(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, Jan. 04, 2024 — Burning Rock Biotech Limited (NASDAQ: BNR and LSE: BNR, “Syarikat” atau “Burning Rock”), sebuah syarikat yang memberi tumpuan kepada penggunaan teknologi penjujukan generasi seterusnya (NGS) dalam bidang onkologi tepat, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menerima notis bertulis daripada kakitangan Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Saham Nasdaq LLC (“NASDAQ”) bertarikh 29 Disember 2023, menunjukkan bahawa untuk 30 hari perniagaan berturut-turut terakhir, harga tawaran tertutup untuk saham depositari Amerika syarikat (“ADS”) adalah di bawah keperluan harga tawaran minimum AS $ 1.00 sesaham yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai 5450 (a) (1) NASDAQ.

Menurut Peraturan Senarai NASDAQ 5810(c)(3)(A), Syarikat mempunyai tempoh pematuhan 180 hari kalendar, atau sehingga 26 Jun 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum NASDAQ. Sekiranya pada bila-bila masa semasa tempoh pematuhan, harga tawaran tertutup Syarikat adalah sekurang-kurangnya AS $ 1.00 untuk sepuluh hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan Syarikat pengesahan bertulis tentang pematuhan dan isu itu akan ditutup.

Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan menjelang 26 Jun 2024, tertakluk kepada penentuan oleh kakitangan NASDAQ, Syarikat mungkin layak untuk tempoh pematuhan tambahan selama 180 hari.

Operasi perniagaan Syarikat tidak terjejas oleh notis NASDAQ. Syarikat bercadang untuk memantau harga tawaran tertutup ADSnya antara sekarang dan 26 Jun 2024 dan akan mengambil semua langkah munasabah untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum NASDAQ.

Mengenai Burning Rock

Burning Rock Biotech Limited (NASDAQ: BNR dan LSE: BNR), yang mendapatkan misinya untuk Mengawal Kehidupan melalui Sains, memberi tumpuan kepada penggunaan teknologi penjujukan generasi seterusnya (NGS) dalam bidang onkologi tepat. Perniagaannya terdiri daripada i) ujian pemilihan rawatan berasaskan NGS untuk pesakit kanser tahap akhir, dan ii) pengesanan kanser awal berasaskan NGS, yang telah melangkah melampaui fasa R & D bukti konsep ke peringkat pengesahan klinikal.

Untuk maklumat lanjut mengenai Burning Rock, sila lawati: .

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi pernyataan prospektif. Pernyataan-pernyataan ini merupakan “pernyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 21E Akta Pasaran Sekuriti 1933, seperti yang diubah suai, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Amerika Syarikat 1995. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “dijangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menarget”, “yakin” dan pernyataan serupa. Burning Rock juga boleh membuat pernyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan suku tahunan dan tahunannya kepada SEC, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Pernyataan-pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai keyakinan dan jangkaan Burning Rock, adalah pernyataan prospektif. Pernyataan sedemikian berdasarkan jangkaan pengurusan dan syarat pasaran dan operasi semasa, dan berkaitan dengan peristiwa yang melibatkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Burning Rock. Pernyataan prospektif membabitkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa yang dinyatakan dalam mana-mana pernyataan prospektif tersebut. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Burning Rock tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini mana-mana pernyataan prospektif sebagai akibat maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungi: IR@brbiotech.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.