Getac bekerjasama rapat dengan Signify untuk membangunkan penyelesaian LiFi tegar generasi seterusnya
TAIPEI, 6 Sept. 2023 — Getac hari ini mengumumkan ia telah berjaya menanamkan teknologi LiFi ke dalam peranti tegar sebagai sebahagian daripada projek inovasi baharu dengan Signify, pemimpin global dalam pencahayaan.

Di barisan hadapan inovasi LiFi
Getac telah berada di barisan hadapan inovasi LiFi selama beberapa tahun, sebelum ini menjadi pengeluar pertama yang merekabentuk peranti tegar dengan LiFi terintegrasi melalui penggunaan dongle luaran. Kini, syarikat itu telah membawa perkara ini satu langkah lebih jauh dengan menanamkan sepenuhnya teknologi itu ke dalam peranti, sekali gus mencapai satu lagi yang pertama dalam industri.
Getac bekerjasama rapat dengan teknologi Trulifi Signify dalam projek itu, dengan matlamat untuk membawa teknologi LiFi kepada pelanggannya. Pengumuman lanjutan yang merinci peranti itu sendiri dan ketersediaan komersialnya akan dibuat pada masa hadapan.
Disokong oleh Light Communication Alliance
Kedua-dua Signify dan Getac adalah sebahagian daripada Light Communication Alliance (LCA), sebuah komuniti pemimpin industri, penyelidik dan inovator yang percaya akan kuasa Komunikasi Wayarles Optik untuk mengubah cara organisasi menyambung dan berkomunikasi.
LCA memahami bahawa memajukan komunikasi cahaya memerlukan pendekatan ekosistem kolaboratif, dengan ahli bekerjasama rapat untuk menyelidik, membangunkan dan melaksanakan teknologi LiFi yang berdaya maju.
Signify Trulifi dan teknologi tegar: Masa depan komunikasi yang selamat dan boleh dipercayai
Teknologi LiFi (Light Fidelity) menggunakan cahaya untuk menghantar data dan bukannya frekuensi radio, seperti yang terjadi dengan teknologi tradisional seperti WiFi, LTE, 4G, 5G dan lain-lain. Pendekatan inovatif ini mempunyai pelbagai manfaat berbanding teknologi berasaskan RF, termasuk kelambatan yang sangat rendah, privasi dan keselamatan yang lebih baik, serta kualiti sambungan yang unggul, terutama dalam persekitaran yang dinafikan RF.
Menggabungkan manfaat ini dengan kebolehpercayaan penyelesaian tegar Getac membuka pelbagai aplikasi baharu yang berkuasa merentas sektor di mana profesional bekerja dalam keadaan yang mencabar setiap hari. Sebagai contoh, keperluan pemasangan kabel minimum LiFi membolehkan profesional pertahanan memasang rangkaian komunikasi medan yang sangat selamat dalam masa beberapa minit. LiFi boleh menjadi sangat bermanfaat dalam persekitaran yang dihadkan RF atau dinafikan RF, membantu transformasi digital dalam industri seperti pembuatan perindustrian, di mana terdapat kebimbangan tentang peralatan berasaskan RF yang mengganggu operasi kritikal keselamatan.
“Getac telah lama mengiktiraf potensi teknologi LiFi untuk secara mendasar mengubah cara banyak organisasi bekerja dan berkomunikasi” kata Amanda Ward, Pengarah Kanan EMEA, Teknologi & Perkhidmatan di Getac. “Melalui perkongsian kami dengan Signify, kami bertekad sepenuhnya untuk merekabentuk, mengeluarkan dan menanamkan penyelesaian LiFi tegar inovatif yang akan membolehkan pelanggan kami menjadikan potensi ini satu realiti.”
“Beberapa aplikasi dan kes penggunaan paling mengubah permainan LiFi adalah dalam sektor di mana keadaan kerja yang sangat mencabar menjadikan penyelesaian tegar sebahagian penting daripada persamaan teknologi,” kata Mark Gunther, Pemimpin Segmen Global Sistem LiFi di Signify. “Sebagai pemimpin global dalam pengkomputeran dan rakan kongsi tegar LCA, Getac adalah rakan kongsi yang ideal untuk membantu kami melepaskan kuasa cahaya untuk kehidupan yang lebih cerah dan dunia yang lebih baik.”
Mengenai Getac
Getac Technology Corporation adalah pemimpin global dalam teknologi mudah alih tegar dan penyelesaian video pintar, termasuk komputer riba, tablet, perisian, kamera badan, sistem video dalam kereta, pengurusan bukti digital dan penyelesaian analitik video perusahaan. Penyelesaian dan perkhidmatan Getac direka untuk membolehkan pengalaman luar biasa untuk pekerja barisan hadapan dalam persekitaran yang mencabar. Hari ini, Getac melayani pelanggan di lebih 100 negara merangkumi pertahanan, keselamatan awam, ambulans, bomba & penyelamat, utiliti, automotif, sumber asli, pembuatan, pengangkutan dan logistik. Untuk maklumat lanjut, layari: http://www.getac.com. Sertai blog Industri Getac atau ikuti syarikat di LinkedIn dan YouTube.
Getac dan logo Getac adalah tanda dagangan Getac Holdings Corporation atau sekutunya. Jenaama atau tanda dagangan lain adalah hak milik pemilik masing-masing. ©2023 Getac Technology Corporation.
Mengenai Signify
Signify (Euronext: LIGHT) adalah pemimpin dunia dalam pencahayaan untuk profesional dan pengguna dan pencahayaan untuk Internet of Things. Produk Philips kami, sistem pencahayaan terhubung Interact dan perkhidmatan data yang membolehkan, memberikan nilai perniagaan dan mentransformasikan kehidupan di rumah, bangunan dan ruang awam. Pada tahun 2022, kami mencatat jualan sebanyak EUR 7.5 bilion, kira-kira 35,000 pekerja dan kehadiran di lebih 70 negara. Kami membuka potensi luar biasa cahaya untuk kehidupan yang lebih cerah dan dunia yang lebih baik. Kami mencapai neutral karbon dalam operasi kami pada tahun 2020, telah berada dalam Indeks Kelestarian Dow Jones Dunia sejak IPO kami selama enam tahun berturut-turut dan dinamakan Pemimpin Industri pada 2017, 2018 dan 2019. Berita dari Signify terletak di Bilik Berita, Twitter,