(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, July 08, 2024 — Fanhua Inc. (Nasdaq: FANH) (the “Company” or “Fanhua”), a leading independent technology-driven financial services provider in China, today announced that its board of directors (the “Board”) has recently approved the grant of share options to certain of its key employees. This move is part of the Company’s strategy to incentivize key talent and align their interests with the long term success of the Company.

In accordance with the Company’s 2022 Share Inventive Plan, on July 2, 2024 the Board authorized the issuance of share options to purchase up to 6,900,000 American Depository Shares (“ADS”) to 15 management team members of the Company’s major subsidiaries. The share options are immediately exercisable until July 15, 2024, subject to certain conditions. The exercise price is US$1.92 per ADS, equivalent to the closing price of the Company’s ADS for the trading day preceding the day on which the Board authorized the issuance. Additionally, the Company may offer these key employees a loan at an interest rate of 3% per annum to facilitate the exercise of the share options. Employees receiving the share options commit to serving the Company for no less than three years.

Commenting on the grant, Mr. Yinan Hu, founder and Chief Executive Officer of the Company, said, “Our team has shown remarkable confidence in Fanhua’s growth potential and business value, despite short-term fluctuations in the stock price due to certain industry policy impacts. By granting restricted shares, we enable our key talent to further benefit from the Company’s success and growth. Their commitment to a service period further demonstrates their confidence in the Company’s strategic direction.”

About Fanhua

Established in Guangzhou in 1998 and listed on NASDAQ in 2007 (Nasdaq: FANH), Fanhua is a leading independent financial services provider in China with strong technology capabilities and a commitment to empowering financial advisors and fostering sustained value creation for customers.

Misi kami adalah untuk mewujudkan platform inklusif dan kolaboratif bagi penasihat kewangan bebas, serta pelbagai organisasi jualan insurans / kewangan, yang membolehkan rakan kongsi kami untuk mengoptimumkan amalan mereka dengan menawarkan mereka penyelesaian perniagaan hujung ke hujung yang merangkumi pematuhan, teknologi, produk, perkhidmatan, operasi, aliran modal, dan latihan profesional.

Memanfaatkan teknologi canggih, kecerdasan buatan, dan wawasan yang didorong oleh data, Fanhua berada di barisan hadapan dalam merevolusikan penyampaian perkhidmatan kewangan, mempercepatkan transformasi digital, dan memacu pertumbuhan industri.

Dengan pendekatan komprehensif terhadap perkhidmatan kewangan, kami menghubungkan berjuta-juta keluarga China dengan pelbagai institusi dan penyedia perkhidmatan kewangan, menawarkan pelbagai peluang dan penyelesaian peribadi untuk perlindungan insurans, perancangan persaraan, pengurusan kesihatan, pengurusan aset, dan perkhidmatan tadbir urus keluarga, meliputi kitaran penuh keperluan pelanggan kami.

Pernyataan Jangkaan

Siaran akhbar ini mengandungi pernyataan berjangka hadapan. Pernyataan ini, termasuk pernyataan yang berkaitan dengan hasil kewangan dan operasi masa depan Syarikat, dibuat di bawah peruntukan “pelabuhan selamat” Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian AS tahun 1995. Anda boleh mengenal pasti pernyataan berjangka hadapan ini dengan istilah seperti “akan”, “menjangkakan”, “percaya”, “menjangkakan”, “bermaksud”, “menganggar” dan pernyataan serupa. Antaranya, petikan pengurusan mengandungi pernyataan berjangka hadapan. Pernyataan berjangka hadapan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan, andaian, anggaran dan ramalan semasa mengenai Fanhua dan industri. Risiko dan ketidakpastian berpotensi termasuk, tetapi tidak terhad kepada, yang berkaitan dengan kemampuannya untuk menarik dan mengekalkan ejen yang produktif, terutamanya ejen usahawan, kemampuannya untuk mengekalkan hubungan perniagaan yang sedia ada dan membangunkan hubungan perniagaan baru dengan syarikat insurans, kemampuannya untuk melaksanakan strategi pertumbuhannya, kemampuannya untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran peraturan yang berkembang dalam industri insurans China, kemampuannya untuk bersaing secara berkesan dengan pesaingnya, variasi suku tahunan dalam hasilnya yang disebabkan oleh faktor di luar kawalannya dan keadaan ekonomi makro di China dan potensi kesannya terhadap jualan produk insurans. Kecuali dinyatakan sebaliknya, semua maklumat yang diberikan dalam siaran akhbar ini adalah terkini setakat tarikh ini, dan Fanhua tidak bertanggungjawab untuk mengemas kini sebarang pernyataan berjangka hadapan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang berlaku kemudian, atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali sebagaimana yang mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Fanhua percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan berjangka hadapan ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaannya akan menjadi tepat, dan pelabur dinasihati bahawa hasil sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada hasil yang dijangkakan. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian yang dihadapi oleh Fanhua dimasukkan dalam pemfailan Fanhua dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS, termasuk laporan tahunannya dalam Borang 20-F.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Fanhua Inc.
Hubungan Pelabur
Tel: +86 (20) 8388-3191
Email: ir@fanhgroup.com

Source: Fanhua Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.