(SeaPRwire) –   – Hasil interim dalam MSS CRC mencadangkan bahawa teknologi pemaskanan kecerdasan SAFEbody membolehkan piawaian baharu bagi rawatan anti-CTLA-4 pada dos yang lebih tinggi, lebih kerap dan ulangan dengan mengatasi cabaran selama ini yang terhad oleh keselamatan bagi sasaran imunoterapi yang terbukti ini –

SAN DIEGO dan SUZHOU, China, 4 Januari 2024 — Adagene Inc. (“Adagene”) (Nasdaq: ADAG), syarikat mentransformasi penemuan dan pembangunan rawatan antibodi baharu, hari ini mengumumkan satu paparan poster di Persidangan Kanser Gastrointestinal Amerika Syarikat (ASCO) 2024, yang akan berlangsung dari 18 hingga 20 Januari di San Francisco.

Butir-butir poster termasuk:

Tajuk: Hasil kajian fasa 1b/2 ADG126* (anti-CTLA-4 SAFEbody terselindung) dalam gabungan dengan pembrolizumab (Pembro) ke atas pesakit (Pts) dengan kanser rektum metastatik mikrosatelit stabil (MSS)

  • Tarikh: Sabtu, 20 Januari
  • Masa: 6:30 pagi – 7:55 pagi Masa Pasifik
  • Lokasi Tapak: Moscone West
  • Nombor Abstrak: 127
  • Papan Poster: H12

Paparan poster ini akan tersedia sehingga 5:00 petang Masa Timur pada 16 Januari dan akan kemudiannya dibuat tersedia di laman Penerbitan syarikat.

* Seperti dalam pengumuman ini, muzastotug digunakan sebagai nama tidak eksklusif untuk ADG126.

Mengenai Adagene

Adagene Inc. (Nasdaq: ADAG) adalah syarikat bioteknologi berorientasikan platform yang komited mentransformasi penemuan dan pembangunan rawatan imunoterapi baru berasaskan kanser. Adagene menggabungkan biologi komputasi dan kecerdasan buatan untuk merekabentuk antibodi baharu yang menangani keperluan pesakit yang belum dipenuhi. Dengan dikuasakan oleh platform Dinamik Pustaka Kecekapan (DPL)nya yang sangat berbeza, terdiri daripada teknologi NEObodyTM, SAFEbody® dan POWERbodyTM, portfolio yang dibezakan Adagene menampilkan program imunoterapi baharu. Adagene telah membentuk kolaborasi strategik dengan rakan global berkaliber yang memanfaatkan teknologinya dalam pelbagai pendekatan di barisan hadapan sains.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: . Ikuti Adagene di , dan .

SAFEbody® ialah tanda dagangan berdaftar di Amerika Syarikat, China, Australia, Jepun, Singapura, dan Kesatuan Eropah.

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi pernyataan masa depan termasuk berkenaan hasil klinikal tertentu ADG126, implikasi berpotensi data klinikal bagi pesakit, dan kemajuan Adagene terhadap, dan aktiviti praklinikal, pembangunan klinikal, tahap peraturan, dan komersialisasi calon produknya. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam pernyataan masa depan disebabkan pelbagai faktor penting termasuk keupayaan Adagene untuk menunjukkan keselamatan dan kesan calon ubatnya; hasil klinikal bagi calon ubatnya, yang mungkin tidak menyokong pembangunan lanjut atau kelulusan peraturan; kandungan dan masa keputusan dibuat oleh pihak berkuasa peraturan yang berkenaan berhubung kelulusan calon ubat Adagene; keupayaan Adagene untuk mencapai kejayaan komersial bagi calon ubatnya, jika diluluskan; keupayaan Adagene untuk memperoleh dan mengekalkan perlindungan harta intelek bagi teknologi dan ubatnya; bergantung pada pihak ketiga untuk menjalankan pembangunan ubat, pengilangan dan perkhidmatan lain; sejarah operasi terhad Adagene dan keupayaan Adagene untuk memperoleh dana tambahan bagi operasi dan menyempurnakan pembangunan serta komersialisasi calon ubatnya; keupayaan Adagene untuk mengikat lebih banyak perjanjian kolaborasi selain daripada perkongsian strategik dan kolaborasinya yang sedia ada, dan impak wabak COVID-19 terhadap pembangunan klinikal, komersial dan operasi lain Adagene, selain risiko yang lebih dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” dalam penyataan Adagene dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua pernyataan masa depan adalah berdasarkan maklumat yang sedang tersedia kepada Adagene, dan Adagene tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini atau menyemak semula pernyataan masa depan secara awam, sama ada disebabkan maklumat baharu, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang.

Hubungan Pelabur & Media:
Ami Knoefler
Adagene
650-739-9952

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.