(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 07 Feb. 2024 — EHang Holdings Limited (“EHang” atau “Syarikat”) (Nasdaq: EH), syarikat platform teknologi mobiliti udara bandar (“UAM”) terkemuka di dunia, hari ini mengumumkan harga runcit yang disyorkan sebanyak US$410,000 untuk pesawat eVTOL (“pesawat elektrik berlepas dan mendarat menegak”) penumpang tanpa juruterbang EH216-S mereka di pasaran global luar China, berkuat kuasa dari 1 April 2024.

(Image: The suggested retail price for EH216-S in Global markets outside China)

(Imej: Harga runcit yang disyorkan untuk EH216-S di pasaran Global luar China)

EH216-S membezakan dirinya melalui keupayaan penerbangan automatik, penggerak elektrik sepenuhnya, ciri keselamatan kedunduran menyeluruh dan sistem kawalan arahan pintar untuk pengurusan kelompok. Atribut ini menjadikannya penyelesaian ideal untuk pelbagai aplikasi UAM, termasuk perkhidmatan teksi udara, pelancongan udara, ulang-alik lapangan terbang, pengangkutan merentasi pulau, dsb.

Utama sekali, EH216-S mencapai tonggak penting dengan memperoleh Sijil Jenis dan Sijil Kelayakan Udara Standard pertama di dunia untuk pesawat eVTOL penumpang tanpa juruterbang daripada Pentadbiran Penerbangan Awam China (“CAAC”) pada tahun 2023. Pencapaian ini menggariskan komitmen EHang yang tidak berbelah bahagi terhadap keselamatan dan kualiti, yang disahkan oleh pihak berkuasa penerbangan negara.

Dengan menawarkan harga yang kompetitif secara global untuk EH216-S, Syarikat berhasrat untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat di pasaran antarabangsa dan memacu pakai pesawat inovatif ini secara meluas. Melalui peningkatan aksesibiliti dan keterjangkauan produk dan perkhidmatan eVTOL tanpa juruterbang yang canggih, EHang berdedikasi untuk memperkasakan pelanggan di seluruh dunia untuk menerima masa depan pengangkutan dan faedah transformatif UAM.

Mengenai EHang

EHang (Nasdaq: EH) merupakan syarikat platform teknologi mobiliti udara bandar (“UAM”) yang terkemuka di dunia. Misi kami adalah mendayakan mobiliti udara yang selamat, autonomi dan mesra alam, yang boleh diakses oleh semua orang. EHang menyediakan pelanggan dalam pelbagai industri dengan sistem dan penyelesaian kenderaan udara tanpa pemandu (“UAV”): mobiliti udara (termasuk pengangkutan penumpang dan logistik), pengurusan bandar pintar dan penyelesaian media udara. EHang telah memperoleh sijil jenis dan sijil kelayakan udara standard pertama di dunia untuk eVTOL tanpa pemandu daripada Pentadbiran Penerbangan Awam China pada tahun 2023. Sebagai perintis teknologi UAV yang canggih dan penyelesaian komersial dalam industri UAM global, EHang terus meneroka sempadan langit serta aplikasi teknologi penerbangan untuk kehidupan kita di bandar pintar. Untuk maklumat lanjut, sila layari .

Penyataan Tempat Selamat

Siaran akhbar ini mengandungi pernyataan yang mungkin merupakan “pernyataan yang berpandangan ke hadapan” berikutan peruntukan “tempat selamat” Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pernyataan yang berpandangan ke hadapan ini dapat dikenal pasti dengan terminologi seperti “akan,” “menjangka,” “mengantisipasi,” “bertujuan,” “masa depan,” “berhasrat,” “merancang,” “percaya,” “mengestima,” “kemungkinan” dan pernyataan serupa. Pernyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan harapan pengurusan, adalah pernyataan yang berpandangan ke hadapan. Pernyataan yang berpandangan ke hadapan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang wujud. Sejumlah faktor dapat menyebabkan hasil aktual berbeda secara material daripada yang terkandung dalam pernyataan yang berpandangan ke hadapan, termasuk namun tidak terbatas pada faktor yang berkaitan dengan pensijilan, harapan kami mengenai permintaan dan penerimaan pasar terhadap produk dan solusi kami dan komersialisasi layanan UAM, hubungan kemitraan strategis kami, dan proses pengadilan saat ini dan potensi proses pengadilan yang melibatkan kami. Pengurusan menggunakan pernyataan yang berpandangan ke hadapan ini berdasarkan harapan, asumsi, estimasi, dan proyeksi terkini. Meskipun mereka yakin harapan, asumsi, estimasi, dan proyeksi ini masuk akal, pernyataan yang berpandangan ke hadapan tersebut hanyalah prediksi dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui, yang sebagian besar berada di luar kendali manajemen. Pernyataan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang dapat menyebabkan hasil aktual, kinerja atau pencapaian EHang berbeda secara material dari hasil, kinerja, atau pencapaian masa depan yang diekspresikan atau tersirat dalam pernyataan yang berpandangan ke hadapan ini.

Hubungan Media:

Hubungan Pelabur:

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.