(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 14 Mei 2024 — Burning Rock Biotech Limited (NASDAQ: BNR dan LSE: BNR, “Syarikat” atau “Burning Rock”), sebuah syarikat yang memberi tumpuan kepada aplikasi teknologi penjujukan generasi seterusnya (NGS) dalam bidang onkologi kecergasan, hari ini mengumumkan bahawa, seperti yang diumumkan sebelumnya pada 26 April 2024, nisbah pertukaran depositori saham Amerika (the “ADSs”) kepada saham biasa Kelas A daripada satu (1) ADS mewakili satu (1) saham biasa Kelas A kepada satu (1) ADS mewakili sepuluh (10) saham biasa Kelas A (the “Perubahan Nisbah ADS”) akan berkuat kuasa pada 15 Mei 2024 (the “Tarikh Kuat Kuasa”).

Bagi pemegang ADS Burning Rock, Perubahan Nisbah ADS akan memberi kesan yang sama seperti pecahan saham terbalik satu untuk sepuluh. Tiada perubahan kepada saham biasa Kelas A Syarikat. Pada Tarikh Kuat Kuasa, pemegang berdaftar saham ADS Syarikat yang disimpan dalam bentuk sijil akan dikehendaki secara wajib menyerahkan semula sijil ADS mereka kepada Citibank, N.A., bank depositari (the “Depositari”), untuk dibatalkan dan akan menerima satu (1) ADS baru untuk setiap sepuluh (10) ADS sedia ada yang diserahkan semula. Pemegang ADS tidak bersertifikat dalam Sistem Pendaftaran Terus dan The Depository Trust Company akan menukar ADS mereka secara automatik dan tidak perlu mengambil sebarang tindakan. Pertukaran setiap sepuluh (10) ADS yang dipegang (sedia ada) untuk satu (1) ADS baru akan berlaku secara automatik pada Tarikh Kuat Kuasa, dengan ADS sedia ada dibatalkan dan ADS baru dikeluarkan oleh Depositari.

ADS Burning Rock akan terus diperdagangkan di NASDAQ Global Market dan London Stock Exchange di bawah simbol “BNR”, di bawah kod keselamatan baru berikut:

ISIN ADS Baru US12233L2060
SEDOL UK Baru ADS BQ66DK4

Tiada ADS baru perpecahan akan dikeluarkan berkaitan dengan perubahan dalam Perubahan Nisbah ADS. Sebaliknya, hak perpecahan kepada ADS baru akan digabungkan dan dijual oleh Depositari dan hasil tunai bersih daripada jualan hak perpecahan ADS akan didistribusikan kepada pemegang ADS oleh Depositari, dalam kedua-dua kes mengikut prosedur dan amalan semasa Depositari dan selepas pengurangan seperti yang dinyatakan dalam perjanjian deposit antara Syarikat dan Depositari untuk ADS.

Akibat daripada Perubahan Nisbah ADS, harga ADS dijangka meningkat secara proporsional, walaupun Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga ADS selepas Perubahan Nisbah ADS akan sama dengan atau lebih besar daripada sepuluh kali harga ADS sebelum perubahan.

Tentang Burning Rock

Burning Rock Biotech Limited (NASDAQ: BNR dan LSE: BNR), misi yang adalah untuk melindungi hidup melalui sains, memberi tumpuan kepada aplikasi teknologi penjujukan generasi seterusnya (NGS) dalam bidang onkologi kecergasan. Perniagaannya terdiri daripada i) ujian pemilihan rawatan berasaskan NGS untuk pesakit kanser stadium akhir, dan ii) pengesanan kanser awal, yang telah melangkah melampaui tahap bukti konsep R & D ke peringkat pengesahan klinikal.

Untuk maklumat lanjut mengenai Burning Rock, sila lawati: ir.brbiotech.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan ini merupakan “kenyataan prospektif” dalam maksud Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang dipinda, dan seperti yang ditakrifkan dalam Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah “akan”, “menjangka”, “mengantisipasi”, “masa depan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “menganggar”, “yakin” dan kenyataan serupa. Burning Rock juga boleh membuat kenyataan prospektif secara bertulis atau lisan dalam laporan berkala kepada SEC, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai keyakinan dan jangkaan Burning Rock, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan sedemikian berdasarkan jangkaan pengurusan terhadap prestasi, keadaan pasaran dan operasi semasa, dan berkaitan dengan peristiwa yang melibatkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang sukar diramal dan kebanyakannya di luar kawalan Burning Rock. Kenyataan prospektif membabitkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa yang dinyatakan dalam mana-mana kenyataan tersebut. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini merupakan pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Burning Rock tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif akibat maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Hubungi: IR@brbiotech.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.