64 2 Comviva Modernises Lebara Network with Multitenant Cloud Messaging Platform

COPENHAGEN, Denmark, 19 Sept. 2023 – Comviva, pemimpin global dalam pengalaman pelanggan, pemonetan data, dan penyelesaian komunikasi awan, hari ini mengumumkan kerjasama mereka dengan Lebara, penyedia perkhidmatan telekomunikasi berasaskan UK, untuk mengubah pesanan melalui platform SMSC awan berasaskan multitenant – UNO.


Torsten-Minkwitz, CTO, Lebara

Lebara telah melaksanakan platform UNO Comviva untuk beberapa MVNO, untuk memiliki pendekatan yang disatukan untuk penyediaan, kawalan, dan pengurusan tawaran pesanan di beberapa lokasi. Penerapan ini akan membantu Lebara dalam mengoptimumkan sumber awan dan penggunaan lesen perisian yang berkesan. Ini akan membawa kepada masa tindak balas yang singkat untuk menaik taraf perusahaan. Platform UNO adalah platform multi-penyewa yang menyediakan satu reka bentuk integrasi rangkaian yang disatukan di semua negara, yang membawa kepada pelancaran ciri dan keluaran tambalan yang lebih cepat.

Platform UNO Comviva telah berjaya membolehkan operator di seluruh dunia untuk memacu perniagaan komunikasi mereka ke hadapan dengan menyediakan platform yang cekap dan kos efektif untuk pengurusan pelbagai perkhidmatan berkaitan pesanan. Ia juga mengkonsolidasikan akses rangkaian dengan membolehkan integrasi perkhidmatan untuk menyediakan pengalaman yang lancar di seluruh rangkaian 2G-5G melalui keupayaan IP.

Menulis tentang perkongsian ini, Manoranjan (Mao) Mohapatra, Ketua Pegawai Eksekutif di Comviva berkata, “Kami gembira untuk mengumumkan perkongsian kami dengan Lebara, penyedia telekomunikasi terkemuka dengan fokus kuat untuk berkhidmat kepada komuniti yang pelbagai. Kerjasama ini mewakili tonggak penting bagi kedua-dua syarikat kerana kami menggabungkan kepakaran Comviva dalam penyelesaian digital dengan komitmen Lebara untuk menyampaikan perkhidmatan mudah alih yang mampu milik dan berkualiti tinggi. Melalui perkongsian ini, kami bertujuan untuk meningkatkan pengalaman mudah alih untuk pelanggan Lebara, terutamanya mereka yang mencari panggilan antarabangsa, data, dan penyelesaian pesanan yang mampu milik. Dengan memanfaatkan teknologi canggih Comviva dan Platform UNO, kami akan bekerja rapat dengan Lebara untuk membangunkan perkhidmatan digital inovatif dan lancar yang memenuhi keperluan unik asas pelanggan mereka yang pelbagai.”

Torsten Minkwitz, Ketua Pegawai Teknologi di Lebara berkata, “Kami gembira untuk mengumumkan perkongsian kami dengan Comviva, pemimpin terkemuka dalam penyelesaian digital. Kerjasama ini menandakan tonggak penting bagi Lebara kerana kami terus berinovasi dan meningkatkan perkhidmatan mudah alih kami untuk melayani asas pelanggan kami yang pelbagai dengan lebih baik. Perkongsian ini mewakili komitmen yang kukuh terhadap kepuasan pelanggan dan transformasi digital. Kami yakin bahawa kolaborasi kami dengan Comviva akan memacu perubahan positif dalam landskap telekomunikasi, menawarkan kemudahan dan inklusiviti yang lebih besar kepada pelanggan kami yang berharga.”

Platform UNO menawarkan visibiliti transaksi hujung ke hujung, pengurusan kapasiti tepat pada masanya, pelancaran perkhidmatan yang pantas, dan peningkatan kecekapan operasi. Ia juga mengurangkan masa untuk memulakan perkhidmatan SMS di beberapa negara dengan bantuan multi-Tenancy, kemudahan integrasi dengan nod rangkaian. Platform ini membantu dalam mengurangkan keperluan kapasiti untuk menangani lonjakan di seluruh penyewa dan membantu dalam mengurangkan kos penggunaan SMSC di beberapa negara melalui pelaksanaan multitenant.

Mengenai Comviva Technologies Ltd.

Comviva menyederhanakan kerumitan perniagaan. Portfolio penyelesaian dan platform digital inovatif kami membawa pilihan yang lebih besar, masa untuk memasuki pasaran yang lebih cepat, dan fleksibiliti, untuk memenuhi keperluan pelanggan kami yang berkembang dengan lebih baik ketika mereka memacu pertumbuhan, mentransformasi, dan membawa kecekapan. Dari memaksimumkan nilai seumur hidup pelanggan hingga memungkinkan transformasi digital berskala besar, kami bermitra secara global dengan organisasi dalam industri komunikasi dan kewangan untuk menyelesaikan masalah dengan cepat dan mentransformasi untuk esok. Penyelesaian Comviva telah digunakan oleh lebih dari 130 Penyedia Perkhidmatan Komunikasi dan Institusi Kewangan di lebih dari 90 negara dan telah memberi manfaat teknologi digital dan mobiliti kepada berbilion orang di seluruh dunia. Comviva adalah anak syarikat milik penuh Tech Mahindra dan sebahagian daripada Kumpulan Mahindra. Untuk maklumat lanjut, layari www.comviva.com

Mengenai Lebara

Lebara ialah syarikat telekomunikasi yang menyediakan perkhidmatan menggunakan model perniagaan operator rangkaian mudah alih maya (MVNO) kepada pelanggan di United Kingdom, Jerman, Belanda, Perancis dan Denmark. Di samping itu, Lebara mempunyai perjanjian lesen untuk penggunaan jenama di empat pasaran global lain (Sepanyol, Switzerland, Arab Saudi dan Australia).

Lebara ditubuhkan pada tahun 2001 dengan niat untuk membawa sesuatu yang baru ke industri telekomunikasi dan dengan cepat menjadi salah satu MVNO yang berkembang paling pesat di Eropah.

Perniagaan Lebara telah berkembang berdasarkan keperluan pelanggan mereka, daripada menyediakan panggilan antarabangsa kepada komuniti migran, kepada menjadi penantang nilai yang signifikan dalam kategori telekomunikasi yang lebih luas.

Tujuan Lebara adalah untuk secara konsisten menyediakan pelanggan dengan alternatif nilai yang lebih baik daripada pemain kategori yang mapan.

Lebara menyokong pelanggan mereka dengan tawaran rangkaian yang boleh dipercayai dan perkhidmatan pelanggan yang luar biasa (purata Trustpilot 4.4 di seluruh 5 pasaran utama), pada harga yang mampu milik, yang semuanya menjadikan Lebara cara yang lebih bijak untuk menyambung.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.mobile.lebara.com

Foto – https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/9a9ffd46-lebara_cto.jpg
Logo – https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/afcda600-comviva_logo.jpgComviva Logo

SUMBER Comviva