(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, Dec. 01, 2023 — FLJ Group Limited (NASDAQ: FLJ) (the “Company”) hari ini mengumumkan bahawa ia merancang untuk mengubah nisbah depositori saham Amerika (“ADS”) yang mewakili saham biasa Kelas A-nya daripada satu (1) ADS mewakili lima belas ribu (15,000) saham biasa Kelas A kepada satu (1) ADS mewakili enam ratus ribu (600,000) saham biasa Kelas A.

Bagi pemegang ADS, perubahan dalam nisbah ADS akan memberi kesan yang sama seperti pecahan terbalik ADS satu untuk empat puluh. Tiada perubahan kepada saham biasa Kelas A Syarikat. Kesan perubahan nisbah terhadap harga perdagangan ADS di Pasaran Global Nasdaq dijangka berlaku pada pembukaan perdagangan pada 7 Disember 2023 (Masa Timur Amerika Syarikat) (”Tarikh Berkuatkuasa”). Pemegang ADS akan dikehendaki secara wajib menyerahkan ADS lama mereka kepada depositari Syarikat, The Bank of New York Mellon (”Depositari”), dengan pertukaran untuk setiap empat puluh (40) ADS yang dipegang (lama) untuk menerima satu (1) ADS baru.

Tiada ADS baru berpecah akan dikeluarkan berkaitan dengan perubahan nisbah ADS. Sebaliknya, hak berpecah untuk menerima ADS baru akan digabungkan dan dijual oleh Depositari dan hasil tunai bersih daripada jualan hak berpecah ADS (selepas dikurangkan yuran, cukai dan perbelanjaan) akan didistribusikan kepada pemegang ADS yang berkenaan oleh Depositari.

Akibat perubahan dalam nisbah ADS, harga ADS dijangka meningkat secara berkadar, walaupun Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga ADS selepas perubahan nisbah ADS akan sama dengan atau lebih tinggi daripada empat puluh kali harga ADS sebelum perubahan.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

FLJ Group Limited

E-mel:

Christensen

Di China
Encik Rene Vanguestaine
Telefon: +86-10-5900-1548
E-mel: rene.vanguestaine@christensencomms.com

Di AS
Puan Linda Bergkamp
Telefon: +1-480-614-3004
E-mel: linda.bergkamp@christensencomms.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.