(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 21 Mac 2024 — (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), mengumumkan panduan kewangan terkini untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2024.

Panduan terkini lebih 100% lebih tinggi berbanding panduan yang dikeluarkan sebelumnya akibat daripada pengembangan operasi Syarikat berikutan siri transaksi terkini. Syarikat juga mempunyai strategi pasaran dipercepatkan berdasarkan Model Bandar Geniusnya, yang membolehkan Syarikat untuk membesar kursus pendidikan AI dan penawaran pergerakan bandar demi bandar, melalui empat sumber pendapatan: pelajar, pengasas, syarikat dan kerajaan.

Panduan Kewangan 2024 Terkini:

  • Pendapatan pro forma tahunan 2024 dianggarkan $105 juta – $110 juta, peningkatan 83% berbanding panduan pendapatan 2024 sebelumnya $58 juta – $60 juta.
  • EBITDA Terselaras 2024 dianggarkan $6.0 juta – $7.0 juta, peningkatan 133% berbanding panduan EBITDA Terselaras 2024 sebelumnya $2.5 juta – $3.0 juta.
  • Bilangan pelajar (dan pengguna) 11.5 juta hingga 12 juta.

Roger Hamilton, CEO Genius Group, berkomen: “Panduan terkini kami untuk 2024 mewakili peningkatan yang signifikan berbanding panduan yang dikeluarkan pada Januari 2024.”

Syarikat percaya ini merupakan petanda yang kuat terhadap permintaan untuk pendidikan AI dan pemberdayaan yang menyediakan pelajar dan pengguna untuk dunia kerja dan keusahawanan masa depan dalam Zaman AI. Kami bersedia untuk tahun yang menarik di hadapan dan kami percaya bahawa selain memfokuskan kepada matlamat prestasi tahunan kami, kami akan terus meletakkan asas untuk dasawarsa mendatang dan ekonomi esok.

Mengenai Genius Group

Genius Group ialah pasaran pendidikan AI terkemuka di dunia, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan ekosistem pembelajaran seumur hidup berpusatkan pelajar yang mempersiapkan kerajaan, perniagaan, pengasas dan pelajar dengan kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran hidup untuk membina ekonomi berkembang pesat masa depan. Kumpulan mempunyai asas pengguna seramai 5.4 juta pengguna di 200 negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Ukuran Kewangan Bukan-IFRS

Syarikat telah memasukkan beberapa ukuran kewangan bukan-IFRS dalam kenyataan berita ini termasuk EBITDA Terselaras kerana ia merupakan ukuran utama yang digunakan oleh pengurusan dan lembaga pengarah kami untuk memahami dan menilai prestasi inti operasi dan trend kami, untuk menyediakan dan meluluskan belanjawan tahunan kami dan untuk membangunkan rancangan operasi jangka pendek dan panjang. Secara khusus, pengecualian beberapa perbelanjaan dalam mengira EBITDA Terselaras boleh memberikan ukuran berguna untuk perbandingan tempoh ke tempoh inti perniagaan kami. Ukuran kewangan bukan-IFRS bukan pengganti ukuran kewangan IFRS.

Kami mengira EBITDA Terselaras sebagai Keuntungan bersih untuk tempoh ditambah cukai pendapatan ditambah/dikurangkan keputusan kewangan bersih ditambah penyusutan dan pelaburan ditambah/dikurangkan perbelanjaan berkaitan saham ditambah penyediaan hutang buruk. Perbelanjaan berkaitan saham dan penyediaan hutang buruk dimasukkan dalam Perbelanjaan Pentadbiran dan Am di dalam Penyata Pendapatan Konsolidasi. Pengukuran EBITDA Terselaras bertujuan untuk memberikan maklumat tambahan kepada pelabur dan tidak boleh dianggap secara bersendirian atau sebagai pengganti ukuran prestasi yang disediakan menurut IFRS.

Rekonsiliasi ukuran bukan-IFRS seperti EBITDA Terselaras kepada ukuran IFRS paling sepadan dan justifikasi pengurusan untuk menggunakannya termasuk dalam kenyataan akhbar pendapatan Syarikat bertarikh 29 September 2023, yang boleh didapati di bahagian hubungan pelabur laman web Syarikat di . Pelabur digalakkan membaca pendedahan dan rekonsiliasi kewangan terperinci ini.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mengandungi beberapa kenyataan prospektif tertentu mengikut undang-undang sekuriti Amerika Syarikat, termasuk (tanpa had) kenyataan mengenai jangkaan, harapan, kepercayaan atau strategi kami atau pengurusan berhubung masa depan dan kenyataan lain selain daripada penerangan sejarah. Selain itu, sebarang kenyataan yang merujuk kepada ramalan, anggaran atau ciri-ciri lain bagi kejadian masa depan atau keadaan, termasuk sebarang anggapan asas, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif biasanya dikenal pasti oleh perkataan “percaya”, “projek”, “jangka”, “anggar”, “ramal”, “anggar”, “strategi”, “peluang”, “rancang”, “mungkin”, “hendaklah” dan ungkapan serupa, tetapi ketiadaan perkataan ini tidak bermakna bahawa kenyataan itu bukan prospektif. Kenyataan prospektif merupakan ramalan, projeksi dan kenyataan lain mengenai peristiwa masa depan berdasarkan jangkaan dan anggapan semasa, dan oleh itu tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian.

Banyak faktor mungkin menyebabkan peristiwa masa depan sebenar berbeza secara material daripada kenyataan prospektif dalam kenyataan berita ini, termasuk tetapi tidak terhad kepada: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan masa depan Syarikat; perubahan dalam permintaan pembelajaran dalam talian; perubahan dalam teknologi; fluktuasi dalam keadaan ekonomi; pertumbuhan industri pembelajaran dalam talian di Amerika Syarikat dan pasaran lain yang Syarikat berkhidmat atau merancang untuk berkhidmat; reputasi dan jenama; impak persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas dan risiko lain yang didedahkan oleh Syarikat dalam laporan yang dikemukakan kepada Suruhanjaya Sekuriti (SEC). Oleh itu, pelabur dinasihatkan untuk tidak menggantungkan diri ke atas mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan berita ini. Faktor tambahan didedahkan dalam laporan Syarikat kepada SEC, yang boleh diteliti di . Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini secara awam kenyataan prospektif ini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini.

Hubungan
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.