Golfzon adopts The R&A's global golf and health message

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 14 Nov. 2023 — Golfzon, pembekal simulator golf terbesar di dunia, menggalakkan manfaat kesihatan positif golf dalam kempen global menggunakan aset kreatif yang dicipta oleh The R&A untuk persatuan kebangsaan dan pemangku kepentingan industri.

Golfzon adopts The R&A’s global golf and health message

Menggabungkan golf dan teknologi, Golfzon telah membangunkan simulator inovatif yang memainkan peranan penting dalam mengubah golf menjadi sukan popular untuk semua umur dan jantina.

Syarikat berpangkalan di Korea Selatan itu akan mempromosikan kempen berfokus kesihatan kepada pemain golf semasa dan prospektif menggunakan kemudahan skrin golf dalaman, aplikasi digital Golfzon, platform sukan dan saluran global. Ia juga akan memberi tumpuan kepada kempen global melalui acara-acara mereka.

Kempen ini mengikuti kejayaan kempen ‘Golf is Good’ The R&A yang dijalankan bersama Wales Golf, yang menampilkan pemain bola sepak terkenal dunia Gareth Bale dan memberi inspirasi kepada lebih ramai orang untuk mengambil bahagian dalam golf dan bermain lebih kerap.

Park Kang-soo, CEO Golfzon, berkata, “Sebagai syarikat simulator golf terkemuka, kami menganggap ia bermakna untuk mempromosikan kempen ini dengan aset global golf dan kesihatan yang disediakan oleh The R&A.

“Kami akan terus berusaha untuk tidak sahaja menyumbang kepada pembangunan industri golf domestik tetapi juga meningkatkan kesedaran tentang golf dan mempromosikan kesan positifnya kepada masyarakat di seluruh dunia. Matlamat kami adalah untuk menubuhkan budaya golf yang sihat.”

Sebagai syarikat simulator golf terkemuka di Korea Selatan, menawarkan lebih daripada 350 laluan, Golfzon telah menyumbang kepada pembangunan dan pengembangan sukan di negara itu. Dengan lebih daripada 300,000 pusingan dimainkan setiap hari dan lebih daripada 480 ahli berdaftar, Golfzon menawarkan pelbagai perkhidmatan dan kandungan berpusatkan skrin golf dalaman.

Dengan menggunakan sumber-sumber ini, Golfzon bertujuan untuk mempromosikan kempen ‘Golf is Good’ dengan menekankan kesan positif golf terhadap kesihatan fizikal, kesejahteraan dan kebajikan sosial.

Phil Anderton, Ketua Pegawai Pembangunan di The R&A, berkata: “Kami gembira Golfzon memimpin usaha di Korea Selatan untuk meningkatkan kesedaran mengenai manfaat kesihatan bermain golf dan memberi inspirasi kepada audiens baru untuk mengambil bahagian dalam sukan ini.

“’Golf is Good’ membina penyelidikan saintifik untuk mempromosikan manfaat kesihatan dan kesejahteraan bermain sukan melalui penceritaan kreatif dan disokong oleh doktor. Selepas kejayaan ujian di Wales, kempen kini dilancarkan ke beberapa persatuan kebangsaan di seluruh dunia. Kami sangat menggalakkan lebih banyak pemangku kepentingan industri untuk menyertai kami untuk menyebarkan mesej ini dan mempromosikan manfaat kesihatan golf.

“Golf boleh dinikmati dengan pelbagai cara, termasuk format pendek, padang menembak, simulator dan banyak lagi, dan kami bertujuan untuk memastikan orang dari semua umur dan latar belakang dari pelbagai kawasan masyarakat dapat memasuki sukan ini dengan cara yang mudah.”

Sejak 2016, The R&A telah menjalankan penyelidikan mengenai kesan positif golf terhadap kesihatan dan masyarakat, bertujuan untuk meningkatkan persepsi golf dan membantu meningkatkan penyertaan.

Penyelidikan telah menekankan bahawa pemain golf mempunyai jangka hayat purata lima tahun lebih lama daripada bukan pemain golf; bermain golf menyumbang kepada pencegahan lebih 40 penyakit kronik utama termasuk diabetes, serangan jantung, strok, depresi dan demensia; golf menyediakan interaksi sosial penting sebagai faktor perlindungan untuk kesihatan mental; dan golf mengurangkan kos penjagaan kesihatan dan menambah nilai kepada sistem penjagaan kesihatan.

Gambar –

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)