Pembangun permainan terkemuka berpangkalan di Korea, Wemade, dan pembangun Kanada, 2TG Entertainment (2TG), akan melancarkan dua permainan strategi peranan baru (RPG) yang diatur di dunia fantasi zaman pertengahan Faenora di platform permainan blok rantai global WEMIX PLAY pada tahun 2024

SINGAPURA, 8 Nov. 2023 —

  • Strategi masa nyata dan RPG gaya rogue-lite yang diatur di dunia fantasi Faenora menawarkan pengalaman permainan yang sangat boleh disesuaikan
  • “Battle for Faenora” menubuhkan ekonomi antara permainan dan permainan antara permainan menggunakan NFT dan aset digital dari permainan lain
  • Jaringan rakan global yang berkembang termasuk pembangun dari Belarusia, Hong Kong, Jepun, Lithuania, Singapura, Poland, Emiriah Arab Bersatu dan Amerika Syarikat.

Pembangun permainan terkemuka berpangkalan di Korea, Wemade, dan pembangun Kanada, 2TG Entertainment (2TG), akan melancarkan dua permainan strategi peranan baru (RPG) yang diatur di dunia fantasi zaman pertengahan Faenora di platform permainan blok rantai global WEMIX PLAY pada tahun 2024.

Mengambil inspirasi daripada klasik abadi seperti Final Fantasy Tactics dan Ogre Battle, “To the Grave: The Battle for Faenora” adalah RPG strategi masa nyata bermainan berbilang pemain yang memodenkan unsur-unsur yang menjadikan permainan ini tidak terlupakan sambil kekal setia kepada akarnya. Selain watak cerita, pemain akan merekrut, melatih dan menyesuaikan tentera revolusi dengan pelbagai kelas dan peralatan. Pilih daripada 30 kelas termasuk kesatria, paderi, ninja dan tuan dragon, setiap satu dengan kelebihan strategik unik.

“Battle for Faenora” memanfaatkan Web3Lynx untuk penyepaduan aset digital, membantu menubuhkan ekonomi antara permainan dan menggalakkan permainan antara permainan. Pemain boleh menghasilkan unit dan peralatan NFT legenda untuk ditukarkan dengan pemain lain, atau menyesuaikan tentera mereka dengan NFT seperti unit, kulit dan senjata yang mereka miliki dalam permainan dan alam lain.

“To The Grave: The Wildlands of Faenora” adalah RPG strategi auto-battler berdasarkan pasukan percuma untuk dimainkan dengan grafik seni piksel retro. Dengan melibatkan pilihan cerita yang menentukan pengembaraan yang terbentang untuk setiap permainan, ia menambah lapisan strategik kepada gameplay. Pemain tidak sahaja mendapat satu set unit rakan yang menyertai wira dengan pilihan laluan rawak, musuh dan rampasan dengan setiap permainan, tetapi mereka juga boleh terus membangunkan wira dan mengunci kelas dan kemahiran melalui pengalaman yang diperoleh dalam setiap permainan.

“Pemain boleh menikmati pengalaman permainan tahap seterusnya dengan menggunakan watak mereka di pelbagai alam permainan,” kata Nathan Montgomery, Ketua Pegawai Eksekutif 2TG Entertainment. “Kami gembira untuk bekerjasama dengan Wemade, perintis teknologi revolusi, dan mempamerkan potensi besar teknologi blok rantai dalam permainan cemerlang.”

Wemade telah menandatangani lebih 100 perjanjian untuk melancarkan permainan Web2 semasa dan permainan Web3 baru di WEMIX PLAY, platform permainan blok rantai global teratas dengan lebih 9 juta pengguna kumulatif. Jaringan rakan serantau yang berkembang termasuk pembangun permainan dari Belarusia, Kanada, Hong Kong, Jepun, Lithuania, Singapura, Poland, Emiriah Arab Bersatu dan Amerika Syarikat.

Mengenai WEMADE

Sebagai pemimpin industri yang diakui dengan pengalaman pembangunan permainan lebih 20 tahun, WEMADE berpangkalan di Korea sedang memimpin peralihan sekali generasi apabila industri permainan beralih kepada teknologi blok rantai. Melalui anak syarikatnya WEMIX, WEMADE bertujuan mempercepatkan penggunaan blok rantai massa dengan membina ekosistem mega berasaskan platform, berorientasikan perkhidmatan dan pengalaman untuk menawarkan spektrum perkhidmatan Web3 intuitif, mudah dan senang digunakan. Lawati www.wemix.com/communication untuk maklumat lanjut.

HUBUNGI: Kevin Foo
pr at wemix.com