Travel 3 Megapixl Jlvdream 1 HOTELS LAUNCHES LONDON'S FIRST NATURE-DRIVEN HOTEL EXPERIENCE

1 Hotel Mayfair, UK Flagship, Kini Buka

LONDON, Nov. 6, 2023 — 1 Hotels, jenama hotel berinspirasi alam yang didorong misi yang diasaskan oleh wirausahawan hospitaliti Barry Sternlicht, mengumumkan pembukaan rasmi 1 Hotel Mayfair, destinasi UK dan Eropah pertamanya, dibangunkan bekerjasama dengan Crosstree Real Estate Partners. Terletak di sudut fesyen di Mayfair bersejarah dengan latar belakang taman hijau Green Park, 1 Hotel Mayfair membawa keindahan alam ke pusat bandar London melalui landskap menegak, reka bentuk lestari, makanan berasaskan ladang dan pengalaman semula jadi yang menginspirasi.

1 HOTELS LAUNCHES LONDON'S FIRST NATURE-DRIVEN HOTEL EXPERIENCE

Lokasi hotel berhampiran galeri terkemuka, restoran bintang Michelin, dan beli-belah fesyen di Bond Street, Mount Street, dan Regent Street, ditambah dengan tanda-tanda penting seperti Royal Academy of Arts dan Buckingham Palace, menawarkan tetamu peluang unik untuk menikmati kehidupan bandar London yang terbaik dan keindahan alam semula jadi.

“Kami gembira membawa gabungan unik jenama kami tentang alam dan budaya, kelestarian dan kemewahan, dan fokus holistik terhadap kesihatan dan kebajikan kepada apa yang telah menjadi pusat warisan selama generasi,” kata Pengasas 1 Hotels dan Pengerusi SH Hotels & Resorts Barry Sternlicht. “Kami merekabentuk oasis bandar yang menenangkan ini sebagai pendekatan segar, fesyen, kontemporari terhadap tradisi abadi. Dengan Green Park sebagai latar belakang kami, kami memberi tumpuan untuk menyambung semula tetamu dan pengunjung kami kepada keajaiban dan sihir tanda-tanda semula jadi, budaya dan sejarah London dalam atmosfera yang santai dan halus.”

“Di 1 Hotel Mayfair, kami telah menyusun destinasi lestari dengan teliti, mengambil inspirasi dari keindahan semula jadi alam sekitar yang melimpah ruah,” kata Ketua Pegawai Eksekutif SH Hotels & Resorts Raul Leal.

“Kami gembira membawa fokus kelestarian terkemuka 1 Hotels ke London sebagai visi kemewahan moden berbeza berbanding hotel-hotel tradisional yang mendominasi Mayfair. Dengan reka bentuk biophilic tandatangan 1 Hotels digabungkan dengan dedikasi mendalam dan autentik terhadap tanggungjawab alam sekitar, 1 Hotel Mayfair adalah tambahan segar kepada adegan hotel London,” kata Sean Arnold & Nick Lyle, Pengasas, Crosstree Real Estate Partners.

REKA BENTUK BERTERASKAN ALAM SEMULA JADI

Komitmen 1 Hotels terhadap kelestarian dan prinsip reka bentuk biophilic memacu setiap keputusan untuk mencipta harta ini, bermula dengan keputusan penting untuk menggunakan semula dan memulihara dua bangunan Mayfair pra-wujude, berbanding membina dari nol. Hasilnya pengekalan lebih 80% struktur asal mengurangkan jumlah karbon yang terkandung semasa runtuhan dan pembinaan, mengurangkan sisa pembinaan dan puing, dan membantu projek memenuhi piawaian BREEAM Cemerlang.

Menambah dua tingkat baru di atas bangunan membolehkan penambahan 44 suite mewah yang menawarkan pemandangan luar ke Green Park atau langit bandar sibuk Piccadilly melalui tingkap-tingkap besar dari lantai ke siling. Sistem pengurusan bilik tetamu sepenuhnya automatik mengurangkan penggunaan elektrik—hanya salah satu ciri lestari banyak.

Sebagai sebahagian daripada komitmen jenama terhadap amalan lestari, 1 Hotels telah bekerjasama dengan Livia Firth’s Eco-Age, konsultan kelestarian terkemuka, untuk memastikan inisiatif berfokus alam sekitar adalah kredibel dan meyakinkan.

