(SeaPRwire) –   CAMBRIDGE, Mass. dan ROSTOCK, Jerman dan BERLIN, April 02, 2024 — Centogene N.V. (Nasdaq: CNTG) (“Centogene”, “kami”, atau “Syarikat”), rakan penting sains hidup untuk jawapan berasaskan data bagi penyakit jarang dan neurodegeneratif, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima surat notis bertarikh 27 Mac 2024, dari Jabatan Kualifikasi Senarai Pasaran Saham Nasdaq, menunjukkan bahawa Syarikat tidak mematuhi keperluan harga tawaran minimum yang ditetapkan dalam Peraturan 5450(a)(1) Peraturan Senarai Pasaran Saham Nasdaq memandangkan harga tawaran tertutup bagi saham biasa Syarikat yang disenaraikan di Nasdaq berada di bawah AS$1.00 untuk 30 hari perniagaan berturut-turut (dari 12 Februari sehingga 26 Mac 2024). Peraturan 5450(a)(1) Nasdaq memerlukan saham untuk mengekalkan harga tawaran minimum AS$1.00 sesaham, dan Peraturan 5810(c)(3)(A) menyediakan bahawa kegagalan untuk memenuhi keperluan sedemikian wujud apabila harga tawaran saham berada di bawah AS$1.00 untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut.

Menurut Peraturan Senarai Pasaran Saham 5810(c)(3)(A) Nasdaq, Syarikat mempunyai tempoh 180 hari kalendar dari tarikh notis untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum. Pada bila-bila masa semasa tempoh 180 hari kalendar, jika harga tawaran saham menutup pada atau di atas AS$1.00 sesaham untuk minimum 10 hari perniagaan berturut-turut, Nasdaq akan memberikan notis bertulis bahawa Syarikat telah mencapai pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum dan akan menganggap isu ketidakpatuhan tersebut ditutup.

Syarikat berniat untuk sentiasa memantau harga tawaran bagi saham biasanya dan akan menilai semua pilihan yang tersedia untuk menyelesaikan ketidakpatuhan dan memulihkan pematuhan dengan Peraturan 5450(a)(1) Nasdaq.

Mengenai CENTOGENE

Misi CENTOGENE adalah untuk memberikan jawapan berasaskan data dan mengubah hidup kepada pesakit, doktor dan syarikat farmaseutikal bagi penyakit jarang dan neurodegeneratif. Kami mengintegrasikan teknologi multiomic dengan Biodatabank CENTOGENE – menyediakan analisis dimensi untuk memberi panduan kepada generasi perubatan kecergasan berikutnya. Pendekatan unik kami membolehkan diagnosis yang pantas dan boleh dipercayai bagi pesakit, menyokong pemahaman doktor yang lebih tepat mengenai keadaan penyakit, dan memesat dan mengurangkan risiko penemuan dadah, pembangunan dan komersialisasi sasaran dan dadah.

Sejak penubuhannya pada tahun 2006, CENTOGENE telah menawarkan diagnosis pantas dan boleh dipercayai – membina rangkaian lebih kurang 30,000 doktor aktif. Makmal rujukan multiomic kami yang disahkan ISO, CAP dan CLIA di Jerman menggunakan set data Fenomik, Genomik, Transcriptomik, Epigenomik, Proteomik dan Metabolomik. Data ini ditangkap dalam Biodatabank CENTOGENE kami, dengan lebih daripada 800,000 pesakit diwakili dari lebih daripada 120 negara yang sangat pelbagai, di mana lebih daripada 70% bukan keturunan Eropah. Setakat ini, Biodatabank CENTOGENE telah menyumbang kepada penemuan baharu yang diterbitkan dalam lebih daripada 285 penerbitan rakan sebaya.

Dengan mentafsirkan data dan kepakaran kami ke dalam wawasan yang boleh dimanfaatkan, kami telah menyokong lebih daripada 50 kolaborasi dengan rakan kongsi farmaseutikal. Bersama, kami memesat dan mengurangkan risiko penemuan dadah, pembangunan dan komersialisasi dalam skrining sasaran dan dadah, pembangunan klinikal, akses pasaran dan pengembangan, serta menawarkan Lesen Data Biodata dan Laporan Wawasan CENTOGENE untuk membolehkan dunia disembuhkan daripada semua penyakit jarang dan neurodegeneratif.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk, pembangunan pipelin dan tujuan berasaskan pesakit kami, sila lawati dan ikuti kami di .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan media ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam maksud Akta Sekuriti Amerika Syarikat. Kenyataan yang terkandung di sini yang tidak jelas secara sejarah bersifat prospektif, dan perkataan “menjangka”, “percaya”, “berterusan”, “anggar”, “bertujuan”, “projek”, “direka untuk”, “berpotensi”, “ramal”, “objektif” dan ungkapan masa depan atau kata kerja berkondisi seperti “akan”, “mungkin”, “seharusnya”, “boleh”, “mungkin”, “boleh” dan “mungkin”, atau versi negatif ungkapan ini secara amnya bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif. Risiko dan ketidakpastian sedemikian melibatkan risiko, ketidakpastian dan faktor penting lain yang mungkin menyebabkan keputusan, prestasi atau pencapaian CENTOGENE secara material berbeza daripada apa-apa keputusan, prestasi atau pencapaian masa depan yang dinyatakan atau disiratkan oleh kenyataan prospektif tersebut. Risiko dan ketidakpastian sedemikian termasuk, antara lain, kemungkinan tiada alternatif strategik atau pasaran perdagangan yang tersedia untuk CENTOGENE, keadaan ekonomi dan geopolitik negatif dan ketidakstabilan dan volatiliti di pasaran kewangan global, perubahan yang mungkin dalam undang-undang, peraturan dan dasar kerajaan semasa, tekanan daripada persaingan dan penumpuan yang meningkat dalam industri kami, perbelanjaan dan ketidakpastian kelulusan peraturan, termasuk dari Suruhanjaya Makanan dan Dadah Amerika Syarikat, bergantung kepada pihak ketiga dan rakan kolaborasi, termasuk keupayaan kami untuk menguruskan pertumbuhan, melaksanakan strategi perniagaan dan memasuki hubungan pelanggan baharu, bergantung kepada industri penyakit jarang, keupayaan kami untuk menguruskan pengembangan antarabangsa, bergantung kepada kakitangan kunci, bergantung kepada perlindungan harta intelek, fluktuasi prestasi operasi disebabkan kesan pertukaran mata wang, keupayaan kami untuk mengoptimumkan penggunaan tunai, keperluan berterusan untuk mematuhi ikatan kepada instrumen kewangan, dan keupayaan kami untuk terus sebagai satu perniagaan berterusan, atau faktor lain. Untuk maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada kenyataan prospektif ini, serta risiko berkaitan perniagaan CENTOGENE secara umum, sila rujuk faktor risiko CENTOGENE yang diterbitkan dalam Borang 20-F pada 16 Mei 2023, dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat dan penyediaan berikutnya kepada SEC. Mana-mana kenyataan prospektif yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini hanya bercakap pada tarikh di sini, dan CENTOGENE secara khusus menafikan sebarang obligasi untuk mengemas kini

HUBUNGI KAMI

CENTOGENE

Melissa Hall
Komunikasi Korporat

Lennart Streibel
Hubungan Pelabur

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.