GLOBAL NET LEASE AKAN MENGADAKAN PANGGILAN KONFEREN DAN SESI SOAL JAWAB UNTUK MEMBINCANGKAN MANFAAT PENGGABUNGAN DAN TRANSAKSI PENGAWALAN DALAMAN

ISS Mengakui Kesilapan dalam Analisis Asal Mereka; Keluarkan Laporan Yang Dipinda pada Penggabungan dan Pengawalan Dalaman GNL

NEW YORK, 5 Sept. 2023 – Global Net Lease, Inc. (NYSE: GNL) (“Global Net Lease”, “GNL” atau “Syarikat”) mengumumkan hari ini bahawa ia akan menganjurkan panggilan konferen dan webcast pada Selasa, 5 September 2023, pada 2:30 petang ET untuk membincangkan manfaat dan logik industri cadangan penggabungan antara GNL dan The Necessity Retail REIT, Inc. (NASDAQ: RTL) (“Necessity Retail REIT” atau “RTL”) dan pengawalan dalaman segera fungsi penasihat dan pengurusan harta kedua-dua GNL dan RTL sebagai sebahagian daripada transaksi yang dicadangkan. Syarikat juga akan menangani laporan GNL terbaru ISS dan kesilapan yang diakui serta kenyataan yang salah berkaitan dalam analisis asal mereka tentang transaksi tersebut. Laporan yang dipinda ISS kini mengakui bahawa pertimbangan pengawalan dalaman sebenarnya berada dalam julat nilai yang diperhatikan dalam transaksi pengawalan dalaman preseden, yang digunakan untuk menilai kewajaran transaksi, konsisten dengan pendedahan yang terdapat dalam proksi bersama GNL dan RTL.

Syarikat akan mengalu-alukan soalan daripada penganalisis dan pemegang saham. Penggabungan yang dicadangkan adalah laluan yang sesuai untuk mencapai kejayaan yang hebat atas sebab-sebab berikut:

  • Tadbir Urus Korporat yang Dipertingkatkan: Ciri-ciri tadbir urus yang dipertingkatkan, termasuk penghapusan pelan hak pemegang saham, dijangka meletakkan GNL setanding dengan rakan sebaya REIT pajakan bersih tersenarai awamnya.
  • Pengawalan Dalaman Kontrak Penasihat dan Pengurusan Harta: Kedua-dua perjanjian penasihat luaran GNL dan pengurusan harta serta penasihat RTL dan pengurusan harta akan dikawal dalam sebagai sebahagian daripada transaksi yang dicadangkan. Laporan ISS gagal mempertimbangkan bahawa transaksi itu melibatkan pengawalan dalaman penasihat GNL, pengurus harta GNL, penasihat RTL dan pengurus harta RTL.
  • AFFO Pertambahan: Transaksi yang dicadangkan dijangka dapat memperbaiki nisbah pembayaran balik AFFO gabungan syarikat dan menjadi 9% pertambahan setiap tahun kepada AFFO sesaham dalam suku pertama selepas penutupan, apabila dibandingkan dengan S1’23.
  • Peningkatan Saiz dan Skala: Syarikat gabungan dijangka mewujudkan REIT pajakan bersih tersenarai ketiga terbesar dengan kehadiran global, skala yang meningkat, dan pendedahan sektor yang lebih seimbang.
  • Pengurangan Leveraj: Hasil daripada transaksi yang dicadangkan, GNL dijangka menampilkan pengurangan hutang bersih kepada EBITDA terlaras tahunan apabila ia berusaha mencapai penarafan pelaburan gred dari semasa ke semasa.
  • Manfaat Keseluruhan: Syarikat gabungan, dengan peningkatan saiz, pengurangan leveraj, peningkatan pendapatan dan tadbir urus yang dipertingkatkan memberi peluang untuk mendapat manfaat daripada pengembangan pelbagai perdagangan apabila ia berdagang sejajar dengan rakan sebaya.

