(SeaPRwire) –   Sistem Penjaga Pintu Canggih Sentinel Cat-Eye Yang Dikuasakan Oleh Teknologi WiseEyeTM Himax, Membolehkan Pemantauan Keselamatan Pintu 24/7

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

TAINAN, Taiwan dan ZHEJIANG, China, 04 Jan. 2024 — Himax Technologies, Inc. (Nasdaq: HIMX) (“Himax” atau “Syarikat”), pembekal dan pembuat fabless terkemuka bagi pemacu paparan dan produk semikonduktor lain, dan Zhejiang DESMAN Intelligent Technology Co., Ltd. (“DESMAN”), syarikat terkemuka di China dalam pasaran kunci pintu pintar, hari ini mengumumkan kunci pintu pintar kelas tinggi maju untuk dipamerkan di CES 2024. Kunci pintu pintar canggih Shotax Sentinel Cat Eye ini menampilkan teknologi WiseEye Himax, dengan ciri-ciri AI penglihatan dan penggunaan tenaga yang sangat rendah sebagai ciri-ciri teknikal utama untuk merealisasikan pemantauan masa nyata dan imej seketika berterusan 24/7. Ini menandakan peningkatan teknologi yang signifikan bagi kecekapan tenaga dan piawaian keselamatan di dalam keselamatan rumah pintar.

Kebanyakan kunci pintu pintar konvensional di pasaran mempunyai dua masalah utama, masa pengecaman yang lama dan penggunaan tenaga yang tinggi. Masa pengecaman biasa 2 hingga 6 saat untuk mod imej seketika, menimbulkan kebimbangan keselamatan kerana kelewatan tangkapan. Sementara itu, penggunaan tenaga purata untuk setiap imej seketika ialah sekitar 200 mA. Dibatasi oleh kuasa bateri terhad, kunci ini hanya boleh menangkap imej apabila mengesan seseorang berada lama di luar pintu, dengan itu mengehadkan keupayaannya untuk menangkap imej berterusan sepanjang hari. Sistem kunci pintu pintar Shotax Sentinel Cat Eye, memanfaatkan teknologi AI WiseEye Himax yang sangat rendah tenaga, mampu mengambil imej dengan penggunaan tenaga sekecil 1 mA, membolehkan fungsi imej seketika yang tidak terganggu selama 24 jam. Selain itu, sistem boleh mengaktifkan imej seketika dalam masa kurang daripada 7 milisaat, mengurangkan risiko tangkapan lepasan secara ketara. Ini meningkatkan keupayaan pemantauan berterusan, menjimatkan tenaga lebih lanjut dan meningkatkan jangka hayat bateri secara berkesan. Teknologi WiseEye telah mencapai tonggak penting dalam membolehkan pemantauan 24/7 untuk kunci pintu pintar. Dengan disokong perkhidmatan awan, ia memastikan pengguna, tidak kira di mana lokasi mereka, dapat dimaklumkan secara masa nyata mengenai aktiviti terkini di pintu rumah, meningkatkan keselamatan rumah sambil menikmati pengalaman pengguna yang lebih baik.

Himax terus komited dalam meningkatkan prestasi penyelesaian WiseEye ultrarendah tenaga dan memanfaatkan keupayaan inferens AI maju, seperti pengenalan wajah dan pengesanan individu, ke dalam generasi kunci pintu pintar berikutnya. Sebagai contoh, ciri-ciri AI inovatif ini menentukan sama ada seseorang yang berada lama itu mencurigakan dengan memadankan dengan pangkalan data dipercayai. Apabila pengesahan peristiwa mencurigakan, fungsi rakaman video langsung dipicu. AI WiseEye Himax tidak sahaja membantu menapis aktivasi palsu tetapi juga mengurangkan penggunaan tenaga kunci pintu pintar, dengan itu meningkatkan kecekapan tenaga pengkomputan dan memanjangkan jangka hayat bateri keseluruhan sistem.

“Kerjasama dengan Himax untuk melancarkan kunci pintu pintar mata kucing ganda Shotax Sentinel Cat Eye, dirancang untuk mengurangkan risiko tangkapan lepasan secara berkesan. Keupayaan tangkapan imej seketika ultrarendah tenaga sepanjang hari membenarkan pelanggan menikmati pemantauan 24 jam tanpa perlunya menukar bateri kerap. Selain itu, pelanggan boleh meneliti semula di awan pada bila-bila masa, membolehkan pemantauan menyeluruh untuk memastikan keselamatan isi rumah,” kata Encik Sonne Sang, Pengarah R&D di DESMAN.

“Integrasi pantas teknologi WiseEye dalam sektor kunci pintar benar-benar mengesahkan keupayaan kami untuk memacu terobosan revolusi dalam industri. Kerjasama ini dengan DESMAN menandakan tonggak penting bagi Himax dalam domain rumah pintar,” kata Encik Mark Chen, Naib Presiden perniagaan pengesanan pintar di Himax. “Memajukan, Himax komited untuk meningkatkan produk WiseEye untuk menyampaikan penyelesaian AI pengesanan ultrarendah tenaga bagi pasaran rumah pintar. Matlamat kami adalah untuk memberikan pengguna cara kehidupan yang lebih selamat dan mudah,” tambah Encik Chen.

