18 1 Daqo New Energy Announces Appointment of First Female Director

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Nov. 14, 2023 — Daqo New Energy Corp. (NYSE: DQ) (“Daqo New Energy,” the “Company” or “we”), sebuah pembuat utama polisilikon berkemurnian tinggi untuk industri solar PV global, hari ini mengumumkan pelantikan Cik. Xiaoyu Xu sebagai pengarah syarikat, berkuat kuasa November 13, 2023.

Cik. Xiaoyu Xu menyertai Syarikat pada Mei 2023 sebagai Pengarah Hubungan Pelabur dan Setiausaha Lembaga. Beliau sebelum ini bekerja di J.P. Morgan dalam bahagian Perbankan Korporat dan Pelaburan. Cik Xu memegang ijazah MBA dengan tumpuan kewangan dari Sekolah Wharton, Universiti Pennsylvania, dan Ijazah Sarjana Sains dalam pentadbiran perniagaan dari Sekolah Perniagaan Haas, Universiti California, Berkeley. Cik. Xiaoyu Xu adalah anak perempuan kepada Encik. Xiang Xu, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Daqo New Energy.

Encik. Xiang Xu, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Daqo New Energy memberi komen, “Kami gembira menyambut Cik. Xiaoyu Xu kepada Lembaga kami sebagai ahli lembaga wanita pertama kami. Kami yakin bahawa Xiaoyu, dengan perspektif global, kreativiti dan komitmen mendalam kepada misi kami, akan memberikan sumbangan yang besar kepada pertumbuhan Syarikat pada masa hadapan.”

Mengenai Daqo New Energy Corp.

Daqo New Energy Corp. (NYSE: DQ) (“Daqo” atau “Syarikat”) ialah pembuat utama polisilikon berkemurnian tinggi untuk industri solar PV global. Diasaskan pada tahun 2007, Syarikat mengeluarkan dan menjual polisilikon berkemurnian tinggi kepada pembuat produk fotovoltaik, yang kemudiannya memproses polisilikon kepada ingot, wafer, sel dan modul untuk penyelesaian tenaga suria. Syarikat mempunyai jumlah kapasiti nama plat polisilikon sebanyak 205,000 tan metrik dan merupakan salah satu pengeluar berbiaya rendah polisilikon berkemurnian tinggi di dunia.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi pernyataan prospektif. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “selamat lemah” peruntukan Akta Pembaikan Undang-Undang Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pernyataan prospektif ini termasuk tetapi tidak terhad kepada pernyataan dalam kutipan pengerusi dalam pengumuman ini. Syarikat juga boleh membuat pernyataan prospektif lisan atau bertulis dalam laporan yang difailkan atau diserahkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam siaran akhbar dan bahan bertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga.

SUMBER: Daqo New Energy Corp.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)