(SeaPRwire) –   BANDAR JILIN, China, 6 Mac 2024 — Chijet Motor Company, Inc. (Nasdaq: CJET) (“Syarikat” atau “Chijet”), sebuah syarikat teknologi tinggi yang terlibat dalam pembangunan, pembuatan, jualan dan perkhidmatan kenderaan bahan api tradisional dan kenderaan tenaga baru (“NEV”) di China, hari ini mengumumkan satu tonggak penting dalam usahanya untuk meluaskan operasi global menerusi eksport 100 teksi Senia R7 ke Colombia, Amerika Selatan melalui anak syarikatnya yang dimiliki majoriti, FAW Jilin Automobile Co., Ltd (“FAW Jilin”).

Jumlah harga jualan berjumlah US$ 785,000 (kira-kira ¥5.7 juta RMB). Dengan fokus kepada penyelesaian pengangkutan mampan, FAW Jilin bertujuan untuk meningkatkan aktiviti eksportnya, dengan ramalan menunjukkan peningkatan eksport yang ketara untuk 2024.

Mengeksport kereta lengkap ke Amerika Selatan menunjukkan komitmen Chijet untuk memasuki pasaran baru. Memandang ke hadapan, Chijet bersedia untuk meluaskan lagi ke kawasan utama seperti Afrika Utara, Timur Tengah, Asia Tengah dan Oceania. Dengan fokus strategik ke atas pertumbuhan dan inovasi, Chijet bertujuan untuk meningkatkan kehadirannya secara global sambil menyumbang kepada pembangunan inisiatif pengangkutan mampan.

picture

“Kami gembira mengumumkan eksport berjaya teksi Senia R7 kami ke Colombia, Amerika Selatan. Pencapaian ini menggarisbawahi komitmen kami untuk meluaskan jangkauan kami di pasaran antarabangsa dan menyediakan penyelesaian pengangkutan inovatif dan mesra alam di seluruh dunia,” kata Encik Yunfei Wang, Ketua kilang FAW Jilin. “Kami sangat bangga dengan dedikasi dan usaha pasukan kami dalam mencapai tonggak ini. Eksport teksi Senia R7 kami ke Colombia menandakan momen penting dalam perjalanan syarikat kami dan menggarisbawahi komitmen kami untuk memacu penyelesaian kemampanan mobiliti secara global. Semasa kami terus meluaskan ke pasaran baharu dan mengukuhkan perkongsian strategik, kami kekal teguh dalam misi kami untuk memimpin peralihan ke masa depan yang lebih mampan.”

Mengenai Chijet Motor Company, Inc.

Aktiviti utama Chijet adalah pembangunan, pembuatan, jualan dan perkhidmatan kenderaan bahan api tradisional dan NEV. Sistem pengeluaran moden dan pengurusan rantai bekalan yang mantap membolehkan Syarikat menyediakan pengguna dengan produk prestasi tinggi pada harga berpatutan. Selain tapak pengeluaran kenderaan moden besar di Jilin, China, kilang di Yantai, China akan dikhaskan untuk pengeluaran NEV sebaik sahaja pembinaannya disiapkan. Chijet mempunyai pasukan pengurusan berpengalaman dekad dalam kejuruteraan dan reka bentuk, pengurusan, pembiayaan, pengeluaran perindustrian dan pengurusan kewangan.

Hubungan Chijet:
2888 Dongshan Street
Gaoxin Automobile Industrial Park
Jilin City, JL. P.R.China
0535-2766202
EMAIL: info@chijetmotors.com

Hubungan Pelabur:
Skyline Corporate Communications Group, LLC
1177 Avenue of the Americas, 5th Floor
New York, NY 10036
Office: (646) 893-5835 x2
Email: info@skylineccg.com

Kenyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Keputusan sebenar Chijet mungkin berbeza daripada jangkaan, anggaran dan ramalannya, oleh itu anda tidak harus bergantung kepada kenyataan prospektif ini sebagai ramalan peristiwa akan datang. Perkataan seperti “menjangka”, “anggar”, “projek”, “anggaran”, “ramal”, “mengambil”, “berhasrat”, “mungkin”, “akan”, dan ungkapan serupa bertujuan mengenal pasti kenyataan prospektif tersebut. Kenyataan prospektif ini termasuk, tanpa had, kenyataan mengenai pasukan kepimpinan Chijet, pertumbuhan berterusan dan penambahbaikan kewangan dan operasi Chijet, keupayaan Chijet untuk membangunkan dan menjual produk baharu atau dipertingkat, mengumpul modal, menghantar tempahan pelanggan tepat masa, melaksanakan pelan perniagaan, dan menarik dan memelihara pelanggan serta ahli profesional berkelayakan; risiko dan ketidakpastian mengenai fluktuasi pendapatan, fluktuasi kadar pertukaran asing, dan keadaan ekonomi umum yang memberi kesan kepada industri Chijet, bersama risiko-risiko yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam prospektus Chijet yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) pada 30 Mac 2023, dan yang termasuk dalam mana-mana penyemakan SEC masa depan Chijet. Terdapat risiko besar dalam faktor-faktor ini di luar kawalan Chijet dan sukar diramal. Sekiranya satu atau lebih risiko atau ketidakpastian ini menjadi kenyataan, atau asumsi asas terbukti salah, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang ditunjukkan atau dijangka oleh kenyataan prospektif tersebut. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung berlebihan kepada mana-mana kenyataan prospektif, yang hanya berkuat kuasa pada tarikh dibuat. Chijet tidak menanggung obligasi untuk mengemaskini kenyataan prospektif untuk memantau peristiwa atau keadaan selepas tarikh dibuat kecuali diperlukan oleh undang-undang atau peraturan berkenaan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.