Tokyo, Jepun, 03 Nov. 2023 — Yoshitsu Co., Ltd (“Yoshitsu” atau “Syarikat”) (Nasdaq: TKLF), pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, serta produk sundry dan produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menubuhkan dua anak syarikat baharu di AS, termasuk Tokyo Lifestyle Holding Inc, syarikat Delaware yang didaftarkan pada 17 Oktober 2023, dan REIWATAKIYA BOS LLC, syarikat Massachusetts yang didaftarkan pada 26 Oktober 2023 (secara kolektif, “Anak Syarikat”). Melalui penubuhan Anak Syarikat, Syarikat bertujuan untuk memperkukuhkan strategi pertumbuhan perniagaannya di pasaran AS, memajukan usaha pengembangan globalnya dan memperkukuhkan hubungannya dengan pelbagai pasaran.

Anak Syarikat membolehkan Syarikat beroperasi secara langsung di AS, yang dijangka akan melicinkan logistik antarabangsa Syarikat dan meningkatkan komunikasi lintas sempadan. Dengan kehadiran tempatan di AS, Syarikat percaya bahawa ia berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk menyesuaikan sistem pengurusan dan latihan dengan permintaan pasaran AS.

Anak Syarikat dijangka akan menyesuaikan penawaran produk mereka di AS untuk selari dengan keutamaan pengguna tempatan. Sebagai contoh, di Seattle, Anak Syarikat berancang untuk memberi tumpuan kepada produk berkaitan teknologi; di New York, Anak Syarikat berancang untuk memberi tumpuan kepada memperkenalkan pelbagai kosmetik yang mengambil kira citarasa antarabangsa; dan di Las Vegas, Anak Syarikat berancang untuk memberi tumpuan kepada meningkatkan estetika paparan produk di meja kaunter untuk menarik pelanggan yang berkunjung ke sana.

Encik Mei Kanayama, Pegawai Eksekutif Utama Yoshitsu, berkomen: “Kami percaya bahawa keputusan kami untuk menubuhkan anak syarikat di AS mewakili langkah maju dalam memperkukuhkan sambungan kami dengan pelanggan kami. Kami komited untuk meningkatkan perkhidmatan kepada pelanggan AS, memperdalam pemahaman kami tentang pasaran AS, dan menyesuaikan penawaran kami lebih rapat dengan keperluan dan keutamaan pelanggan AS. Melalui penubuhan Anak Syarikat, kami mengharapkan untuk tidak sahaja meningkatkan bahagian pasaran dan kehadiran jenama kami di AS, tetapi juga memperkukuhkan hubungan kami dengan pelanggan AS dan meningkatkan interaksi mereka dengan kami.”

Mengenai Yoshitsu Co., Ltd

Beribu pejabat di Tokyo, Jepun, Yoshitsu Co., Ltd adalah pengedar dan pengedar borong produk kecantikan dan kesihatan Jepun, produk sundry, dan produk lain di Hong Kong, China daratan, Jepun, Amerika Utara, dan United Kingdom. Syarikat menawarkan pelbagai produk kecantikan (termasuk kosmetik, penjagaan kulit, wangi-wangian, dan produk penjagaan badan), produk kesihatan (termasuk ubat tanpa preskripsi, makanan tambahan, dan bekalan perubatan dan peralatan), produk sundry (termasuk barangan rumah tangga), dan produk lain (termasuk makanan dan minuman beralkohol). Syarikat kini menjual produknya melalui kedai fizikal yang dikendalikan secara langsung, melalui stor dalam talian, dan kepada francais dan pelanggan borong. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di https://www.ystbek.co.jp/irlibrary/.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini adalah kenyataan prospektif, di bawah Seksyen 21E Akta Pasaran Sekuriti 1934, seperti yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Tuntutan Sivil Liabiliti Sekuriti Persendirian AS 1995. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan dan projeksi masa depan tentang peristiwa dan trend kewangan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya, dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini dengan kata-kata atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “berpotensi”, “berterusan”, “kemungkinan” atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan semasa atau selepasnya, atau perubahan dalam jangkaan, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Selain itu, terdapat ketidakpastian mengenai penyebaran lanjut virus COVID-19 atau berlakunya gelombang kes baharu dan impak yang mungkin diberikan kepada operasi Syarikat, permintaan terhadap produk Syarikat, rantaian bekalan global, dan aktiviti ekonomi secara umum. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mempertimbangkan faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyataan pendaftaran dan dalam penyataan lain Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Yoshitsu Co., Ltd
Jabatan Hubungan Pelabur
Emel: ir@ystbek.co.jp

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: +1-646-932-7242
Emel: investors@ascent-ir.com