Cobo X Onelnfinity

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 10 Januari 2024 — Cobo, penyedia terkemuka penyelesaian aset digital berkustodian, telah bekerjasama dengan penyedia insurans global untuk menyediakan perlindungan insurans yang dipertingkat untuk aset pelanggan mereka.

Pelanggan Cobo kini boleh menyimpan aset digital mereka dengan keyakinan tambahan perlindungan polisi insurans spesies yang disesuaikan oleh OneInfinity. Selain itu, pelanggan boleh berasa tenang bahawa Cobo telah berjaya memenuhi piawaian penyiasatan terperinci ketat OneInfinity, dengan melaksanakan amalan terbaik industri untuk melindungi aset kripto daripada pencurian dan serangan. Ini menguatkan kedudukan Cobo sebagai penyedia penyelesaian berkustodian tertinggi, berlesen dan mematuhi untuk institusi.

“Kami gembira bekerjasama dengan pemimpin insurans yang dihormati seperti OneInfinity untuk menyediakan perlindungan insurans digital aset terkemuka untuk pelanggan kami,” kata Changhao Jiang, CTO dan Pengasas Bersama Cobo. “Di luar perlindungan insurans tambahan, pelanggan kami boleh mempercayai bahawa Cobo tidak sahaja memenuhi tetapi melebihi piawaian penyiasatan ketat yang ditetapkan oleh salah satu penyedia insurans kripto teratas.”

“Kami sangat gembira bekerjasama dengan Cobo dan menyediakan penyelesaian insurans yang disesuaikan untuk penyelesaian berkustodian mereka untuk melindungi aset pelanggan,” kata Alvin Kwock, pengasas bersama OneInfinity oleh OneDegree. “Kami telah bekerja dengan Cobo selama beberapa bulan dan kami kagum dengan langkah konkrit yang diambil oleh Cobo untuk mencapai piawaian insurans yang diiktiraf antarabangsa. Sebagai penyedia berkustodian digital aset terkemuka yang berlesen dan dikawal selia, langkah proaktif Cobo untuk mendapatkan perlindungan insurans tertingkat untuk pelanggan menunjukkan komitmen mereka untuk menetapkan piawaian emas untuk penyelesaian berkustodian untuk institusi dalam ruang ini yang dinamik.”

Mengenai Cobo
Cobo adalah pemimpin global yang boleh dipercayai dalam penyelesaian berkustodian aset digital. Sebagai platform omni-berkustodian pertama di dunia, Cobo menawarkan spektrum lengkap penyelesaian daripada dompet berkustodian hingga dompet tanpa berkustodian termasuk MPC dan dompet kontrak pintar, serta Wallet-as-a-Service, platform pengurusan DeFi (Argus), dan rangkaian penyelesaian luar bursa (SuperLoop). Dipercayai oleh lebih 500 institusi dengan aset berbilion di bawah kustodian, Cobo memberi keyakinan dalam pemilikan aset digital dengan membolehkan pengurusan selamat dan cekap aset digital dan interaksi dengan Web 3.0. Cobo disahkan ISO27001, memenuhi piawaian SOC2 Jenis 1 dan Jenis 2, dan berlesen di 4 bidang kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Mengenai OneInfinity oleh OneDegree
OneInfinity oleh OneDegree menawarkan penyelesaian insurans dan pengurusan risiko aset digital berasaskan teknologi secara global. Dengan menawarkan insurans yang diselaraskan kepada pemain hujung ke hujung aset digital (termasuk platform perdagangan, berkustodian, pengurus aset, bank, pejabat keluarga dan pembekal teknologi), OneDegree memperkukuh daya saing pelanggannya dengan membolehkan mereka melaksanakan amalan terbaik di bawah rangka kerja pengurusan risiko yang kukuh dan menyediakan jaring keselamatan untuk aset di bawah kustodian mereka.

OneInfinity dimungkinkan oleh teknologi keselamatan siber kelas pertama yang ditawarkan oleh Cymetrics, syarikat saudara OneDegree. Penyelesaian insurans OneInfinity menggabungkan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Cymetrics, yang meneliti keselamatan pelanggan berkenaan dengan pendedahan kepada risiko siber, blockchain dan aset digital dari perspektif penyerang.

Penyelesaian OneInfinity termasuk insurans dompet aset digital (jenayah, dan spesies) dan perlindungan liabiliti korporat (Indemniti Profesional, Pengarah & Ketua Pegawai Eksekutif, Pengurusan Pelaburan dan Siber).

Untuk maklumat lanjut, sila lawati .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN MEDIA:
Hubungan Media:
WenWei Chua
Eksekutif Pemasaran Kandungan
wenwei.chua@cobo.com