LOS ANGELES, 10 September 2023 — FaZe Clan Inc. (“FaZe Clan”) melaporkan bahawa pada 9 September 2023, Lembaga Pengarah (the “Board”) FaZe Holdings Inc. (the “Company”) telah mengambil tindakan untuk memecat Lee Trink daripada jawatannya sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, berkuat kuasa serta-merta. Selaras dengan Garis Panduan Tadbir Urus Korporat Syarikat, berikutan pemecatan ini, Encik Trink dikehendaki mengemukakan peletakan jawatannya sebagai ahli Lembaga.


FaZe Clan Logo (PRNewsfoto/FaZe Clan)

Serentak itu, Lembaga melantik Christoph Pachler, Ketua Pegawai Operasi dan Ketua Pegawai Kewangan Syarikat semasa, ke jawatan Ketua Pegawai Eksekutif Interim Syarikat. Selain peranan baharu ini, Encik Pachler akan kekal memegang jawatan sedia ada beliau.

MENGENAI FAZE HOLDINGS INC.
FaZe Holdings Inc. (Nasdaq: FAZE) (“FaZe Clan”) adalah salah satu organisasi permainan paling menonjol dan berpengaruh di dunia. Dicipta oleh pemain, untuk pemain, FaZe bermula pada 2010 oleh sekumpulan remaja internet yang menjadikan minat mereka sebagai laluan kerjaya yang berjaya dan membentuk komuniti setia sepanjang perjalanan. Hari ini, FaZe Clan mewakili barisan pencipta yang luas yang bertujuan untuk mengilhami generasi seterusnya dalam merealisasikan impian mereka.

FaZe Clan beroperasi merentasi pelbagai vertikal yang direka untuk membayangkan semula permainan, sukan, budaya dan hiburan. FaZe telah berkongsi dengan jenama bertaraf biru seperti Porsche, GHOST, DraftKings dan McDonald’s, dan kolaborasi fesyen dan gaya pecah rekod yang menampilkan Nike, Takashi Murakami, Lyrical Lemonade, NFL, Champion dan banyak lagi – semuanya berpusat pada kolektif bakat kelas atas dengan permainan di akar umbinya. Mencapai lebih 500 juta pengikut di platform sosial di seluruh dunia, barisan FaZe Clan terdiri daripada pemain, penstriman, pencipta kandungan dan profesional e-sukan kelas dunia yang dikenali kerana menghasilkan kandungan disruptif dan asli. Bahagian permainannya menempatkan lebih 10 pasukan e-sukan kompetitif dengan judul termasuk Call of Duty, Counter-Strike, Halo, FIFA dan banyak lagi. Dengan jumlah keseluruhan lebih 40 kejuaraan dunia setakat ini, FaZe telah memenangi puluhan trofi dengan kemenangan bersejarah seperti Kejohanan Utama CS:GO PGL Antwerp 2022, Kejuaraan Liga Call of Duty 2021 dan Grand Slam Intel CS:GO 2023.

Kandungan mana-mana laman web yang dirujuk atau diberi pautan dalam komunikasi ini tidak dimasukkan atau menjadi sebahagian daripada komunikasi ini. Untuk maklumat lanjut, layari www.fazeclan.com, investor.fazeclan.com dan ikuti FaZe Clan di Twitter, Instagram, YouTube, TikTok, dan Twitch.

PENYATAAN PROSPEKTIF:
Maklumat dalam komunikasi ini termasuk “penyataan prospektif” menurut “safe harbor” peruntukan Akta Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Semua penyataan, selain daripada penyataan fakta semasa atau sejarah yang terkandung dalam komunikasi ini, berkenaan strategi, operasi masa depan dan prestasi kewangan syarikat, prospek peluang pasaran, rancangan dan objektif pengurusan adalah penyataan prospektif. Penyataan prospektif ini secara umumnya dikenal pasti dengan perkataan “belanjawan,” “boleh,” “ramalan,” “masa depan,” “mungkin,” “prospek,” “rancang,” “kelihatan,” “berusaha,” “akan,” “sepatutnya,” “mungkin,” “percaya,” “berhasrat,” “jangka,” “diunjurkan,” “terus,” “peningkatan,” dan/atau ungkapan serupa yang menyentuh strategi, rancangan atau niat, tetapi ketiadaan perkataan ini tidak bermakna bahawa suatu pernyataan bukan prospektif. Penyataan sedemikian dibuat menurut peruntukan “safe harbor” Akta Litigasi Sekuriti Swasta 1995 dan berdasarkan kepercayaan atau tafsiran pengurusan tentang maklumat yang tersedia pada masa ini.

Penyataan prospektif ini berdasarkan pelbagai andaian, sama ada dikenal pasti di sini atau tidak, dan jangkaan semasa pengurusan dan bukan merupakan ramalan prestasi sebenar. Oleh kerana penyataan prospektif adalah ramalan, unjuran dan penyataan lain mengenai peristiwa masa depan yang berdasarkan jangkaan dan andaian semasa, sama ada dikenal pasti dalam komunikasi ini atau tidak, ia tertakluk kepada ketidaktentuan, risiko dan perubahan keadaan yang sukar diramalkan. Banyak faktor boleh menyebabkan keputusan dan keadaan (kewangan atau sebaliknya) berbeza dengan ketara daripada yang ditunjukkan dalam penyataan prospektif. Penyataan prospektif ini diberikan hanya untuk tujuan ilustrasi dan tidak bertujuan untuk berkhidmat sebagai, dan tidak boleh diandalkan oleh mana-mana pelabur sebagai, jaminan, aku janji, ramalan atau pernyataan fakta atau kebarangkalian yang pasti. Peristiwa dan keadaan sebenar sukar atau mustahil diramalkan dan akan berbeza daripada andaian. Banyak peristiwa dan keadaan sebenar di luar kawalan syarikat. Penyataan prospektif bercakap hanya pada tarikh ia dibuat. Walaupun FaZe Clan boleh memilih untuk mengemas kini penyataan prospektif ini pada masa hadapan, FaZe Clan secara khusus menafikan sebarang kewajipan untuk berbuat demikian. Penyataan prospektif ini tidak boleh dianggap sebagai penilaian FaZe Clan pada bila-bila tarikh selepas tarikh komunikasi ini. Oleh itu, tidak wajar bersandar secara berlebihan kepada penyataan prospektif.

HUBUNGI:
Akhbar: alana.battaglia@fazeclan.com
Pelabur: IR@fazeclan.com

SUMBER FaZe Clan