Health50 kritiya Molecular diagnostics at the highest level: BIOTYPE launches MODAPLEX platform upgrade for multi-gene testing

(SeaPRwire) –   DRESDEN, Jerman, 14 Nov. 2023 — BIOTYPE memperkenalkan penambahbaikan besar terhadap platformnya. Platform diagnostik molekul untuk analisis terpadu tanda-tanda biomarker molekul yang boleh dipasang di atas meja telah tersedia sejak September 2023. Dengan MODAPLEX, makmal profesional dalam penyelidikan dan klinikal kini boleh melaksanakan analisis molekul yang sangat khusus dengan cepat dan mudah secara automatik. Berkat teknologi MODAPLEX yang padat dan berkuasa, biomarker keputusan penting yang paling penting boleh dikesan dan dinilai secara serentak dalam beberapa langkah mudah. Selama lebih sepuluh tahun, syarikat diagnostik molekul berpangkalan di Dresden ini telah melabur dalam pembangunan, pengeluaran dan pemasaran sistem ujian molekul untuk mengesan perubahan genetik berkaitan penyakit. Kini, BIOTYPE melancarkan generasi seterusnya platform perkakasannya dengan menyederhanakan perisian untuk analisis data automatik bagi mengesan dan mengukur biomarker RNA dan DNA berkaitan kanser. Sistem MODAPLEX adalah penyelesaian terbuka. BIOTYPE membolehkan pihak ketiga seperti pengeluar sistem ujian molekul atau syarikat farmaseutikal untuk membangunkan dan memasarkan uji kaji mereka sendiri. Pendekatan ini memperluaskan pasaran ujian yang tersedia dan meningkatkan daya tarikan MODAPLEX bagi pengguna yang ingin mendapatkan kit uji mereka daripada pelbagai sumber.

Biotype-Logo

BIOTYPE memasuki perniagaan platform antarabangsa

“Pelancaran sistem MODAPLEX generasi seterusnya juga menandakan kemasukan kami ke dalam perniagaan platform ujian molekul antarabangsa,” kata Dr Norman Gerstner, Ketua Pegawai Eksekutif BIOTYPE GmbH. “Tahun lepas, kami menyusun semula syarikat di pasaran perubatan tepat yang berkembang pesat. Selain ujian molekul untuk diagnostik yang sangat khusus bagi penyakit kompleks, kami kini memperluaskan portfolio kami untuk merangkumi perisian dan peralatan. “Selain itu, MODAPLEX memberikan sumbangan penting untuk memenuhi permintaan yang meningkat untuk teknologi canggih bagi ujian gen berganda. MODAPLEX memaksimumkan penggunaan sampel tisu sedia ada dan mengurangkan masa putar semula penting,” kata Norman Gerstner. Dalam kurang empat jam, aliran kerja automatik platform MODAPLEX menyampaikan keputusan cepat dan tepat kepada pakar patologi dan klinisian. Biomarker RNA dan DNA berkeputusan disukat serentak daripada satu sampel. Atas asas ini, rawatan terbaik boleh dimulakan. Oleh itu, BIOTYPE juga memberikan sumbangan besar untuk mengurangkan beban sistem kesihatan.

Untuk versi penuh dengan maklumat lanjut mengenai perkembangan pasaran perubatan tepat, klik .

Hubungan Media:

Katrin Strecker, BIOTYPE GmbH, tel. 0351/8838200, e-mail:

Logo:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)