Shenzhen, China, Nov. 06, 2023 — XPPen memperkenalkan Artist 22 Plus kepada para kreatif di seluruh dunia, iaitu paparan lukisan berukuran besar yang menawarkan teknologi tekanan pen 16K yang unggul dalam industri, yang memberikan pengalaman seni digital premium yang tidak tertandingi. Walau bagaimanapun, kos tidak seharusnya menjadi halangan kepada kreativiti.


Jenama seni digital terkemuka di peringkat global, XPPen, hari ini melancarkan penawaran terbarunya kepada komuniti kreatif global, iaitu XPPen Artist 22 Plus paparan lukisan digital berukuran besar. Sebagai produk pertama dalam siri baru Artist Plus, produk ini tidak sahaja menetapkan piawaian baharu yang ditetapkan oleh XPPen untuk alat kreatif prosumer tetapi juga menjadi paparan lukisan 21.5 inci pertama dalam industri yang dilengkapi dengan cip X3 Pro dan kepekaan tekanan pen 16K. Selain itu, ini juga merupakan produk pertama XPPen yang tidak termasuk tahap Pro untuk menggunakan teknologi cip X3 Pro terkini. Pelancaran ini turut disertai dengan X3 Pro Roller Stylus generasi terbaru, yang mencerminkan pendekatan berpandangan jauh XPPen terhadap evolusi masa depan industri dan memaparkan visi strategik syarikat untuk inovasi dan integrasi teknologi. Selaras dengan falsafah berpusatkan pengguna XPPen, Artist 22 Plus meninggalkan reka bentuk ID norma konvensional dan membina konsep reka bentuk estetika yang digunakan dalam siri pendahulu, Artist Pro (Gen 2) yang mendapat pujian kritis. Walaupun mematuhi estetika, ia juga mematuhi reka bentuk ergonomik, memberikan pencipta pengalaman kreatif yang berterusan dan selesa. Ini memastikan setiap interaksi dengan peranti menyeronokkan dan intuitif.

“Di XPPen, kami sangat sedar akan potensi tak terbatas kreativiti dan mengakui bahawa teknologi memainkan peranan penting dalam merealisasikan visi-visi ini. Itulah sebabnya kami memperkenalkan Artist 22 Plus, melonggarkan potensi lebih mendalam kepekaan tekanan pen 16K melalui paparan 21.5 inci. Skrin lebih besar bukan sahaja bermakna kanvas lebih besar untuk penciptaan tetapi juga menandakan kelahiran karya seni yang lebih rumit dan besar. Tanpa ragu, produk ini merupakan pilihan ideal untuk lukisan digital, ilustrasi, animasi, VFX dan reka bentuk,” kata Kevin Li, ketua produk di XPPen. “Pendekatan teliti kami terhadap penentuan harga bertujuan memastikan setiap individu yang berkreativiti dapat menikmati kelebihan dan keseronokan yang dibawa oleh teknologi terkini dengan mudah.”

Ciri-ciri Utama XPPen Artist 22 Plus


XPPen Artist 22 Plus dilengkapi dengan kepekaan tekanan pen 16K yang unggul dalam industri, yang dikuasakan oleh generasi terkini cip X3 Pro, memberikan pengalaman lukisan digital yang belum pernah terdapat bagi pelbagai pengguna kreatif. Teknologi canggih ini memastikan setiap tindakan dilukis dengan rasa halus, lancar dan tepat, menangkap realisme dan ketepatan yang tidak tertandingi. Paparan penuh 21.5 inci menawarkan ruang warna natif sRGB 130%, kedalaman warna 8 bit dan palet 16.7 juta warna, membolehkan pengguna beralih antara tiga ruang warna: sRGB, Adobe RGB dan DCI-P3. Ini memastikan ketepatan warna yang hidup dan representasi sebenar, mengakomodasi kritikan warna yang semakin meningkat daripada artis digital yang berkembang seiring kemajuan teknologi. Untuk kenyamanan pengguna yang dipertingkatkan, Wrist Rest X-Inspo telah direka bentuk secara ergonomik untuk mengurangkan tekanan pada pergelangan tangan semasa sesi kreatif yang berpanjangan. Selain itu, kaedah sambungan Type-C dan HDMI yang komprehensif tidak sahaja menyokong sambungan terus dengan kabel tunggal, membersihkan ruang kerja daripada kabel berselerak tetapi juga menawarkan fleksibiliti untuk pilihan sambungan lain. Mengekalkan keselarasan tinggi XPPen, Artist 22 Plus menyokong Windows 7 (atau versi yang lebih tinggi), macOS 10.10 (atau versi yang lebih tinggi), Android (USB3.1 DP1.2), Chrome OS 88 (atau versi yang lebih tinggi) dan Linux.

Untuk mengakomodasi pelbagai keutamaan pencipta, Artist 22 Plus juga boleh dipasang pada kanta VESA, membolehkan sudut kerja dan pandangan yang lebih fleksibel. Mengambil langkah pendahuluan dalam industri, peranti ini secara bijaksana memasukkan soket fon kepala 3.5 mm, membolehkan pencipta menjelajahi alam muzik atau filem ketika bekerja, memperkenalkan pengalaman kreatif audio visual yang menyeluruh.

Potensi Kreatif Tak Terbatas: X3 Pro Roller Stylus Generasi Terbaru


Pada hari yang sama, XPPen juga memperkenalkan X3 Pro Roller Stylus generasi terbaru, menawarkannya sebagai pilihan pembelian tambahan. Roda gulung terbina dalam pen merupakan ciri pertama dalam industri, dan boleh disesuaikan berdasarkan pilihan pengguna untuk fungsi seperti mengecilkan/memperbesar (pada hujung pen/kanvas), memutar, dan bahkan memusingkan model 3D, antara lain. Dikuasakan oleh teknologi XPPen terkini X3 Pro dan kepekaan tekanan pen 16,384, ia membolehkan pengguna dengan mudah mempelajari penciptaan lanjut pada hujung jari, menikmati kawalan tepat dan bebas dalam setiap momen kreatif.

Penetapan Harga dan Ketersediaan

XPPen Artist 22 Plus dikenakan harga $459 dan akan tersedia pada 6 November di Kedai Rasmi XPPen.

Mengenai XPPen

Bermula pada tahun 2005, XPPen kini merupakan salah satu jenama terkemuka di bawah HANVON UGEE, yang mengintegrasikan produk, kandungan dan perkhidmatan lukisan digital sebagai jenama digital global yang menonjol dalam inovasi seni digital. Beribu pejabat di Shenzhen, China, XPPen mempunyai 6 anak syarikat luar negeri (cawangan) dan lebih daripada 50 ejen, menjangkau lebih 130 negara dan rantau dengan produknya. Berdasarkan inovasi teknologi tulisan digital lebih daripada 10 tahun, XPPen percaya bahawa produk dan ekosistem canggih, trendi dan terkemuka boleh memberikan inspirasi visi yang lebih kaya kepada generasi artis dan peminat baharu, menggalakkan mereka untuk berani mengejar impian dan merealisasikan ekspresi autentik diri.

HDMI ialah tanda dagangan berdaftar HDMI Licensing Administrator, Inc.

USB-C® ialah tanda dagangan berdaftar USB Implementers Forum.

Mac ialah tanda dagangan berdaftar Apple Inc.

Adobe dan Adobe RGB adalah tanda dagangan berdaftar atau tanda dagangan