(SeaPRwire) –   HONG KONG, 11 Mac 2024 — Bonso Electronics International, Inc. (NASDAQ: BNSO) hari ini mengumumkan keputusan Mesyuarat Agung Tahunan Pemegang Saham Syarikat (”AGM”) yang diadakan pada 8 Mac 2024, di pejabat anak syarikat China di Tingkat 10, Bangunan Perniagaan, 2 Zheng Feng Bei Road, Fu Yong, Shenzhen, China.

Di AGM, pemegang saham meluluskan dan mengesahkan (i) pelantikan Encik Anthony So, Encik Andrew So, Encik Albert So, Encik Kim Wah Chung, Encik Woo Ping Fok, dan Encik Henry F. Schlueter sebagai ahli Lembaga Pengarah untuk berkhidmat bagi tahun berikutnya; dan (ii) pelantikan MSPC Certified Public Accountants and Advisors, P.C., sebagai firma akauntan awam berdaftar bebas Syarikat untuk tahun kewangan berakhir 31 Mac 2024.

Mengenai Bonso Electronics

Bonso Electronics merekabentuk, membangunkan, mengeluarkan, mengatur dan memasarkan barisan elektronik lengkap skala, alat penimbangan dan produk elektronik haiwan. Produk Bonso dihasilkan di Negara Rakyat China untuk pelanggan terutamanya di Amerika Utara dan Eropah. Perkhidmatan syarikat termasuk reka bentuk produk dan prototaip, alatan pengeluaran, perolehan komponen, pengurusan kualiti keseluruhan, dan penghantaran tepat masa. Bonso juga merekabentuk dan membangunkan secara bebas produk elektronik untuk pasaran label persendirian. Bonso menyewa ruang kilang dan peralatan kepada pihak ketiga dan juga mereka semula tanah di mana kilangnya terletak di Shenzhen.

SUMBER Bonso Electronics

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: Untuk maklumat lanjut sila hubungi: 

Albert So
Ketua Pegawai Kewangan dan Setiausaha 
Tel: +852 2605 5822
Faks: +852 2691 1724