(SeaPRwire) –   GUANGZHOU, China, 02 Februari 2024 — FANHUA Inc. (“FANHUA” atau “Syarikat”) (Nasdaq: FANH), pembekal perkhidmatan kewangan bebas terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa Encik Stephen Markscheid telah meletak jawatan sebagai pengarah bebas Syarikat disebabkan sebab peribadi, berkuat kuasa pada 1 Februari 2024. Oleh itu, Encik Markscheid akan berhenti menjadi ahli jawatankuasa audit, jawatankuasa tadbir urus dan penamaan dan jawatankuasa pampasan lembaga pengarah Syarikat ( “Lembaga”).

Encik Yinan Hu, pengerusi bersama dan ketua pegawai eksekutif Syarikat berkata, “Bagi pihak Lembaga dan pengurusan, saya ingin mengambil peluang ini untuk menyampaikan ucapan terima kasih yang tulus kepada Encik Markscheid atas sumbangan berharga dan sokongannya selama 16 tahun, dan mengharapkan segala kejayaan dalam usaha masa depannya.”

Tentang FANHUA

Ditubuhkan pada tahun 1998, FANHUA adalah pembekal perkhidmatan kewangan komprehensif terkemuka di China, didorong oleh teknologi digital dan kepakaran profesional, dengan fokus untuk menyediakan perkhidmatan pengalokasian aset keluarga sepanjang siklus hidup untuk pelanggan individu, serentak menyediakan platform sokongan serba lengkap untuk ejen individu dan organisasi jualan.

Setakat 30 September 2023, rangkaian perkhidmatan jualan dalam talian Syarikat merangkumi 31 wilayah di China, terdiri daripada 673 pusat perkhidmatan jualan, 91,098 ejen, dan lebih daripada 2,215 penilai tuntutan. Melalui alat teknologi miliknya seperti “Lan Zhanggui”, “Sistem Kustodian Polisi Fanhua” dan “RONS DOP”, Syarikat komited untuk menyokong ejen dalam menyediakan perkhidmatan mudah melalui cara teknologi.

Dengan pendekatan dalam talian dan luar talian yang bersepadu, Syarikat telah menyediakan perkhidmatan kepada lebih daripada 12 juta pelanggan individu. Bagi sembilan bulan berakhir 30 September 2023, FANHUA memudahkan premium kasar tertulis RMB12.4 bilion, dengan pendapatan bersihnya mencapai RMB2.6 bilion, pendapatan bersih yang boleh diatribusikan kepada pemegang saham RMB307.7 juta dan jumlah aset RMB4.0 bilion.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan prospektif ini mengandungi kenyataan bersifat prospektif. Kenyataan-kenyataan ini, termasuk kenyataan berkaitan prestasi kewangan dan operasi masa depan Syarikat, dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Anda boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “percaya”, “menjangka”, “berniat”, “menganggar” dan kenyataan serupa. Antara lain, ulasan pengurusan mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini membabitkan risiko dan ketidakpastian diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan, anggapan, anggaran dan ramalan semasa mengenai FANHUA dan industri. Risiko dan ketidakpastian yang mungkin termasuk, tetapi tidak terhad kepada, keupayaannya untuk menarik dan mengekalkan ejen yang produktif, terutamanya ejen keusahawanan, keupayaannya untuk mengekalkan hubungan perniagaan yang sedia ada dan membangunkan hubungan baru dengan syarikat insurans, keupayaannya untuk melaksanakan strategi pertumbuhannya, keupayaannya untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran peraturan yang berubah dalam industri insurans China, keupayaannya untuk bersaing dengan berkesan menentang pesaingnya, variasi suku tahunan dalam prestasi operasinya yang disebabkan oleh faktor di luar kawalannya dan makroekonomi di China dan impak yang mungkin terhadap penjualan produk insurans. Kecuali dinyatakan sebaliknya, semua maklumat dalam kenyataan akhbar ini berbicara pada tarikh di sini, dan FANHUA tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini sebarang kenyataan prospektif untuk mematuhi peristiwa atau keadaan semasa atau akan datang, atau perubahan dalam jangkaan, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun FANHUA percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaannya akan menjadi benar, dan pelabur diberi amaran bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian yang dihadapi oleh FANHUA termasuk dalam penyataan FANHUA kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, termasuk laporan tahunannya di Borang 20-F.

Sumber: FANHUA Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGAN: Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: 

FANHUA Inc.  
Hubungan Pelabur
Tel: +86 (20) 8388-3191
E-mel: ir@fanhgroup.com