(SeaPRwire) –   Hong Kong, 01 Dis 2023 — Fenbo Holdings Limited (“Syarikat” atau “Fenbo”), pembekal yang terkemuka untuk peralatan elektrik penjagaan peribadi dan produk mainan ke pasaran luar negara, hari ini mengumumkan penutupan penawaran awam permulaan (the “Penawaran”) sebanyak 1,000,000 saham biasa (the “Saham Biasa”) pada harga penawaran awam $5.00 setiap saham untuk jumlah kasar keseluruhan $5,000,000, sebelum menolak potongan agen pengurupan dan perbelanjaan penawaran lain. Penawaran ditutup pada 1 Disember 2023 dan Saham Biasa mula diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq pada 30 November 2023, di bawah tanda “FEBO”.

Syarikat telah memberi agen pengurupan pilihan, dalam tempoh 45 hari dari tarikh prospektus, untuk membeli sehingga 150,000 Saham Biasa tambahan pada harga penawaran awam, kurang potongan agen pengurupan, untuk meliputi pilihan kelebihan pengaliran, jika ada.

Penawaran telah dijalankan atas asas komitmen tetap. EF Hutton, bahagian Benchmark Investments, LLC (“EF Hutton”), bertindak sebagai pengurus buku tunggal tunggal untuk Penawaran. Schlueter & Associates, P.C. bertindak sebagai peguam Amerika Syarikat kepada Syarikat, dan Sichenzia Ross Ference Carmel LLP bertindak sebagai peguam Amerika Syarikat kepada EF Hutton, berhubung dengan Penawaran.

Syarikat bercadang untuk menggunakan hasil daripada Penawaran ini untuk 1) mengembangkan kapasiti dan keupayaan pengeluaran; 2) memperkukuh kejuruteraan, penyelidikan dan pembangunan keupayaan; 3) menembusi dan terus mengembangkan ke dalam pasaran geografi baharu dan sedia ada; 4) modal kerja am; dan 5) yuran penasihat.

Pendaftaran kenyataan di Form F-1 (Fail No. 333-274448) berkaitan dengan Penawaran, seperti yang diubahsuai, telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) dan telah diisytiharkan berkuat kuasa oleh SEC pada 27 November 2023. Penawaran hanya dibuat melalui prospektus. Salinan prospektus muktamad berkaitan dengan Penawaran boleh diperolehi, dari EF Hutton, Attn: Bahagian Sindiket, 590 Madison Avenue, 39th Floor, New York, NY 10022, atau melalui emel di atau telefon di (212) 404-7002. Selain itu, salinan prospektus muktamad juga boleh diperolehi melalui laman web SEC di .

Sebelum anda melabur, anda perlu membaca prospektus dan dokumen lain yang Syarikat telah failkan atau akan failkan dengan SEC untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat dan Penawaran. Kenyataan akhbar ini tidak akan menjadikan tawaran atau rayuan untuk menjual atau membeli sekuriti yang dinyatakan di sini, dan tidak akan ada jualan sekuriti-sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa yang tawaran, rayuan, atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa tersebut.

Tentang Fenbo Holdings Limited

Berpangkalan di Hong Kong dan melalui anak syarikat beroperasi di Hong Kong dan Wilayah Guangdong, Fenbo mewakili lebih 30 tahun pengalaman menghasilkan peralatan elektrik penjagaan peribadi (terutamanya produk gaya rambut elektrik) dan produk mainan ke pasaran luar negara. Syarikat, sejak 2006 juga telah berkhidmat sebagai OEM dan ODM untuk Spectrum Brands, syarikat global untuk keperluan rumah, dan pelanggannya yang tunggal, menghasilkan produk gaya rambut elektrik, di bawah jenama “Remington” yang Spectrum Brands mempunyai hak penggunaan, dan kini dijual ke Eropah, Amerika Syarikat dan Amerika Latin. Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif merangkumi kenyataan berkaitan rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian sokongan dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “seharusnya”, “percaya”, “menjangka”, “meramal”, “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini termasuk, tanpa had, kenyataan Syarikat mengenai perdagangan dijangka Saham Biasanya di Pasaran Modal Nasdaq dan penutupan Penawaran. Kenyataan prospektif tidak menjamin prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, ketidakpastian berkaitan keadaan pasaran dan penyelesaian awam permulaan mengikut terma-terma yang dijangka atau langsung, dan faktor-faktor lain yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” pendaftaran yang difailkan dengan SEC. Oleh itu, para pelabur dinasihatkan untuk tidak menggantungkan diri terlalu banyak ke atas mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Agen Pengurupan
EF Hutton, bahagian Benchmark Investments, LLC
Cik Stephanie Hu, Ketua Asia, Perbankan Pelaburan
Emel:

Hubungan Pelabur
WFS Hubungan Pelabur Sdn Bhd
Janice Wang, Pengasas Utama
Emel:
Telefon: +86 13811768599
+1 628 283 9214

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.