Himax dan DESMAN menjemput semua pihak berminat untuk berhenti di booth pameran kami di The Venetian Las Vegas Hotel (3355 Las Vegas Boulevard S, Las Vegas, Nevada, USA) Venetian Exhibit Suite 34-208 untuk mengalami teknologi terkini syarikat dalam aplikasi kunci pintu pintar. Untuk menjadualkan mesyuarat atau lawatan booth, sila hubungi Himax di: dan DESMAN

Tentang Himax Technologies, Inc.

Himax Technologies, Inc. (NASDAQ: HIMX) adalah pembekal global terkemuka bagi penyelesaian semikonduktor fabless yang ditujukan kepada teknologi pemprosesan imej paparan. Papan litar bersepadu pemacu paparan dan pengawal masa syarikat telah diambil secara besar-besaran dalam pelbagai industri di seluruh dunia termasuk TV, skrin komputer, laptop, telefon bimbit, tablet, automotif, peranti ePaper, skrin perindustrian dan lain-lain. Sebagai pemimpin pasaran global dalam teknologi paparan automotif, syarikat menawarkan penyelesaian IC canggih termasuk pemacu tradisional, TDDI paparan dan sentuh maju, pengawal masa penjimatan tempatan (Local Dimming Tcon), LTDI paparan dan sentuh maju dan teknologi paparan AMOLED. Himax juga merupakan perintis dalam bidang tinyML dan teknologi optik berkaitan AI visual. Teknologi Pengesanan Pintar WiseEyeTM inovatif syarikat yang menggabungkan pemproses AI ultrarendah tenaga milik Himax, sensor imej CMOS sentiasa aktif dan algoritma AI berasaskan CNN telah diterapkan secara meluas dalam aplikasi elektronik pengguna dan AIoT. Manakala teknologi optik Himax seperti optik wafer tahap patahan, mikropaparan LCoS dan penyelesaian pengesanan 3D adalah penting untuk membolehkan teknologi AR/VR/metaverse yang muncul. Selain itu, Himax merekabentuk dan menyediakan pengawal sentuh, litar bersepadu AMOLED, pemacu LED, pemacu EPD, litar pengurusan kuasa dan sensor imej CMOS untuk liputan aplikasi paparan yang pelbagai. Diasaskan pada tahun 2001 dan beribu pejabat di Tainan, Taiwan, Himax kini mempunyai kira-kira 2,200 pekerja dari tiga pejabat Taiwan di Tainan, Hsinchu dan Taipei serta pejabat negara di China, Korea, Jepun, Jerman dan AS. Himax mempunyai 2,838 paten diberikan dan 376 permohonan paten sedang ditunggu kelulusan di seluruh dunia setakat 30 September 2023.

Faktor-faktor yang boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang digambarkan dalam panggilan persidangan ini termasuk tetapi tidak terhad kepada kesan wabak COVID-19 ke atas perniagaan Syarikat; keadaan am perniagaan dan ekonomi dan keadaan industri semikonduktor; penerimaan pasaran dan daya saing produk pemacu dan bukan pemacu yang dibangunkan oleh Syarikat; permintaan untuk aplikasi produk penggunaan hujung; bergantung kepada kumpulan pelanggan utama yang kecil; ketidakpastian kejayaan berterusan dalam inovasi teknologi; keupayaan kami untuk membangunkan dan melindungi harta intelek kami; tekanan harga termasuk penurunan purata harga jual; perubahan corak pesanan pelanggan; perubahan anggaran kadar cukai tahunan berkesan; kekurangan bekalan komponen utama; perubahan undang-undang dan peraturan alam sekitar; perubahan lesen eksport yang dikawal oleh Peraturan Pentadbiran Eksport (EAR); fluktuasi kadar pertukaran; kelulusan pelaburan lanjut di anak syarikat kami; keupayaan kami untuk mengutip akaun piutang dan menguruskan stok dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dari semasa ke semasa dalam penyata SEC Syarikat, termasuk risiko-risiko yang dikenal pasti dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam Bentuk 20-F bagi tahun berakhir 31 Disember 2022 yang difailkan dengan SEC, seperti yang mungkin dipinda.

DESMAN Contact:

Yuying Chen, Jabatan Pemasaran
Zhejiang DESMAN Intelligent Technology Co., Ltd.
Tel: +86-173-26097625
Email:

Himax Contacts:

Eric Li, Ketua Pegawai Hubungan Awam dan IR
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-6-505-0880
Faks: +886-2-2314-0877
Email:

Karen Tiao, Hubungan Pelabur
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-2-2370-3999
Faks: +886-2-2314-0877
Email:

Mark Schwalenberg, Pengarah
Hubungan Pelabur – Wakil AS
MZ North America
Tel: +1-312-261-6430
Email: