Percubaan terbaru dengan penyelesaian ini menyampaikan peningkatan 37% dalam minit waktu utama yang tersedia dalam tempoh tiga bulan

TOKYO, 14 Sept. 2023 — Fujitsu hari ini mengumumkan pelancaran penyelesaian inovatif ke portfolio Uvance Healthy Living untuk mengubah penggunaan kapasiti pembedahan dengan pendekatan baru dalam pasaran dengan menargetkan punca masalah ketidakcekapan masa blok pembedahan.

Pengoptimuman Kapasiti Pembedahan Fujitsu Surgical Capacity Optimization, diperhalusi dan dipertingkatkan dalam percubaan lapangan intensif melalui kerjasama dengan Baptist Health Doctors Hospital dan Baptist Health Innovations, menawarkan eksekutif perioperatif di hospital akses kepada aplikasi Perisian-sebagai-Perkhidmatan (SaaS) yang dikuasakan oleh Digital Annealer Fujitsu, teknologi pengkomputeran terilham kuantum unik yang dibina untuk menyelesaikan masalah pengoptimuman kompleks.

Anggun dan mudah digunakan sebagai pembantu sokongan keputusan canggih, penyelesaian ini mewujudkan cadangan sangat disesuaikan dan disahkan secara matematik untuk mengubah peruntukan masa blok dalam jadual bilik operasi (OR), dan dengan berbuat demikian, mendedahkan masa OR bersih baru, memberi kuasa kepada pemimpin perkhidmatan pembedahan untuk bekerjasama dengan lebih berkesan dengan semua pihak berkepentingan utama untuk meningkatkan penggunaan dan jumlah kes. Ia juga merangkumi ahli sihir penjadualan blok generatif yang inovatif untuk analisis what-if?, memberi pasukan unjuran yang jelas untuk senario penjadualan hipotetikal terlebih dahulu. Kini, pemimpin perkhidmatan pembedahan boleh menilai lebih banyak pilihan penjadualan daripada sebelumnya dengan ketepatan yang belum pernah terjadi sebelumnya dan yakin bahawa mereka membuat keputusan yang tepat untuk mengoptimumkan prestasi.

Butiran percubaan yang berjaya dengan Baptist Health Doctors Hospital akan dibentangkan semasa pelancaran penyelesaian di Persidangan Pengurus OR pada 19 September di Nashville, Tennessee. Selain pelaksanaan segera di Amerika Utara, penyelesaian ini juga boleh didapati secara terkawal di rantau Asia Pasifik dan Eropah.

Dengan penyelesaian baru ini, Fujitsu bertujuan untuk meningkatkan kesejahteraan manusia dan mewujudkan dunia yang memperkayakan pengalaman kehidupan semua orang selaras dengan visinya untuk Fujitsu Uvance.

Untuk siaran penuh klik di sini:

SUMBER Fujitsu Limited