(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, April 01, 2024 — Aurora Mobile Limited (NASDAQ: JG) (“Aurora Mobile” or “Perusahaan”), penyedia utama perkhidmatan penglibatan pelanggan dan teknologi pemasaran di China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani perjanjian strategik dengan Beijing Moonshot AI Technology Co., Ltd. (“Moonshot AI”), syarikat kecerdasan buatan am AI (AGI) terkemuka di China, untuk menyediakan perkhidmatan mesej pintar dan perkhidmatan pengesahan untuk aplikasi pembantu pintar Kimi milik Moonshot AI.

Perkongsian ini mencerminkan pengiktirafan tinggi Moonshot AI terhadap keupayaan teknikal dan perkhidmatan Aurora Mobile yang kukuh dan sangat boleh dipercayai. Kedua-dua syarikat mempunyai harapan dan keyakinan yang tinggi bahawa kerjasama ini akan mewujudkan peluang lanjut dalam bidang AGI.

About Moonshot AI

Ditubuhkan pada Mac 2023, Moonshot AI mengumumkan pada Oktober 2023, hanya enam bulan selepas penubuhannya, bahawa ia telah mencapai terobosan dalam model bahasa panjang dan melancarkan Aplikasi Kimi, produk pembantu pintar pertama yang menerima sehingga 200,000 aksara Cina sebagai input. Ini adalah tingkap konteks terpanjang di dunia yang disokong oleh model bahasa besar (LLM) yang boleh didapati secara komersial dan menandakan pencapaian Moonshot AI dalam kepimpinan teknologi ini di peringkat global. Baru-baru ini, Moonshot AI menyiapkan pusingan pembiayaan baharu melebihi $1 bilion daripada pelabur termasuk Sequoia China, Xiaohongshu dan Alibaba. Pemegang saham sedia ada syarikat juga menyertai pusingan tersebut. Ini adalah pusingan pembiayaan tunggal terbesar yang pernah dikumpulkan oleh syarikat LLM di China sehingga kini.

About Aurora Mobile Limited

Ditubuhkan pada 2011, Aurora Mobile (NASDAQ: JG) adalah penyedia utama perkhidmatan teknologi pemasaran dan penglibatan pelanggan di China. Sejak penubuhannya, Aurora Mobile telah memberi tumpuan kepada penyediaan perkhidmatan mesej yang stabil dan cekap kepada perusahaan dan berkembang menjadi penyedia perkhidmatan mesej mudah alih terkemuka dengan kelebihan pertama. Dengan permintaan pelanggan dan pertumbuhan pemasaran yang semakin meningkat, Aurora Mobile telah membangunkan penyelesaian masa depan seperti Cloud Messaging dan Cloud Marketing untuk membantu perusahaan mencapai jangkauan dan interaksi pelanggan lintas saluran, serta penyelesaian teknologi pemasaran berasaskan kecerdasan buatan dan data besar untuk membantu transformasi digital perusahaan.

For more information, please visit .

Safe Harbor Statement

Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “pelabuhan selamat” peruntukan Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “yakin” dan kenyataan serupa. Antara lain, Pandangan Perniagaan dan petikan pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan operasi dan strategik Aurora Mobile mengandungi kenyataan prospektif. Aurora Mobile juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk tetapi tidak terhad kepada kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Aurora Mobile, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian yang terbengkalai. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: Strategi Aurora Mobile; Pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan operasi masa depan Aurora Mobile; Keupayaan Aurora Mobile untuk menarik dan mengekalkan pelanggan; Keupayaannya untuk membangunkan dan mempromosikan penyelesaian data secara berkesan, dan menembusi pasaran perkhidmatan pembangun yang sedia ada; Keupayaannya untuk beralih ke model perniagaan baharu berasaskan periklanan SAAS; Keupayaannya untuk mengekalkan atau meningkatkan brandnya; Persaingan dengan pesaing kini atau masa depan; Keupayaannya untuk terus mendapat akses ke data mudah alih pada masa hadapan; Undang-undang dan peraturan berkaitan privasi data dan perlindungan; Kondisi ekonomi dan perniagaan secara global dan di China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam pengumuman ini dan dalam lampiran adalah pada tarikh pengumuman tersebut, dan Aurora Mobile tidak berkewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Aurora Mobile Limited
E-mel: ir@jiguang.cn

Christensen

Di China
Puan Xiaoyan Su
Telefon: +86-10-5900-1548
E-mel: Xiaoyan.Su@christensencomms.com

Di AS
Puan Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel: linda.bergkamp@christensencomms.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.