(SeaPRwire) –   BEIJING, 14 Mac 2024 — Cheer Holding, Inc. (NASDAQ: CHR) (“Cheer Holding,” atau “Syarikat”), penyedia terkemuka infrastruktur internet mudah alih maju dan perkhidmatan pelantar, hari ini mengumumkan keputusan kewangan untuk tahun penuh berakhir 31 Disember 2023.

Tonggak Prestasi Tahun Penuh 2023

Jumlah Muat Turun Aplikasi CHEERS adalah kira-kira 474 juta pada 31 Disember 2023, berbanding kira-kira 377 juta pada 31 Disember 2022. Secara khusus:

CHEERS Video

 • Pengguna Aktif Bulanan CHEERS Video meningkat sebanyak 5% kepada kira-kira 50.1 juta.
 • Masa Tontonan Harian Purata di CHEERS Video adalah 59 minit semasa tahun komersial 2023.

CHEERS e-Mall

 • Pengguna Aktif Bulanan CHEERS e-Mall meningkat sebanyak 71% kepada kira-kira 6.5 juta.
 • Kadar Pembelian Semula di CHEERS e-Mall adalah 39.6% semasa tahun komersial 2023.

CheerReal

 • Pengguna Aktif Bulanan platform CheerReal adalah kira-kira 1.3 juta.
 • Bilangan Koleksi Seni Digital yang disenaraikan di platform CheerReal adalah 767 unit.

CHEERS Telepathy

 • Pengguna Aktif Bulanan platform CHEERS Telepathy adalah kira-kira 300 ribu.

CHEERS Open Data

 • Jumlah Penglibatan Pengguna adalah 27 juta.
 • Penggunaan Harian Platform adalah lebih daripada 150 ribu.

Tonggak Kewangan Tahun Penuh 2023

 • Hasil mencapai $152.3 juta.
 • Pendapatan Bersih mencapai $30.5 juta.
 • Aliran Tunai Bersih Diperoleh Daripada Aktiviti Operasi adalah kira-kira $42.2 juta.

Keputusan Kewangan Tahun Penuh 2023 yang Dipilih

Hasil

Hasil kami untuk tahun berakhir 31 Disember 2023 adalah kira-kira $152.3 juta, menunjukkan penurunan kira-kira $4.8 juta, atau 3.03% daripada kira-kira $157.1 juta untuk tahun berakhir 31 Disember 2022. Perubahan hasil terutamanya dipengaruhi oleh penurunan nilai RMB semasa tahun berakhir 31 Disember 2023, menyebabkan jumlah USD yang lebih rendah dalam penjelmaan hasil daripada RMB ke USD.

Tanpa kesan daripada perubahan kadar pertukaran mata wang asing, hasil kami untuk tahun berakhir 31 Disember 2023 meningkat kira-kira RMB22.1 juta (kira-kira $3.1 juta), atau 2.09% berbanding hasil untuk tempoh yang sama pada 2022. Peningkatan hasil terutamanya disebabkan oleh peningkatan hasil iklan kira-kira RMB32.4 juta hasil usaha berterusan untuk memperluas basis pelanggan melalui penambahbaikan kualiti pengeluaran kandungan.

Bagi tahun berakhir 31 Disember 2023 dan 2022, 97.9% dan 96.8% hasil kami berasal daripada perkhidmatan iklan.

Perbelanjaan Operasi

Perbelanjaan operasi terdiri daripada kos hasil, pemasaran dan pemasaran, pentadbiran am dan perbelanjaan penyelidikan dan pembangunan.

 • Kos hasil berkurangan kira-kira $1.0 juta, atau 2.54%, daripada kira-kira $40.6 juta bagi tahun berakhir 31 Disember 2022 kepada kira-kira $39.5 juta bagi tahun berakhir 31 Disember 2023. Sama seperti perubahan dalam hasil, penurunan kos hasil terutamanya disebabkan oleh penurunan nilai RMB semasa tahun berakhir 31 Disember 2023.
 • Perbelanjaan jualan dan pemasaran berkurangan kira-kira $6.3 juta, kepada kira-kira $76.2 juta bagi tahun berakhir 31 Disember 2023 daripada kira-kira $82.5 juta bagi tahun berakhir 31 Disember 2022. Penurunan terutamanya disebabkan penurunan caj perkhidmatan promosi kira-kira $5.9 juta kerana Syarikat mengurangkan kos pemasaran dan promosi.
 • Perbelanjaan pentadbiran am adalah stabil pada kira-kira $5.7 juta dan $5.9 juta, masing-masing, bagi tahun berakhir 31 Disember 2023 dan 2022.
 • Perbelanjaan penyelidikan dan pembangunan bagi tahun berakhir 31 Disember 2023 dan 2022 adalah kira-kira $1.6 juta dan kira-kira $1.3 juta, berturut-turut. Peningkatan terutamanya disebabkan oleh pelaburan berterusan dalam infrastruktur IT, penambahbaikan kemudahan pengguna, dan pelaksanaan berterusan terhadap strategi berasaskan kandungan.

