(SeaPRwire) –   Shanghai, China, 25 Mac 2024 — Golden Sun Health Technology Group Limited, sebelumnya dikenali sebagai Golden Sun Education Group Limited (“Syarikat” atau “Golden Sun”) (Nasdaq: GSUN), pembekal perkhidmatan tutorial di China, hari ini mengumumkan Syarikat menerima surat penentuan staf ( “Surat”), pada 21 Mac 2024, dari Jabatan Kelayakan Senarai Bursa Saham The Nasdaq Stock Market LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa, disebabkan kegagalan Syarikat untuk memulihkan pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum $1.00 setiap saham untuk kelangsungan senaraian di Pasaran Modal Nasdaq, seperti yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai Nasdaq 5550(a)(2) (“Keperluan Harga Tawaran Minimum”), Staf telah menentukan (“Penentuan”) bahawa saham Syarikat akan dijadualkan untuk penyingkiran daripada Nasdaq kecuali Syarikat meminta rayuan kepada Panel Mendengar (“Panel”) tentang penentuan ini.

Pada 22 September 2023, Syarikat menerima surat daripada Nasdaq (“Notis”), memberitahu Syarikat bahawa berdasarkan harga tawaran penutup saham biasa Kelas A untuk 30 hari perniagaan berturut-turut sebelum Notis, Syarikat tidak mematuhi Keperluan Harga Tawaran Minimum. Menurut Peraturan Senarai 5810(c)(3)(A), Notis memberi Syarikat tempoh 180 hari kalendar daripada tarikh Notis, atau sehingga 20 Mac 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Keperluan Harga Tawaran Minimum.

Menurut Surat, Syarikat tidak memulihkan pematuhan dengan Keperluan Harga Tawaran Minimum pada 20 Mac 2024 dan tidak layak untuk tempoh kedua 180 hari. Secara khusus, Syarikat tidak mematuhi keperluan penyenaraian awal $5,000,000 ekuiti pemegang saham untuk Pasaran Modal Nasdaq, seperti yang difikirkan untuk tempoh kedua 180 hari. Kecuali Syarikat meminta rayuan Penentuan sebelum 28 Mac 2024, saham biasa Kelas A Syarikat akan digantung pada pembukaan perniagaan pada 2 April 2024, dan Borang 25-NSE akan difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa, yang akan mengeluarkan saham biasa Kelas A Syarikat daripada senarai dan pendaftaran di Nasdaq.

Syarikat berhasrat untuk merayu Penentuan kepada Panel pada masa yang sesuai. Permohonan mendengar akan menangguhkan penggantungan sekuriti Syarikat dan penyediaan Borang 25-NSE sehingga keputusan Panel. Syarikat sedang mempertimbangkan semua pilihan yang tersedia kepadanya, termasuk pecah saham terbalik, dan akan memberikan pembaruan bahan kepada pemegang sahamnya apabila tersedia.

Mengenai Golden Sun Health Technology Group Limited

Ditubuhkan pada tahun 1997 dan beribu pejabat di Shanghai, China, Golden Sun Health Technology Group Limited, sebelumnya dikenali sebagai Golden Sun Education Group Limited, ialah pembekal perkhidmatan tutorial di China dengan lebih daripada dua puluh tahun pengalaman menyediakan perkhidmatan pendidikan yang memberi tumpuan kepada pembangunan kekuatan dan potensi setiap pelajarnya, dan mempromosikan kemahiran dan minat seumur hidup dalam pembelajaran. Golden Sun mempunyai tiga pusat tutorial, satu syarikat pendidikan yang bekerjasama dengan sekolah tinggi untuk menawarkan kelas bahasa, dan satu syarikat logistik yang menyediakan perkhidmatan logistik dan perundingan. Pusat-pusat tutorial Golden Sun memberi tumpuan kepada kumpulan pelajar sasaran yang berbeza dengan menawarkan program tutorial yang berbeza. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web Syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini dengan perkataan atau ungkapan seperti “anggaran”, “menilai”, “percaya”, “berharap”, “mengharapkan”, “menjangka”, “menganggarkan”, “merancang”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh”, “mungkin” atau ungkapan yang serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemas kini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas berlakunya atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mengkaji faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam laporan tahunan dan penyataan lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Golden Sun Health Technology Group Limited
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: +1 646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.