magnify Capital Partners akan memberi panduan industri, untuk projek prospektif Syarikat pada masa hadapan, termasuk pembinaan infrastruktur untuk pengecasan bateri dan stesen pertukaran bateri, kedua-duanya untuk kenderaan dua roda dan empat roda, di Portugal. Syarikat pada masa ini tidak mempunyai sebarang perniagaan di Portugal. Tempoh Perjanjian adalah setahun.

Menurut Perjanjian, kedua-dua pihak bersetuju untuk menubuhkan jadual mesyuarat tetap untuk penilaian perniagaan dan pertukaran maklumat, dan untuk menubuhkan pasukan projek sebagai pasukan eksekutif kerjasama yang akan bertanggungjawab sepenuhnya untuk pembangunan perniagaan. Pasukan projek akan mengadakan mesyuarat berkala untuk membincangkan strategi pembangunan, berkomunikasi maklumat perniagaan dan menyelesaikan masalah dengan tepat pada masanya.

Encik Jia Li, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengerusi Lembaga Pengarah Syarikat, berkata, “Kami gembira untuk memulakan kerjasama dengan Magnify Capital Partners, yang kami percaya akan mempersiapkan kami dengan baik untuk pembangunan perniagaan dan pengembangan di Portugal dan rantau berbahasa Portugis yang lain. Kerjasama ini menandakan debut kami di pasaran baru ini dan dijangka akan meningkatkan daya saing industri dan pengaruh pasaran kami. Kami menantikan lebih banyak kemajuan usaha pembangunan perniagaan kami di tempatan dan luar negara sambil menjana lebih banyak nilai untuk pemegang saham kami.”

Mengenai U Power Limited

U Power Limited adalah penyedia perkhidmatan pemerolehan kenderaan, dengan visi untuk menjadi pemain pasaran EV yang terutamanya memberi tumpuan kepada teknologi pertukaran bateri hak miliknya, atau teknologi UOTTA, yang merupakan teknologi pertukaran bateri modular pintar yang direka untuk menyediakan penyelesaian kuasa bateri yang komprehensif untuk EV. Sejak beroperasi pada tahun 2013, Syarikat telah membangunkan rangkaian pemerolehan kenderaan di bandar-bandar peringkat bawah China. Syarikat telah membangunkan dua jenis stesen pertukaran bateri untuk EV yang serasi dan mengendalikan satu kilang pembuatan di Zibo City, Wilayah Shandong, China. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Syarikat: http://ir.upincar.com/.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif”. Kenyataan prospektif mencerminkan pandangan semasa kami tentang peristiwa masa depan. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan adalah berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh menjejaskan keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin,” “akan,” “berkemungkinan,” “menjangkakan,” “menganggarkan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “kemungkinan besar,” “mencadangkan,” “berpotensi,” “meneruskan” atau ungkapan yang serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemas kini atau menyemak semula secara awam sebarang kenyataan prospektif untuk mencerminkan kejadian atau keadaan yang berlaku kemudian, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali sebagaimana yang dikehendaki oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan terbukti betul, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza dengan hasil yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin menjejaskan keputusan masa depan Syarikat dalam penyata pendaftaran Syarikat dan pengemukaan lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

U Power Limited
Jabatan Perhubungan Pelabur
E-mel: ir@upincar.com

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-917-609-0333
E-mel: tina.xiao@ascent-ir.com