(SeaPRwire) –   Laporan Pertumbuhan Pendapatan dan Kemuntungan Tahun Kedua Berturut-turut

SHENZHEN, China, 15 Mei 2024 — CDT Environmental Technology Investment Holdings Limited (NASDAQ: CDTG) (“CDT”), pembekal sistem rawatan sisa dan perkhidmatan di seluruh China, hari ini mengumumkan bahawa ia telah memfailkan laporan tahunan Form 20-F untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”) pada 15 Mei 2024. Laporan tahunan Form 20-F, yang mengandungi penyata kewangan terkonsolidasi diaudit CDT, boleh diakses melalui laman web SEC di www.sec.gov atau laman web CDT di https://www.cdthb.cn.

CDT akan memberikan salinan cetak laporan tahunan Form 20-F, yang mengandungi penyata kewangan terkonsolidasi diaudit CDT, secara percuma, kepada pemegang sahamnya atas permintaan. Untuk meminta salinan cetak, pemegang saham perlu menghantar permintaan bertulis ke investors@cdthb.cn.

Titik Cemerlang Kewangan Tahun 2023 (perbandingan adalah dengan tahun 2022, kecuali dinyatakan sebaliknya):

  • Hasil meningkat kepada $34.2 juta, menunjukkan peningkatan tahun ke tahun sebanyak 18.6%
  • Keuntungan kasar meningkat kepada $11.4 juta, atau 33.3% daripada jualan, menunjukkan peningkatan tahun ke tahun sebanyak 11.0%
  • Perbelanjaan pengendalian adalah $2.8 juta, atau 8.2% daripada jualan, menunjukkan penurunan tahun ke tahun sebanyak $1.1 juta, atau 28.9%
  • Keuntungan bersih sebanyak $7.0 juta, atau $0.81 sesaham, berbanding $5.2 juta, atau $0.63 sesaham, menunjukkan peningkatan tahun ke tahun sebanyak 34.6%
  • Modal kerja sebanyak $24.2 juta berbanding $12.9 juta

Berikutnya akhir tahun 2023:

  • Menganjurkan tiga paten baharu yang menampilkan teknologi pengenalpastian sisa pintar berkuasa AI

“Berikutan penyenaraian kami beberapa minggu lalu, kami gembira melaporkan tahun ketiga berturut-turut pertumbuhan di atas dan bawah garis, dengan asas terus menunjukkan kebaikan untuk pemegang saham kami,” ujar Yunwu Li, Ketua Pegawai Eksekutif CDT. “Permintaan pasaran terus menyokong pertumbuhan perniagaan kami, dan memang, kami bangga dengan kemajuan konsisten yang telah kami buat sejak pengurangan sekatan operasi berkaitan COVID-19 di seluruh pasaran kunci kami. Penjualan, keuntungan kasar, dan keuntungan bersih, penunjuk prestasi utama kami semuanya lebih tinggi, dan mencerminkan pelaksanaan cemerlang dari pasukan kami, apabila kami menyiapkan projek sedia ada dan menambah projek baharu. Pendapatan sistem rawatan air kumbahan meningkat lebih 20% untuk tahun ini, dan dua projek terbesar kami, di Lianjiang dan Wuyishan sedang bergerak melalui Fasa 2, secara kolektif dengan lebih kurang $23.2 juta pendapatan kontrak akan diiktiraf dalam suku yang akan datang. Dengan projek baharu bermula, termasuk kontrak $11.7 juta dengan rakan kongsi di Daerah Jianyang Bandar Raya Nanping, China, dan kemajuan teknologi baharu yang kami perkenalkan ke pasaran rawatan sisa, kami bersemangat tentang masa depan untuk syarikat kami,” kesimpulan Encik Li.

Berdasarkan kebolehlihatan semasa, pengurusan kini menjangkakan hasil untuk tahun penuh 2024 berada dalam julat $42.5 hingga $47.0 juta, dengan keuntungan bersih dalam julat $8.7 hingga $10.2 juta. Pertengahan julat ini akan mewakili pertumbuhan 30% untuk hasil dan 35% untuk keuntungan bersih.

Tentang CDT Environmental Technology Investment Holdings Limited

CDT, berpangkalan di Shenzhen, China, ialah pemain kebangsaan terkemuka di sektor rawatan sisa China yang mereka, membangunkan, mengeluarkan, menjual, memasang, mengendalikan dan mengekalkan sistem rawatan air kumbahan dan menyediakan perkhidmatan rawatan air kumbahan di China, dan komited untuk mempromosikan pembangunan mampan melalui penyelesaian inovatif. Diasaskan oleh perintis dalam rawatan sisa, CDT bertujuan untuk maju teknologi generasi seterusnya yang secara langsung menangani cabaran alam sekitar dan menggalakkan penyelesaian mampan. CDT ialah jenama yang diiktiraf di China dan komited kepada inovasi dan kepuasan pelanggan.

Misi CDT adalah untuk membantu pelanggan mencapai objektif infrastruktur kritikal mereka sambil membolehkan perubahan positif dalam perlindungan teknologi alam sekitar. Ia bekerjasama dengan pemimpin industri, pakar alam sekitar dan pemangku kepentingan untuk membangunkan dan melaksanakan penyelesaian rawatan sisa maju. Baru-baru ini disenaraikan di Pasaran Modal Nasdaq, CDT ialah pemain utama dalam pasaran rawatan sisa, mampu menyediakan penyelesaian menyeluruh untuk memenuhi keperluan pelanggan yang pelbagai, dan telah menyiapkan lebih daripada 150 loji di seluruh China.

Untuk maklumat lanjut, lawati laman web CDT di https://www.cdthb.cn.

Pernyataan Pandangan Ke Depan

Kenyataan berita ini mengandungi pandangan ke depan yang berasaskan kepercayaan dan anggapan pengurusan CDT dan maklumat yang kini tersedia kepada pengurusan tersebut. Pernyataan pandangan ke depan ini tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian, banyak yang berada di luar kawalan CDT. Perkataan seperti “akan”, “masa depan”, “menjangkakan”, “percaya” dan ungkapan serupa, bertujuan mengenal pasti pandangan ke depan. Semua kenyataan, selain kenyataan fakta sejarah, yang terkandung dalam kenyataan berita ini, termasuk kenyataan mengenai acara masa depan, strategi perniagaan dan rancangan serta objektif CDT untuk operasi masa depan, adalah pandangan ke depan. Walaupun CDT tidak membuat pandangan ke depan kecuali yakin mempunyai asas yang munasabah untuk berbuat demikian, CDT tidak dapat menjamin ketepatan pandangan tersebut. Kenyataan ini hanyalah ramalan dan tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian, banyak yang berada di luar kawalan CDT. Anda tidak boleh mengambil pandangan ke depan secara berlebihan. CDT tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula pandangan ke depan secara awam, sama ada disebabkan maklumat baharu, peristiwa masa depan atau lain-lain, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang berkenaan.

Hubungan Pelabur dan Media

Amerika Syarikat

Core IR
Peter Seltzberg, SVP Hubungan Pelabur dan Penasihat Korporat

212-655-0924

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

CDT ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY INVESTMENT HOLDINGS LIMITED DAN ANAK SYARIKAT

PENYATA PENDAPATAN DAN PENGHASILAN KOMPREHENSIF TERKONSOLIDASI

Untuk Tahun Berakhir Pada
31 Disember,
2023 2022