(SeaPRwire) –   SEOUL, KOREA, Jan. 12, 2024 — Emma Healthcare Co., Ltd., sebuah syarikat yang menumpukan kepada penjagaan kesihatan digital berdasarkan teknologi kejuruteraan perubatan lanjut, yang diketuai oleh CEO Ryang-hee Sohn, telah memenangi Anugerah Inovasi CES 2024. Ini menandakan tahun ketiga berturut-turut menerima anugerah tersebut, bermula dari 2022. CES, pameran perdagangan elektronik terbesar di dunia, diadakan setiap tahun pada bulan Januari di Las Vegas. Sebelum pameran, ia memberikan Anugerah Inovasi kepada produk yang menunjukkan teknologi dan inovasi cemerlang.

Emma Healthcare akan menyertai CES 2024, yang akan diadakan dari 9 Januari (Selasa) hingga 12 Januari (Jumaat) di Las Vegas, Amerika Syarikat (Booth #55347, Global Pavilion). Pelawat ke booth pameran CES boleh mengalami “AI Baby Bassinet; Bebelucy” dan “Sistem Penjagaan Kesihatan Digital Bermod Modal AI”, kedua-duanya pemenang terdahulu Anugerah Inovasi.

“AI Baby Bassinet; Bebelucy,” pemenang Anugerah Inovasi CES 2022 dan 2023, dicipta untuk meningkatkan persekitaran penjagaan kanak-kanak di era kadar kelahiran rendah. Ia membantu penjaga dengan mengekalkan persekitaran penjagaan kanak-kanak yang optimum melalui pengurusan kesihatan bayi dan pemantauan persekitaran. Tempat tidur bayi berasaskan IoT (Internet of Things) ini menggunakan algoritma pengenalan video dan audio AI.

Teknologi AI berpaten syarikat membolehkan pemantauan tanpa sentuhan dan selamat status kesihatan bayi tanpa menyambungkan sensor ke badan. Melalui aplikasi Bebelucy khusus, penjaga boleh memantau bukan sahaja tanda-tanda vital bayi seperti kadar jantung, kadar pernafasan dan indeks stres tetapi juga maklumat persekitaran seperti suhu, kelembapan dan kualiti udara di sekeliling katil. Ia berkomunikasi dengan peralatan rumah (pembersih udara, pemanas/penyejuk udara, pengawal kelembapan, dan sebagainya) untuk mengekalkan dan mengawal persekitaran yang sesuai.

Pengenalan suara AI membezakan tangisan, tawa dan bunyi ambien bayi. Semasa tidur, jika bayi menangis, ia memainkan bunyi degupan jantung ibu dan secara automatik mengaktifkan mod bergoyang untuk membantu tidur. Ia juga menganalisis bunyi tangis untuk membezakan kemungkinan antara lapar dan mengantuk, memberikan maklumat kepada penjaga.

“Sistem Penjagaan Kesihatan Digital Bermod Modal AI”, yang memenangi Anugerah Inovasi CES 2024, mencerminkan minat yang semakin meningkat dalam produk teknologi AI disebabkan kadar kelahiran yang semakin rendah dan populasi yang semakin meningkat. Syarikat ini membangunkan ‘AI Bermod Modal’ untuk pemantauan kesihatan semasa (HR, HRV, pernafasan, corak tidur, tahap stres) kanak-kanak dan warga emas menggunakan penglihatan AI dan teknologi pengenalan suara. Penjagaan kesihatan digital AI yang dipertingkatkan ini menggunakan data visual, auditory dan sensor, berbeza daripada model terdahulu dengan menambah analisis emosi melalui pengenalan ekspresi muka dan analisis corak tidur melalui pengesanan mata.

Terutamanya, syarikat sedang membangunkan sistem diagnostik AI dan penyatuan terapeutik digital untuk penjagaan emosi dan kognitif pesakit Alzheimer, menggunakan teknologi ini.

Kini, Emma Healthcare sedang menjalankan pelbagai projek penyelidikan kebangsaan dan berusaha untuk berkembang sebagai syarikat global dalam bidang penjagaan kesihatan digital AI. Projek R&D global yang dipilih pada Disember 2023, ia sedang menjalankan penyelidikan bersama ‘Lucid’ dari Kanada, yang menyertai Pavilion AARP AgeTech CES2024, untuk pembangunan dan perkhidmatan platform yang mengintegrasikan terapeutik digital dengan mengukur keadaan emosi dan keupayaan kognitif pesakit Alzheimer melalui pengesanan vital berdasarkan rPPG, pengenalan ekspresi muka, dan pengukuran isyarat EEG. Perbincangan sedang berlangsung dengan Universiti Cambridge, Universiti Stanford dan Universiti Harvard untuk kerjasama R&D global.

Media Contact

Company: Emma Healthcare Co., Ltd.

Contact: Grace Kim

Email: sales@emmahc.com

Website:

SOURCE: Emma Healthcare Co., Ltd.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.