Foxconn Stock

Foxconn (OTCPK:FXCOF), pengeluar elektronik kontrak terbesar di dunia dan pembekal utama Apple, telah mengesahkan semula pandangan jualan musim perayaan akhir tahun yang kuat. Syarikat itu melaporkan bahawa pelanggan di China dan Amerika Syarikat telah membuat pembelian yang kuat, menyokong jangkaan positifnya.

Suatu suku keempat secara tradisinya mewakili musim puncak bagi syarikat teknologi Taiwan kerana mereka berusaha untuk menyediakan telefon pintar, tablet, dan elektronik lain kepada pelanggan utama, termasuk Apple, untuk musim perayaan akhir tahun di pasaran Barat.

Dalam satu kenyataan, Foxconn mengulangi pandangan awalnya untuk musim akhir tahun yang kuat, dengan menyatakan bahawa separuh kedua tahun ini adalah “musim puncak tradisional” untuk produk teknologi pengguna, dan operasi akan meningkat secara berperingkat. Syarikat itu menekankan bahawa pertumbuhan ketara pandangannya untuk suku keempat berbanding suku ketiga kekal tidak berubah.

Foxconn melaporkan hasil sebanyak T$741.2 bilion ($23.09 bilion) untuk bulan lepas, menandakan hasil Oktober kedua tertinggi sepanjang zaman. Walaupun ia menurun 4.56% berbanding tahun lalu disebabkan asas perbandingan yang tinggi, ia meningkat sebanyak 12.2% daripada September, menunjukkan momentum positif syarikat itu.