(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, 8 Mac 2024 – Disebabkan oleh penurunan urbanisasi dan kejenuhan perumahan per kapita di China, industri hartanah tradisional secara berterusan mengecilkan skala pembangunannya, dan pasaran hartanah China secara beransur-ansur beralih daripada “pasaran peningkatan” kepada “pasaran stok”. Dalam jangka panjang, aset stok akan terus bertumpuk dalam skala dan nilai, dan pengoperasian aset stok akan menjadi semakin penting, yang secara tidak dapat dielakkan akan menggantikan pembangunan hartanah peningkatan sebagai laluan utama. Di Amerika Syarikat dan Jepun di mana pasaran hartanah matang, terdapat kumpulan syarikat perkhidmatan aset cemerlang dalam bidang apartmen penyewaan jangka panjang, hartanah komersial, dan lain-lain aset stok. Berikutan trend industri hartanah ini, Fangdd merancang untuk memasuki pasaran trilion dolar perkhidmatan aset stok hartanah dan secara aktif menjelajahi perniagaan berkaitan.

Pada tahun 2024, Fangdd telah merancang corak strategik untuk perkhidmatan aset stok hartanah: dengan mengisi kekosongan, memanjangkan kekuatan, dan membentuk kekuatan baru, Fangdd bertujuan untuk membina platform terkemuka perkhidmatan aset stok hartanah dengan keupayaan perkhidmatan menyeluruh dalam operasi, jualan, dan teknologi. Untuk tujuan ini, Fangdd akan memberi tumpuan kepada dua aspek berikut pada tahun 2024: 1. meningkatkan keupayaan pemulihan aset dengan menubuhkan perkhidmatan operasi dan teknologi yang diperlukan untuk aset stok hartanah; 2. meningkatkan projek aset perkhidmatan dengan merampas peluang berpotensi aset stok terutamanya di kawasan apartmen, hartanah komersial dan industri.

Dengan banyak tahun pengalaman dalam perkhidmatan urus niaga hartanah, Fangdd telah mengendalikan perniagaan sendiri di 15 bandar di China. Disebabkan purata pengalaman operasi dan pengurusan hartanah selama hampir 20 tahun, pasukan pengasas kami mempunyai pemahaman mendalam tentang industri hartanah.

Dalam jangka pendek, di bawah trend berterusan penurunan perniagaan urus niaga hartanah, Fangdd, melalui corak strategik perkhidmatan aset stok hartanah, boleh mempelbagai sumber pendapatan dan menangani risiko operasi daripada bergantung sepenuhnya kepada yuran urus niaga. Dalam jangka panjang, perkhidmatan aset stok hartanah boleh membawa peluang perniagaan baru dan momentum pertumbuhan serta peluang dan kutub pertumbuhan baru, yang akan menyumbang kepada transformasi dan peningkatan perniagaan kami.

Mengenai FangDD

Fangdd Network Group Ltd. (Nasdaq: DUO) adalah syarikat teknologi hartanah berfokus kepada pelanggan di China, memberi tumpuan untuk menyediakan perkhidmatan digitalisasi urus niaga hartanah. Melalui penggunaan inovatif internet mudah alih, awan, data besar, kecerdasan buatan, antara lain, FangDD secara asas telah merevolusikan cara peserta urus niaga hartanah menjalankan perniagaan melalui satu set produk dan penyelesaian berasaskan alat, produk dan teknologi SaaS.

Kenyataan Selamat

Kenyataan ini mengandungi pernyataan masa depan. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Liabiliti Sivil Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Pernyataan masa depan ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “bertujuan”, “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan”, “harap”, “akan datang”, “berhasrat”, “seharusnya”, “merancang”, “berpotensi”, “mencari”, “mungkin”, “boleh”, “akan”, “hendaklah”, “sepatutnya” dan bentuk negatif perkataan-perkataan ini dan ungkapan serupa yang lain. Antara lain, pernyataan-pernyataan yang bukan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat adalah atau mengandungi pernyataan masa depan. Pernyataan masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian dalaman. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pernyataan masa depan. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini dan berasaskan anggapan yang Syarikat percaya sebagai munasabah pada tarikh ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini sebarang pernyataan masa depan, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Hubungan Pelabur

Puan Linda Li
Pengarah, Jabatan Pasaran Modal
Telefon: +86-0755-2699-8968
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.