LUARAN HOTEL & LOBI

Apabila tetamu tiba, mereka disambut oleh dinding hijau hidup yang besar, yang menetapkan nada untuk perjalanan luar biasa di dalam. Lebih 1,300 pokok individu dan lebih 200 spesies tumbuhan tempatan dan asli tersebar di seluruh harta, oasis dicipta oleh studio reka bentuk London G.A Group bekerjasama dengan pasukan reka bentuk dalaman SH Hotels & Resorts. Apabila memasuki lobi besar melalui pintu gangsa khas, tetamu disambut oleh bunyi air mengalir dan riak formal taman.

Terdapat juga ciri reka bentuk yang menakjubkan seperti Rainforest, lampu gantung “hidup” khas oleh artis berinspirasi alam Patrick Nadeau, tergantung dari siling: Ia terdiri daripada 50,000 benang tumbuhan udara, semua diterangi secara ajaib dari atas. Langit-langit kayu bulat mempunyai keaslian seni kraftangan serupa: Ia meningkat di atas dinding batu kering Yorkshire dan dilindungi lumut tempatan dan tumbuhan.

Meja penerimaan terbuat dari oak tunggal berusia 200 tahun yang ditebang secara semula jadi dari Estate Balcombe di West Sussex. Menambah daya tarikan organik, lobi dihiasi perabot khas yang dikraftkan dengan tangan menggunakan teknik tradisional dan menampilkan fabrik semula jadi.

Seni juga merupakan ciri penting: Di setiap belokan, tetamu menjumpai karya asli artis British yang menimbulkan sambungan lebih rapat dengan lanskap United Kingdom. Termasuk dalam koleksi Steve McPherson’s karya laut plastik provokatif Flow dan patung Kate MccGwire Torrent, yang secara unik diintegrasikan ke bar Dover Yard.

SUITE & BILIK

Terdapat 181 bilik, termasuk 44 suite, di mana tetamu boleh berehat, memulihkan diri, memulihkan tenaga dan menenangkan diri dalam persekitaran dipenuhi tumbuhan tempatan dan dinding lumut yang dilindungi. Butir reka bentuk bilik menyampaikan komitmen sedar terhadap bahan semula jadi, dari lantai oak British yang diperolehi secara bertanggungjawab hingga bar peribadi dibuat daripada kayu dan jute yang dihampar secara tangan. Terdapat juga meja malam yang dikarang dari kayu lestari, buku nota papan tulis dari akar pokok yang dipulihara, bakul kulit haiwan asli, dan pinggan yang dikraftkan oleh pembuat tempatan. Di bilik air, dinding batu kapur bertekstur mengimbangi vanit gelap Welsh slate yang dipahat secara tangan.

Hotel ini juga menampilkan empat suite tandatangan luar biasa. Green Park Penthouse tingkat tujuh berukuran ganda adalah suite satu bilik tidur terbesar di Mayfair. Dengan teres melengkung dan pintu geser yang boleh dibuka ke pandangan taman yang luas, suite ini boleh diperluaskan ke dua atau tiga bilik tidur. Suite Garden Terrace menawarkan teres peribadi dan kawasan duduk dengan pandangan Mayfair langit-langit bandar yang seperti filem. Suite Piccadilly Greenhouse mempunyai tingkap kaca lantai ke siling, memberi tetamu perspektif burung terhadap London, ditambah dengan kawasan makan peribadi enam kerusi. Akhirnya, Suite Dover Terrace dikelilingi oleh teres melengkung menghadap Piccadilly dengan kawasan makan dan hiburan luar besar tanpa halangan pandangan langit London.

MIND & BODY

Bamford Wellness Spa meningkatkan dedikasi hotel terhadap kebajikan, dengan pilihan rawatan holistik, perkhidmatan dan kelas eksklusif bertujuan untuk membina minda, badan dan roh, mengikuti pendekatan holistik pengasas Carole Bamford yang diilhamkan oleh spa kebajikan pertamanya di Ladang Organik Daylesford di Cotswolds. Bamford mereka dan menghasilkan semua produknya secara etika dan berhemah, menjadikannya rakan kongsi ideal untuk 1 Hotels dan misinya.

Field House Fitness Centre menggalakkan kebajikan dan hidup bermatlamat dengan peralatan terkini dari TechnoGym, ditambah sesi pengurangan tekanan, latihan kekuatan, pembentukan daya tahan, amalan yoga, aktiviti luar ruang dan lebih lagi.