BALI, Indonesia, 1 September 2023 — Amarterra Villas Resort Bali Nusa Dua, Autograph Collection, mengilhamkan tetamu untuk melampaui ke dalam pengalaman kampung Bali sejati yang diilhamkan oleh Kerajaan Majapahit kuno melalui reka bentuk, seni, dan perkhidmatan bespoke, menawarkan tetamu pengalaman unik yang jenama dikenali.

Hotel Autograph Collection di Bali mengilhamkan pelancong untuk melampaui ke dalam pengalaman kampung Bali sejati yang diilhamkan oleh Kerajaan Majapahit kuno.
Hotel Autograph Collection di Bali mengilhamkan pelancong untuk melampaui ke dalam pengalaman kampung Bali sejati yang diilhamkan oleh Kerajaan Majapahit kuno.

Resort vila peribadi yang diilhamkan oleh persekitarannya dan rasa tempat yang menjemput tetamu untuk membentuk hubungan bermakna dengan Bali dan rakyatnya. Namanya menggabungkan warisannya yang dirayakan – Amarta, yang bermaksud air dan Terra, bermaksud bumi yang dicerminkan dalam kolam teratai yang menakjubkan resort dan taman yang luas.

“Ia memberi kami keseronokan yang besar untuk memperkenalkan Amarterra Villas Resort Bali Nusa Dua, Autograph Collection kepada portfolio hotel dan resort yang semakin berkembang di Indonesia. Koleksi Autograph kedua kami di Bali dan ketiga di Indonesia, resort vila yang berbeza ini menjelmakan etos Autograph Collection Hotels: hotel bebas dengan identiti mereka sendiri, dipilih berdasarkan empat prinsip kurator: visi produk, reka bentuk yang ikhlas, dedikasi kepada kraftangan, dan rasa tempat. Kaya dengan sejarah dan dengan kisah yang benar-benar unik, kami gembira mengalu-alukan penambahan ini ke jejak langkah kami di negara ini,” kata Ramesh Jackson, Naib Presiden Kawasan, Indonesia & Malaysia, Marriott International.

Sejarah Gemilang dan Ritual Pembaharuan

Amarterra Villas Resort Bali Nusa Dua, Autograph Collection membawa tradisi Bali hidup dengan mencipta perkhidmatan bespoke yang menghormati watak dan warisan Bali. Sebaik tiba, tetamu boleh menjangkakan bakul selamat datang yang menampilkan bunga segar, batang dupa, air suci, dan gelang Tri Datu berwarna tiga yang mewakili semua peringkat kehidupan. Digabungkan, item kurasi boleh digunakan untuk ritual pembaharuan yang bertujuan untuk menyucikan dan membersihkan minda, badan, dan jiwa seseorang.

Resort butik ini menampilkan 42 vila yang direka secara tradisional yang terdiri daripada satu, dua, dan tiga bilik tidur dengan kolam renang peribadi; Maja, restoran makan sepanjang hari yang idilik; Amarta Spa, diilhamkan oleh cara hidup Dharma, berdasarkan falsafah Hindu dan Buddha sejati; pusat kecergasan canggih; kawasan pantai khusus di Pantai Nusa Dua; Amarterra by the Bay dan kolam renang bar dek untuk tetamu bersantai semasa penginapan mereka.

Untuk menerokai pengalaman Amarterra Villas Resort Bali Nusa Dua, Autograph Collection yang unik, sila layari www.amarterravillas.com.

Mengenai Hotel Autograph Collection

Autograph Collection Hotels menyokong yang asli, mempertahankan individualiti masing-masing daripada lebih 280 hotel bebas yang terletak di destinasi paling diingini di hampir 50 negara dan wilayah. Setiap hotel adalah produk keghairahan, diilhamkan oleh visi, jiwa, dan kisah yang jelas yang menjadikannya unik dan istimewa: Tepat Seperti Tiada Yang Lain. Dipilih secara manual kerana kraftangan inheren dan perspektif berbeza mereka tentang reka bentuk dan hospitaliti, hartanah Autograph Collection menawarkan momen penghayatan kaya yang meninggalkan kesan yang berkekalan. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.autographhotels.com, dan terokai secara sosial melalui Instagram, Twitter, dan Facebook untuk diilhamkan oleh momen penghayatan yang #TepatSepertiTiadaYangLain. Autograph Collection berbesar hati mengambil bahagian dalam Marriott Bonvoy®, program perjalanan global dari Marriott International. Program ini menawarkan ahli portfolio jenama global yang luar biasa, pengalaman eksklusif di Marriott Bonvoy Moments dan manfaat yang tiada tandingan termasuk malam percuma dan pengiktirafan Status Elit. Untuk mendaftar secara percuma atau untuk maklumat lanjut mengenai program ini, layari marriottbonvoy.com.

Hubungi Media:

Vika Widya – Pengurus Pemasaran Komunikasi
marcom@amarterravilla.com