(SeaPRwire) –   SHENZHEN, CHINA, 1 Januari 2024 – Pada 29 Disember 2023, PharmaGend Global Medical Services Pte. Ltd. (“PharmaGend”), yang diusahakan bersama oleh China Medical System Holdings Limited (“CMS”), melalui anak syarikat milik penuhnya CMS MEDICAL VENTURE PTE. LTD., dan anak syarikat tidak milik penuhnya Rxilient Health Pte. Ltd., bersama Pharmaron (Hong Kong) International Limited (“Pharmaron”) * dan Healthy Goal Limited (“Legend Fund”), telah menandatangani perjanjian sewa untuk bangunan dan harta yang terletak di Tuas, Singapura dan melengkapkan pembelian mesin dan peralatan pengeluaran tertentu daripada Strides Pharma Global Pte. Ltd. (ditakrifkan sebagai “loji pengeluaran Singapura”).

Berdasarkan pengalaman pelaburan dan pengambilalihan global selama lebih 30 tahun dan keupayaan komersialisasi yang terbukti, CMS dengan aktif melaksanakan strategi antarabangsa bermula dari Asia Tenggara dengan minda terbuka dan kerjasama. Pengambilalihan loji pengeluaran Singapura akan dapat mengoptimumkan susunan rantaian bekalan dan kapasiti pengeluaran luar negara CMS, memastikan keselamatan rantaian bekalan antarabangsa dan meningkatkan kestabilan bekalan. Selain itu, ia akan membantu CMS untuk melaksanakan kerjasama produk dengan rakan global pada masa hadapan dan menggalakkan lebih peluang kerjasama.

Loji pengeluaran Singapura mempunyai mesin, peralatan dan infrastruktur kelas pertama. Ia telah diluluskan oleh Lembaga Kesihatan Singapura (HSA), Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA) dan Pentadbiran Barangan Perubatan Australia (TGA). Ia akan berfungsi sebagai loji dan tapak untuk PharmaGend untuk menjalankan perniagaan pembangunan dan pembuatan farmaseutikal, pembungkusan dan pembungkusan, mempercepatkan pembangunan perniagaan Organisasi Pembuatan dan Pembangunan Kontrak (CDMO) formulasi di Singapura.

Selain itu, CMS sedang membina platform sistematik secara berperingkat di Asia Tenggara mengintegrasikan pengenalan produk, pembangunan, pengeluaran, CDMO formulasi, pemasaran dan promosi. Kemajuan lancar kerjasama CDMO formulasi sangat penting bagi CMS untuk mempercepat pembangunan perniagaannya di Asia Tenggara. Dengan mengambil kesempatan kelebihan Singapura dalam lokasi, dasar dan bakat, CMS akan sepenuhnya menyelaraskan dengan keupayaan R & D global dan pengalaman operasi CDMO antarabangsa Pharmaron serta pengaruh pasaran modal Legend Fund, untuk mempromosikan pembangunan klinikal dan komersialisasi produk inovatif secara cekap. Dijangka dapat membantu syarikat-syarikat farmaseutikal global untuk memasuki pasaran Asia Tenggara dengan cepat, serentak memberdayakan syarikat-syarikat farmaseutikal China untuk mencapai pembangunan antarabangsa yang lebih cekap dan berkualiti tinggi, membina ekosistem inovasi perubatan yang saling menguntungkan.

CMS Menyatakan: Pharmaron adalah pembekal perkhidmatan antarabangsa terkemuka untuk pembangunan dan pengeluaran ubat baru, menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi kepada syarikat global dan membantu mengurangkan kos serta meningkatkan kecekapan R & D dalam industri farmaseutikal. Legend Fund mempunyai pengaruh pasaran modal yang kuat dan sumber industri kesihatan yang kaya. Kerjasama ini memaksimakan kelebihan setiap pihak, dan kami akan memanfaatkan lokasi geografi dan persekitaran pasaran Singapura yang menggalakkan, bersama-sama mempromosikan pembangunan dan pengeluaran produk farmaseutikal berkualiti tinggi, memperkenalkan ubat-ubatan baharu dan berkualiti global yang memenuhi keperluan klinikal kepada pesakit Asia Tenggara, melindungi kualiti hidup pesakit.

*PharmaGend dimiliki 33.8% oleh anak syarikat milik penuh CMS, dan 11.2% dimiliki oleh Rxilient Health, 35% dimiliki oleh Pharmaron, dan 20% dimiliki oleh Legend Fund.

Hubungan Media

Jenama: China Medical System Holdings Ltd.

Hubungi: Hubungan Pelabur CMS

E-mel:

Laman web:

Sumber: China Medical System Holdings Ltd.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.