(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 26 Mac 2024 — Bitdeer Technologies Group (NASDAQ: BTDR) (“Bitdeer” atau “Syarikat”) mengumumkan rancangan untuk menambah kadar hash sebanyak kira-kira 3.4 EH/s sebagai langkah pertama dalam rancangan untuk menambah penambangan sendiri.

Syarikat bercadang untuk memasang penambang SEALMINER A1 baru-baru ini di pusat data penambangan di Rockdale, Texas di Amerika Syarikat; dan Norway pada suku ketiga dan keempat 2024 untuk mencapai penambahan 3.4 EH/s awal ini. Bitdeer akan menambah kira-kira 4.8 EH/s kadar hash dan menghentikan penggunaan 1.4 EH/s penambang tua. Penambahan ini dijangka akan meningkatkan jumlah kadar hash milik sendiri daripada 8.4 EH/s kepada kira-kira 11.8 EH/s.

Beberapa penambahan serupa untuk kadar hash penambangan dijangka akan menyusul pada suku tahun berikutnya sehingga akhir 2025. Syarikat menganggarkan bahawa ia boleh menambah 30 – 40 EH/s di pusat data penambangan untuk beroperasi pada tahun 2025 dan menggantikan kira-kira 7 EH/s penambang generasi lama dengan yang baru. Ini akan mengakibatkan penambahan kadar hash sebanyak kira-kira 23 EH/s di dalam pusat data sedia ada dan sedang dibina. Bitdeer mungkin tidak akan memasukkan keseluruhan kuasa penambangan baru sebagai sebahagian daripada baki sheet Syarikat, kerana ia mungkin akan mencari hash rate awan, hosting awan dan cara lain untuk membiayai pelan penambahan.

Linghui Kong, Ketua Pegawai Perniagaan Bitdeer, berkata, “Kami menjangka kecekapan armada kami akan meningkat dengan menggunakan penambang kami sendiri. Kami mempunyai keyakinan penuh terhadap keupayaan SEALMINER A1 dan kami menunjukkan keyakinan ini dengan memasangnya dalam jumlah di kemudahan penambangan kami sendiri terlebih dahulu. Kami boleh memastikan kualiti produk kami yang dijual kepada pelanggan dengan menguji penambang pertama di pusat data penambangan kami.”

SEALMINER A1 dipacu oleh cip SEAL01, salah satu cip penambangan paling cekap tenaga di pasaran hari ini. Selepas mengumumkan cip itu, pasukan terus bekerja untuk meningkatkan pengeluaran mengikut rancangan.

Mengenai Bitdeer Technologies Group
Bitdeer adalah syarikat teknologi terkemuka di dunia untuk blockchain dan pengkomputeran prestasi tinggi. Bitdeer komited untuk menyediakan penyelesaian pengkomputeran yang menyeluruh untuk pelanggannya. Syarikat menangani proses yang rumit yang terlibat dalam pengkomputeran seperti perolehan peralatan, logistik pengangkutan, reka bentuk dan pembinaan pusat data, pengurusan peralatan, dan operasi harian. Syarikat juga menawarkan keupayaan awan canggih kepada pelanggan dengan permintaan tinggi untuk kecerdasan buatan. Beribu pejabat di Singapura, Bitdeer telah menempatkan pusat data di Amerika Syarikat, Norway, dan Bhutan. Untuk maklumat lanjut, lawati atau ikuti Bitdeer di X, dahulunya dikenali sebagai Twitter, @, Facebook @, dan LinkedIn @.

Pelabur dan orang lain hendaklah mengetahui bahawa Bitdeer mungkin akan mengumumkan maklumat penting menggunakan laman web dan/atau akaun media sosialnya termasuk X, dahulunya dikenali sebagai Twitter, Facebook, dan LinkedIn. Oleh itu, Bitdeer menggalakkan pelabur dan orang lain untuk melihat maklumat yang dipaparkan di saluran komunikasi media sosial dan lain-lain yang disenaraikan di laman webnya.

Kenyataan Masa Depan
Penyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek masa depan, serta sebarang penyataan lain mengenai perkara-perkara yang bukan merupakan fakta sejarah, mungkin merupakan “kenyataan bersifat prospektif” dalam maksud Akta Pembaharuan Undang-Undang Sekuriti Persendirian 1995. Perkataan “menjangkakan”, “berharap”, “percaya”, “terus”, “boleh”, “menganggarkan”, “menjangka”, “mahu”, “sasaran”, “akan” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan bersifat prospektif, walaupun tidak semua kenyataan bersifat prospektif mengandungi perkataan pengenalan ini. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang ditunjukkan oleh kenyataan bersifat prospektif ini disebabkan oleh pelbagai faktor penting, termasuk faktor-faktor yang dibincangkan dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam laporan tahunan Bitdeer pada Borang 20-F, serta perbincangan potensi risiko, ketidakpastian dan faktor penting lain dalam penyediaan Bitdeer selepas ini dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Sebarang kenyataan bersifat prospektif yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini hanya berkaitan pada tarikh pengeluarannya. Bitdeer secara khususnya menafikan sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang kenyataan bersifat prospektif, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan, atau sebaliknya.

Hubungan Media

Hubungi
Hubungan Pelabur
Robin Yang, Rakan
ICR, LLC
E-mel:
Telefon: +1 (212) 537-5825

Hubungan Awam
Brad Burgess, TKP
ICR, LLC
E-mel:
Telefon: +1 (212) 537-4056

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.