ISS mengakui kesilapan kritikal dalam laporannya mengenai GNL. Kami mendesak pemegang saham untuk membaca laporan semakan yang dikeluarkan ISS pada 10 malam Jumaat lalu. Laporan ISS yang disemak semula menyatakan1, “Jadual ringkasan pendapat kewajaran ISS tersilap” apabila ia membandingkan jumlah tunai penuh dan pertimbangan saham pengawalan dalaman daripada kedua-dua transaksi GNL dan RTL dengan keputusan analisis transaksi pengawalan dalaman preseden terpilih BMO. Malah, seperti yang ISS akui, pertimbangan itu berada dalam julat nilai yang diperhatikan dalam transaksi pengawalan dalaman preseden yang digunakan oleh BMO. Oleh kerana ISS masih tersilap dalam analisisnya dengan membandingkan jumlah pertimbangan pengawalan dalaman daripada kedua-dua transaksi GNL dan RTL terhadap pertimbangan yang akan dibayar oleh GNL sahaja, Syarikat sangat tidak bersetuju dengan analisis dan cadangan ISS, dan menantikan perbincangan mengenai manfaat penggabungan dan pengawalan dalaman dengan pemegang kepentingan kami secara langsung. Jawatankuasa khas Lembaga Pengarah GNL dan RTL masing-masing mengekalkan bahawa transaksi ini adalah demi kepentingan terbaik pemegang saham masing-masing.

Lembaga Pengarah mengesyorkan agar pemegang saham GNL mengundi “UNTUK” setiap cadangan yang akan dipertimbangkan dalam mesyuarat khas GNL disebabkan manfaat dan logik industri yang besar daripada cadangan penggabungan dan pengawalan dalaman.

Panggilan konferen akan diikuti oleh sesi soal jawab. Panggilan itu akan dianjurkan oleh Sue Perrotty, Pengerusi Bukan Eksekutif Lembaga Pengarah GNL, dan Michael Weil, CEO bersama GNL akan datang.

Pelabur boleh mengakses pembentangan yang baru-baru ini difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa di pautan berikut di laman web GNL.

Butiran Panggilan Konferen
Panggilan Langsung
Nombor Telefon (Percuma): 1-877-407-0792
Nombor Telefon Antarabangsa: 1-201-689-8263

1 Kebenaran untuk menggunakan petikan tidak diminta atau diperolehi.

Bagi mereka yang tidak dapat mendengar siaran langsung, rakaman akan tersedia tidak lama selepas panggilan di laman web GNL dalam bahagian pelabur di www.globalnetlease.com.

Rakaman Konferen
Nombor Telefon Dalam Negara (Percuma): 1-844-512-2921
Nombor Telefon Antarabangsa: 1-412-317-6671
Nombor Konferen: 13741026

Mengenai Global Net Lease, Inc.

Global Net Lease, Inc. adalah amanah pelaburan hartanah awam yang disenaraikan di NYSE, yang memberi tumpuan kepada perolehan portfolio global hartanah komersial yang pelbagai, dengan penekanan kepada transaksi jualan dan pajak semula yang melibatkan aset pajakan bersih berpenyewa tunggal, kritikal pendapatan yang menjana di seluruh Amerika Syarikat, Barat, dan Eropah Utara.

Mengenai The Necessity Retail REIT, Inc.

The Necessity Retail REIT, Inc. adalah amanah pelaburan hartanah awam yang paling terkemuka yang memberi tumpuan kepada “Di Mana Amerika Berbelanja”, yang memperoleh dan mengurus portfolio hartanah runcit pajakan bersih keperluan tunggal dan pusat membeli-belah terbuka di AS yang pelbagai.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan dalam siaran akhbar ini yang bukan fakta sejarah mungkin kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan atau peristiwa sebenar berbeza secara material. Selain itu, perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “berusaha”, “menjangka”, “percaya”, “menganggarkan”, “berharap”, “merancang”, “berniat”, “akan”, atau ungkapan serupa menunjukkan kenyataan prospektif, walaupun tidak semua kenyataan prospektif mengandungi perkataan pengenalan prospektif ini. Sebarang kenyataan merujuk kepada nilai pelaburan masa depan dalam GNL, termasuk pelarasan yang memberi kesan kepada RTL yang bergabung dengan dan ke dalam Osmosis Sub I, LLC, dengan Osmosis Sub I, LLC meneruskan sebagai entiti terus hidup dan anak syarikat milik penuh GNL ( “Penggabungan REIT”) dan GNL serta RTL menjadi dalaman ( “Penggabungan Pengawalan Dalaman” dan, bersama-sama dengan Penggabungan REIT, “Cadangan Transaksi”) seperti yang diterangkan dalam siaran akhbar ini, serta kejayaan potensi yang mungkin GNL capai dalam melaksanakan Penggabungan REIT dan Penggabungan Pengawalan Dalaman, juga prospektif.