Travel 2 Megapixl Cvandyke Global Citizen Forum announces star-studded line up of partners and speakers for the Earth Age summit

Tiket kini boleh didapati untuk bab kedua trilogi The Butterfly Effect

RAS AL KHAIMAH, UAE, 6 Nov. 2023 — Akan diadakan di bawah naungan Yang Amat Mulia Syeikh Saud Bin Saqr Al Qasimi, Ahli Majlis Tertinggi UAE dan Pemangku Raja Ras Al Khaimah, Global Citizen Forum (GCF) gembira mengumumkan beberapa kerjasama menarik dan pembentang ternama dunia untuk membantu memeriahkan acara tahun ini.

Dihoskan bersama Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA), The Butterfly Effect Trilogy: Earth Age, dijadualkan berlangsung di Ras Al Khaimah pada 6 Disemberth dan 7th. Yang Mulia Syeikh Nahayan Mabarak Al Nahyan, Menteri Toleransi dan Kerjasama UAE, akan memberi ucapan pembukaan, membuka tirai kepada puncak temujanji dan memantik perbualan yang perlu untuk memberi kesan positif kepada dunia.

GCF bangga menerima RewirEd Summit sebagai Rakan Pengetahuan acara. RewirEd Summit ialah platform utama Dubai Cares yang menyokong sistem pendidikan yang ditransformasi sebagai pemangkin utama untuk masa depan mampan bagi manusia dan planet. Yang Mulia Dr. Tariq Al Gurg, Ketua Pegawai Eksekutif dan Naib Pengerusi Dubai Cares dijadual membuka Persidangan Tahunan dengan ucapan utamanya yang akan meletakkan latar untuk perbincangan panel mengenai mengubah kesedaran iklim kepada tindakan bermakna. Semasa perbincangan panel ini, Lee Howell, Pengarah Eksekutif Institut Villars dan bekas Pengarah Urusan Forum Ekonomi Dunia, dan Irina Bokova, bekas Pengarah Agung UNESCO akan disertai oleh Richard Quest, Penyampai Antarabangsa CNN, apabila mereka melakarkan laluan untuk dunia di mana pendidikan dapat diterjemahkan kepada penyelesaian iklim yang boleh dirasai.

GCF juga bekerjasama dengan PANGAIA, syarikat sains bahan bermotivasi tujuan yang membawa inovasi penyelesaian masalah ke dunia melalui pakaian gaya hidupnya. PANGAIA dan GCF berkongsi visi masa depan bumi positif: bertujuan untuk meninggalkan kesan positif kepada planet dan rakyatnya. Untuk merayakan kolaborasi ini, setiap tetamu akan dapat mengalami inovasi PANGAIA melalui stesen pakaian khas di mana mereka boleh menerima sekeping untuk dibawa pulang. PANGAIA juga akan menjamu tetamu dengan pandangan di sebalik tabir pembuatan dokumentari ‘Bee the Change‘ oleh pembikin filem beranugerah Josh Tickell. Menghantar tetamu ke dalam dunia misteri lebah, Josh akan memberi wawasan unik ke dalam proses seni di sebalik bagaimana seni dan filem boleh mengubah dunia.

Kemampuan seni untuk memberi inspirasi dan melakukan perubahan ialah tema utama Forum. Omer Polak, artis antara disiplin dan pereka berpangkalan di Berlin, akan membawa Hutan Bauannya ke Ras Al Khaimah. Pemasangan itu akan menggunakan bunyi dan bau untuk menyebarkan bahasa rahsia hutan yang berisiko akibat perubahan iklim. Artis kontemporari ikonik Domingo Zapata, lukisan khasnya disukai oleh Johnny Depp dan Leonardo DiCaprio, akan memimpin bengkel interaktif di mana tetamu akan meninggalkan tanda mereka pada kanvas besar untuk menunjukkan apa yang bermakna global citizenship kepada mereka.

GCF juga gembira menerima Yusra Mardini, atlet Olimpik Syria yang kisah peribadinya menjadi perhatian di seluruh dunia. Yusra akan mengatur pengalaman yang mendalam dan merenungkan mengenai pelarian bot, membolehkan tetamu melangkah ke dalam kasut mereka yang terpaksa melarikan diri dari rumah, memperdalam pemahaman perjalanan berbahaya mereka merentasi lautan dalam mencari keselamatan.

Ahli sains marin terkenal Dr. Deborah Brosnan, Pengasas OceanShot bersama John Paul DeJoria, Usahawan dan Filantropi Global, dan Drew Richardson, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Persatuan Instruktor Menyelam Profesional (PADI), akan menyelam ke bawah gelombang untuk perbincangan panel mengenai kesihatan yang merosot bagi ekosistem terumbu karang kita yang rapuh.

Andrea Prazakova, Naib Presiden Kanan Mastercard, akan memimpin perbincangan bagaimana kita boleh menggunakan potensi teknologi moden dengan baik untuk mencipta penyelesaian iklim yang inovatif. Beliau akan memberi tumpuan kepada potensi yang dimiliki teknologi blockchain untuk memudahkan pencapaian sasaran iklim – daripada rantai bekalan sepenuhnya boleh dikesan yang dibina pada blockchain, kepada pasaran karbon on-chain yang mudah digunakan dan senang ditelusuri.

Armand Arton, Pengerusi Global Citizen Forum, berkata: “Dengan pengalaman yang berlangsung tinggi di langit, di bawah laut, dan di sebalik kamera, kami berharap membawa perspektif baru kepada Warganegara Kita. Hanya dengan melihat dunia dari sudut yang berbeza kita dapat membayangkan dunia di luar sempadan, dan masa depan bumi positif. Tetamu akan mendapat sesuatu dari acara tahun ini untuk merangsang semua deria mereka, dan dengan pelbagai pengalaman sedemikian, setiap orang akan dapat membawa sesuatu dari acara tahun ini.”

Merangkul Zaman Bumi sebagai kita bersatu untuk masa depan mampan. Pastikan akses anda sebelum terlambat. Sertai misi di www.globalcitizenforum.org.

Mengenai Global Citizen Forum

Global Citizen Forum ialah pertubuhan bukan untung Kanada yang dipacu oleh komuniti global pemimpin dan pemangkin yang melonggarkan potensi kewarganegaraan global. Melalui siri acara dan pengalaman yang dikuratkan, komuniti GCF bersatu dari seluruh dunia untuk Persidangan Tahunan mereka untuk menjembatani dialog dengan tindakan untuk kesan yang boleh dikesan, telus dan diukur.

www.globalcitizenforum.org | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | YouTube

#GCF2023 #GCFRAK

Mengenai Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA)
Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) ditubuhkan pada Mei 2011 di bawah kerajaan Ras Al Khaimah. RAKTDA bertujuan untuk membangunkan infrastruktur pelancongan Emiriah dan menubuhkan Ras Al Khaimah sebagai destinasi kelas dunia untuk percutian dan perniagaan, mencipta peluang pelaburan mampan dan meningkatkan kualiti hidup penduduknya. Untuk mencapai matlamatnya, Pihak Berkuasa ini mempunyai mandat kerajaan untuk mengawal selia, mengatur dan memantau industri pelancongan dan perhotelan Emiriah.

www.visitrasalkhaimah.com |