16 With larger wafers, Astronergy ASTRO N7 products to drop PV power station costs to lower level

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Nov. 14, 2023 — Astronergy, pengasas dalam modul PV jenis n TOPCon, mengumumkan bahawa siri produk ASTRO N7 TOPCon syarikat telah menambah barisan produk baharu untuk produk sel berbentuk persegi panjang 66-sel, dan sudah bersedia untuk memasuki pengeluaran bermassa, menawarkan pilihan hebat lagi untuk pelanggan menikmati keuntungan yang lebih tinggi dan menurunkan kos stesen tenaga suria.

Poster mempamerkan produk ASTRO N7 66-sel dengan wafer silikon berbentuk persegi panjang.

Sebagai sambungan kepada siri produk ASTRO N7 syarikat, produk sel 66 masih dikilangkan berdasarkan teknologi sel TOPCon 3.0 yang dibangunkan secara bebas oleh Astronergy dan teknologi pemprosesan sel SMBB maju, yang boleh membolehkan sel mencapai purata kecekapan melebihi 25.7%.

Salah satu perbezaan utama yang membuat produk unik ialah wafer silikon berbentuk persegi panjang 210mm yang digunakan oleh produk. Berbanding wafer M10 utama di pasaran, kawasan wafer 182*210mm meningkat lebih 15.6%, jadi ia boleh meningkatkan kecekapan sel dan modul serta mengurangkan kos setiap watt.

Di bawah saiz modul standard yang ditetapkan sebelum ini oleh Astronergy dan pemain utama industri PV yang lain, 66 keping sel berbentuk persegi panjang dijangka membolehkan produk ASTRO N7 66-sel mencapai kuasa melebihi 615W dan kecekapan penukaran melebihi 22.8%, yang kedua-duanya berada di tahap teratas industri.

Bagi pelanggan sistem tenaga suria berskala utiliti, produk ASTRO N7 66-sel mempunyai kos BOS lebih rendah berbanding modul wafer 182mm persegi, dan ciri voltan rendah produk boleh membawa manfaat kepada reka bentuk sistem tenaga suria.

Memandang ke arah menawarkan produk teratas untuk pelanggan di seluruh dunia, produk 66-sel juga dilengkapi dengan kaca bertransmisi tinggi yang semua produk ASTRO N7 miliki dan boleh meningkatkan kadar transmisi sebanyak 0.3%, untuk meningkatkan kecekapan modul; dan mengasingkan air dengan berkesan serta meningkatkan daya tahan alam sekitar produk.

Dilengkapi ciri-ciri filem pengalih cahaya, pemalar suhu -0.29% / ° C, prestasi LID & LETID terkemuka, prestasi sinaran rendah dan prestasi mekanikal yang hebat, produk 66-sel dijangka mampu menjamin output yang stabil sekurang-kurangnya selama 30 tahun dengan hanya 0.4% penurunan setiap tahun (tahun kedua hingga ke-30).

Sebagai pembekal modul PV teratas enam di dunia berdasarkan penghantaran global, Astronergy bertindak sebagai penggiat teknologi dan pemahaman pasaran yang menyelami dan membangunkan produk yang lebih baik dan sesuai untuk pelanggan.

Gambar –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)