(SeaPRwire) –   Shanghai, China, Feb. 09, 2024 — Golden Sun Health Technology Group Limited, formerly known as Golden Sun Education Group Limited (the “Company” or “Golden Sun”) (Nasdaq: GSUN), sebuah pembekal perkhidmatan tutorial di China, hari ini mengumumkan peralihan strategiknya ke dalam industri kesihatan di China.

Pada Ogos 2023, Syarikat itu menubuhkan anak syarikat, Shanghai Jinheyu Biotechnology Co., Ltd., yang telah membangunkan jenama produk kesihatan mulut Fuding White Tea (福鼎白茶) termasuk pasta gigi, semburan penyegar mulut dan air mulut. Produk-produk ini mengandungi teh putih Fuding (teh putih khas yang dihasilkan di Bandar Fuding, sebuah kampung di wilayah Fujian, China) dan ubat-ubatan tradisional Cina yang dipercayai mungkin mempunyai keupayaan untuk meringankan beberapa kebimbangan kesihatan mulut dan gigi tertentu.

Pada Januari 2024, anak syarikat Syarikat, Zhejiang Golden Sun Selection Technology Co., Ltd., melancarkan saluran langsung di Taobao untuk memasarkan dan menjual produk pertanian sihat terpilih, seperti kacang merah, biji cohosh, barli dan gula perang dengan halia. Perkhidmatan Syarikat menghubungkan pengeluar dan pengguna produk sedemikian, dan mempromosikan gaya hidup sihat kepada penonton tertarget.

Selain itu, pada tahun 2023, Syarikat telah membuat pelaburan ekuiti dalam tiga syarikat Cina yang beroperasi dalam industri kesihatan.

Encik Xueyuan Weng, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, berkomen: “Kami gembira untuk memasuki bab baru dengan peralihan strategik kami ke dalam industri kesihatan. Kami telah bertindak secara proaktif menyesuaikan diri dengan landskap perniagaan yang mencabar dengan mencari daya dorong baru untuk pertumbuhan jangka panjang. Memandangkan generasi yang lebih muda semakin menitikberatkan kesihatan, kami menjangkakan bahawa peralihan kami ke arah industri kesihatan mungkin memberi manfaat kepada rancangan pembangunan jangka panjang kami dan mampu menjana nilai pemegang saham yang lebih besar.”

Mengenai Golden Sun Health Technology Group Limited

Ditubuhkan pada tahun 1997 dan beribu pejabat di Shanghai, China, Golden Sun Health Technology Group Limited, sebelumnya dikenali sebagai Golden Sun Education Group Limited, ialah pembekal perkhidmatan tutorial di China dengan pengalaman lebih daripada dua puluh tahun memberikan perkhidmatan pendidikan yang memberi tumpuan kepada pembangunan kekuatan dan potensi setiap pelajarnya, serta promosi kemahiran dan minat seumur hidup dalam pembelajaran. Golden Sun mempunyai tiga pusat tutorial, satu syarikat pendidikan yang bekerjasama dengan sekolah tinggi untuk menawarkan kelas bahasa, dan satu syarikat logistik yang menyediakan perkhidmatan logistik dan perundingan. Pusat-pusat tutorial Golden Sun memberi tumpuan kepada kumpulan pelajar tertarget dengan menawarkan program tutorial yang berbeza. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web Syarikat di .

Pernyataan Prospektif

Beberapa pernyataan dalam pengumuman ini merupakan pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif ini membabitkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan dan ramalan Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mengenal pasti pernyataan prospektif ini dengan kata-kata atau ungkapan seperti “anggaran”, “menilai”, “percaya”, “harap”, “menjangkakan”, “menganggarkan”, “merancang”, “akan”, “hendak”, “boleh”, atau ungkapan yang serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam sebarang pernyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya, atau perubahan dalam jangkaan Syarikat, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat menasihatkan pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada keputusan yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam laporan tahunan dan penyataan lain Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Golden Sun Health Technology Group Limited
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Presiden
Telefon: +1 646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.