Pendapatan Bersih

Kami mencatatkan pendapatan bersih kira-kira $30.5 juta bagi tahun berakhir 31 Disember 2023, berbanding pendapatan bersih kira-kira $26.4 juta bagi tahun berakhir 31 Disember 2022.

Tunai, tunai setara tunai dan modal kerja

Pada 31 Disember 2023 dan 2022, sumber likuiditi utama Syarikat adalah tunai dan tunai setara tunai kira-kira $194.2 juta dan $70.5 juta, berturut-turut. Modal kerja pada 31 Disember 2023 adalah kira-kira $260.7 juta.

Mengenai Cheer Holding, Inc.

Sebagai penyedia infrastruktur dan perkhidmatan pelantar internet mudah alih generasi seterusnya yang terkemuka di China, Cheer Holding komited untuk membina ekosistem digital yang mengintegrasikan “pelantar, aplikasi, teknologi, dan industri” ke dalam satu sistem kohesif, dengan itu mencipta persekitaran perniagaan baharu yang terbuka untuk web3.0 yang memanfaatkan teknologi AI. Syarikat sedang membangunkan ruang bersama 5G+VR+AR+AI yang berasaskan teknologi terkini termasuk blockchain, pengkomputeran awan, realiti diperluas, dan kembar digital.

Portfolio Cheer Holding termasuk pelbagai produk dan perkhidmatan seperti Polaris Intelligent Cloud, CHEERS Telepathy, CHEERS Open Data Platform, CHEERS Video, CHEERS e-Mall, CheerReal, CheerCar, CheerChat, CHEERS Fresh Group-Buying E-commerce Platform, Institut Penyelidikan Inovasi Digital, CHEERS Livestreaming, siri rancangan hiburan, matriks video pendek IP, dan lain-lain. Penawaran ini memberikan pelbagai senario aplikasi yang menggabungkan unsur “dalam talian/luar talian” dan “maya/nyata” secara licin.

Dengan “CHEERS+” sebagai teras ekosistem Cheer Holding, Syarikat komited untuk menyatukan dan memperkukuh daya saing terasnya, serta mencapai pertumbuhan mampan dan boleh skala dalam jangka panjang.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati http://ir.gsmg.co/.

Kenyataan Selamat

Beberapa kenyataan yang dibuat dalam penerbitan ini adalah “kenyataan prospektif” dalam konteks “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Apabila perkataan seperti “anggaran”, “projek”, “mengharapkan”, “menjangka”, “meramalkan”, “merancang”, “berhasrat”, “mencari”, “mungkin”, “akan”, “hendaklah” dan variasi perkataan atau ungkapan serupa (atau ungkapan negatif yang berkaitan) digunakan dalam penerbitan ini, ia bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif. Kenyataan ini bukan jaminan prestasi, keadaan atau keputusan masa depan, dan melibatkan beberapa risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, anggapan dan faktor penting lain yang banyak berada di luar kawalan Syarikat, yang boleh menyebabkan keputusan sebenar atau hasil berbeza secara material daripada perbincangan dalam kenyataan prospektif. Faktor penting, antara lain, keupayaan untuk menguruskan pertumbuhan; keupayaan untuk mengenal pasti dan mengintegrasikan pengambilalihan masa depan; keupayaan untuk memperoleh pembiayaan tambahan pada masa depan untuk membiayai belanjawan modal; perubahan am dan keadaan perniagaan secara umum; kos atau faktor lain yang memberi kesan buruk kepada keuntungan kami; saman yang melibatkan paten, harta intelek, dan hal ehwal lain; perubahan berpotensi dalam persekitaran perundangan dan peraturan; wabak atau epidemi; berlakunya sebarang peristiwa, perubahan atau keadaan lain yang boleh menjejaskan keupayaan Syarikat untuk terus membangun dan melancarkan pengalaman pusat metaverse yang berjaya; kemungkinan bahawa rancangan dan anggaran Syarikat tidak tercapai; dan risiko dan ketidakpastian lain yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Syarikat pada Borang 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada 30 Mac 2023, serta laporan semasa dan masa depan yang difailkan oleh Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemas kini sebarang kenyataan prospektif untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini atau untuk menggambarkan kejadian tambahan, kecuali seperti yang dikehendaki oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.