(SeaPRwire) –   BEIJING, 24 Februari 2024 — 798 Seni Daerah mengumumkan hari ini bahawa Sektor Budaya Rakyat Festival Seni 798 Square Art akan dilancarkan pada 24 Februari 2024, di CONCERTED SQUARE Seni Daerah 798 di Beijing. Sektor ini berhasrat untuk merapatkan jurang seni kontemporari dengan budaya rakyat bandar dan luar bandar. Semasa melawat 798 ketika Festival Chap Goh Mei, anda boleh mengalami kuasa seni kontemporari yang diselitkan dengan adat istiadat rakyat tradisional dan menikmati dunia budaya tempatan Cina yang biasa tetapi ganjil.

Poster Acara
Poster Acara

24 Februari ialah Festival Chap Goh Mei di Cina, dan ia menandakan berakhirnya perayaan Tahun Baharu Cina. Cuti Tahun Baharu di 798 penuh dengan suasana meriah. Sepanjang Festival Kuih Bulan, 15 pameran sedang berlangsung di 798, termasuk Muzium Seni Joy “Sukacita pada Tahun Naga”, Pusat Seni IOMA “Naga Berkeliaran di Seluruh Dunia dan Sejahtera”, MOCUBE “Menjelang Ketibaan Naga”, dan Balai Seni Le Rime “Kronik Gunung Jia Chen”. Berdasarkan statistik, terdapat lebih daripada 110,000 kunjungan yang tertarik dari seluruh dunia ke Seni Daerah 798 semasa perayaan Tahun Baharu.

Perkataan ‘Long’ melambangkan kedua-dua naga dalam bahasa Cina—Loong—dan umur panjang dalam bahasa Inggeris. Dengan menggunakan ‘Seni itu Panjang’ untuk tahun baharu, 798 berhasrat untuk memasukkan lebih banyak dedikasi dan semangat ke dalam kehidupan melalui vitaliti seni yang tidak lekang dek zaman. 798 mempersembahkan kepada pengunjung pengalaman budaya yang pelbagai yang merangkumi prospek tahun baharu ini.

Poster “Seni itu Panjang” di Pintu Barat ke-2 798
Poster “Seni itu Panjang” di Pintu Barat ke-2 798.

Antara acara ini, Larian Naga menonjol, membimbing pengunjung melalui laluan yang dijaga rapi untuk menikmati kandungan 798 yang pelbagai dan menarik. Setelah menamatkan laluan, orang ramai dapat menebus hadiah tahun baharu mereka. Acara ini mendapat perhatian yang besar, menarik beratus-ratus peserta, dan mencetuskan lebih daripada 40, 000 perbincangan di media sosial.

Berfikir tentang pengalaman Tahun Barunya yang unik di 798, seorang pelawat Richard berkata, “Saya telah berada di Cina selama hampir setahun, dan saya rasa suasana Tahun Baharu di Cina sangat berbeza kerana anda dapat merasakan semangat perayaan di mana-mana, bukan hanya dalam perarakan di jalanan di Chinatown.”

Maklumat hubungan: info@798-art.com.cn

Gambar yang disertakan dengan pengumuman ini boleh didapati di

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.